Copy
Aan de slag!

Flextensie heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. Zo hebben we ons onder andere gericht op het maken van structurele samenwerkingsafspraken met landelijk werkgevers die regelmatig flexibel en/of tijdelijk werk hebben:
  • Uitzendorganisaties: In de ABU-Uitzendwerk van februari 2015 stond een mooi artikel over Flextensie. In vervolg hierop heeft Flextensie in Delft, Den Haag en in Zaanstad de banden met de intermediairs aangehaald. In totaal zijn maar liefst 16 verschillende uitzendconcerns naar informatiebijeenkomsten gekomen. Met verschillende concerns, waaronder Start People, Adecco Nederland en Tempo-Team, worden verdere samenwerkingsafspraken nu verder uitgewerkt. 
  • Landelijke werkgevers: Flextensie heeft ook contact gelegd met diverse landelijke werkgevers, in branches waar veel tijdelijk en flexibel werk voorhanden is, zoals de catering, schoonmaak, horeca en retail. Dit heeft al tot diverse mooie samenwerkingsafspraken geleid, met onder andere Roompot via Tence (schoonmaak vakantieparken), Asito (schoonmaak), Kwik Fit (voor de wissel van zomer naar winterbanden) en P1 (beheer parkeergarages). Sebastiaan Meijer, Asito: "Flextensie maakt de inzet van wwb'ers op korte en tijdelijke opdrachten voor ons eenvoudig en commercieel aantrekkelijk. Maar belangrijker vind ik nog dat we op deze manier langdurig werklozen een opstap naar de arbeidsmarkt kunnen geven. En vaak zit er echt potentieel talent tussen: daar gaan we dan ook graag mee verder. Zo ontstaan er echte kansen voor deze doelgroep." 
  • Werkgeversnetwerken: Tot slot zijn de relaties gelegd met diverse werkgeversnetwerken: via de Rabobank, VNO-NCW, Locus en de Kamer van Koophandel. Wanneer Flextensie in een regio activiteiten start, zetten deze gremia hun (lokale) netwerken in.

Social Impact Financiering
In maart 2015 is er een structurele samenwerking tot stand gekomen tussen Flextensie, Society Impact en de Rabobank. Wanneer Flextensie in een nieuwe gemeente aan de slag gaat, stelt de Rabobank het benodigde werkkapitaal beschikbaar, met committment van de gemeente. Omdat Flextensie al binnen enkele maanden een brea
k-even operatie kan realiseren in een gemeente en daarna rendement voor de gemeente realiseert, kan de financiering vanuit dit rendement worden ingelost. Meer weten?
 
>350
Verschillende kandidaten
Sinds de start van Flextensie in Den Haag in maart 2013 hebben iets meer dan 350 verschillende kandidaten meer dan 430 flexopdrachten uitgevoerd.

62
Banen
62 van deze kandidaten zijn direct als gevolg van Flextensie duurzaam uitgestroomd.

€125,000,-
Premie aan kandidaten
Flextensie heeft in deze jaren in totaal bijna €125.000,- aan premie aan hen uitbetaald.

7
Gemeenten
Inmiddels is Flextensie actief in 7 verschillende gemeenten.
COFFEE 'S ON US

We praten je graag verder bij over de laatste ontwikkelingen in het vinden van duurzaam werk. Email Suzanne of Martine voor een afspraak. 
Copyright ©2014 Flextensie, All rights reserved.
Flextensie is een sociale onderneming gericht op het realiseren van maatschappelijke impact. Wij ondersteunen gemeenten en sw-bedrijven bij het benutten van de kansen die de flexmarkt biedt voor de re-integratie van (langdurig) werklozen, via onze matchingstools, landelijke partnerships rond flexvacatures en onze unieke innovatieve afwikkelmethodiek.

Contact:
Martine - m.van.ommeren@flextensie.nl (06-14315314);
Guus - g.budel@flextensie.nl (06-24459574);
Suzanne - s.de.visser@flextensie.nl (06-58966642).