Copy
De Mailing der Dingen, Dingen waarvan ik vind dat je ze niet mag missen.

Mailing der Dingen

#2

Lieve vrienden,

Een tijdje geleden kregen jullie van mij wat was de eerste Mailing der Dingen. Daar kreeg ik erg leuke reacties op (dankjulliewel! Leuk om te horen <3). Dus... doen we een deel twee! Wel wat later dan ik 'm had willen maken, dus gelukkig heb ik me niet aan een schema vastgelegd ;).

Deze heeft een klein beetje een Harry Potter-thema, gezien de dingen die ik tegen ben gekomen en omdat ik, zoals jullie mogelijk weten, een beetje een Harry Potter-fan ben. Of misschien een Ginny-fan (net als Harry). Niet zo'n groot fan als de persoon van wie ik het titelplaatje heb gejat, want die maakt allemaal van de filmprops na. Dat doen wel meer mensen, overigens; misschien ga ik daar wat meer aandacht aan geven in een andere mailing. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe mensen die dingen maken. Hier staat helaas geen making-of bij maar het is evengoed een kijkje waard.

Natuurlijk gaat niet alles over die kleine tovenaar-met-lidteken: ik heb ook weer wat kunst en leuke artikeltjes, en een onzinnig maar lollig blog. Veel plezier met de Mailing der Dingen #2!

Niels

Nieuwe hoofdstukken op Pottermore

Pottermore is een website van J. K. Rowling en Sony Entertainment, waar belangrijke scènes uit de Harry Potter boeken worden uitgebeeld (op het moment tot en met deel 5: The Order of the Phoenix). Het zijn allemaal schitterende platen met leuke interactieve gebbetjes.
Over de meeste en personen dingen zijn een klein stukjes (1-2 zinnen) geschreven, en een overzicht op welke plekken in de boeken ze terugkomen en welke rol ze spelen, maar het leukste zijn de langere stukken die J. K. Rowling heeft geschreven, met informatie die tot dan toe onbekend was. Zo werden afgelopen Hallowe'en een aantal scènes uit The Order of the Phoenix toegevoegd, met onder andere een uitgebreid stuk over Dolores Umbridge met interessante onthullingen.
Verder kan je nog reacties achterlaten en deelnemen aan wat groepsactiviteiten zoals tegen anderen "duelleren" in minigames en het brouwen van toverdrankjes. Hoewel het er allemaal schitterend uitziet doet mij dat niet zoveel – dat is toch meer voor het jongere publiek, denk ik.

In Care Of

In Care Of is het eerste stuk leesvoer wat ik wilde toevoegen aan deze mailing, en het is een fanfic over Harry Potter en Snape. Toen kwam Pottermore met een update en nou ja, zodoende werd het dus een Harry mailing...

In In Care Of leren we een andere kant van Snape kennen, en groeien Harry en Snape een stuk dichter naar elkaar toe dan in de boeken die we kennen. Het verhaal speelt in de zomer na de gebeurtenissen uit Order of the Phoenix en sluit verrassend goed aan op de wereld van Rowling. Het zou zomaar wel zo gelopen kunnen hebben...

Light Barrier

De lichtinstallatie Light Barrier van Kimchi and Chips is (bijna) magie en past dus goed in het thema. Met een projector, een tafel vol spiegels en (ik denk) iets van rook of mist laten ze licht dansen boven de tafel. Duizend woorden kunnen het niet beschrijven, dus kijk vooral zelf maar.

Landing Philae

Jullie zullen het vast niet gemist hebben: de landing van Philae op de komeet 67P. Een fantastisch staaltje techniek uit ons aller Europa. 10 Jaar geleden vertrok Rosetta, om (via een omweggetje, want dat is handig met de zwaartekracht) begin augustus deze komeet te bereiken die op het moment een kleine 30 lichtminuten (3,6x de afstand aarde-zon) vanaf hier door de ruimte zoeft. Vervolgens werd Rosetta zo gepositioneerd dat ze naast de komeet blijft hangen (zoals zo'n irritante net-niet-inhaler op de snelweg) om vervolgens Philae de komeet neer te laten (alsof die irritante net-niet-inhaler je een kop koffie aangeeft door het zijraampje). Gezien de afstand is bijsturen wat lastig, dus dat moest Philae helemaal zelf doen. Petje af.

Mashable heeft er een erg mooie rapportage over gemaakt.

Luxe in de lucht

We weten allemaal dat het kán: luxe in een vliegtuig. Maar voor de meesten van ons komt ons budget niet veel verder dan krappe stoeltjes met te weinig beenruimte. In een gewone Intercity van de NS heb je meer plek, al krijg je daar geen lekker eten geserveerd. Oh, wacht.

Ter lering ende vermaeck besloot ene Derek Low zijn overtollige airmiles om te zetten in een enkeltje Singapore-New York – maar dan wel zo luxe als hij het maar kon krijgen (waarom hij zo belachelijk veel airmiles had weet ik ook niet). Hij heeft de hele reis gedocumenteerd. Het is leuk om te lezen, al werd ik er wel knap jaloers van.

Medische reviews van House

House is een tv-serie over Gregory House, een briljante dokter die, zullen we maar zeggen, niet het meest geschikte karakter heeft voor een dokter. Kan niet met patiënten omgaan, is recht voor zijn raap (en bot ook) en verslaafd aan Vicodin (een opiaat). Een soort Sherlock Holmes maar dan op zoek naar ziektes in plaats van criminelen. Logisch, want als hij een briljante maar sááie dokter was, was het geen leuke tv geweest.
Het leuke van House is dat het medische gebeuren wat beter schijnt te kloppen dan bij de meeste medische shows. Je zult geen goede dokter worden door de serie te kijken maar het is in ieder geval niet allemaal onzin. En wat nog leuker is is dat ene Scott, die wél een echte dokter is, medische reviews schrijft over de serie. Hij vat samen wat er (op medisch gebied) gebeurt, en in hoeverre dat volgens hem klopt. Aanrader, als je de serie leuk vindt ten minste.

Drunk J. Crew

J. Crew is een Amerikaans mode-warenhuis. Zoals we dat wel vaker zien bij dat soort bedrijven komen ze nogal eens af met fotoshoots van mooie mensen die de kleren showen die zij aan jou willen verkopen. Nu is het ene Jen uit Chicago opgevallen dat de modellen vaak een wat bezopen uitstraling hebben, dus is ze begonnen met het toevoegen van dronken teksten aan de afbeeldingen die J. Crew de wereld in stuurt waardoor de context enigszins verschuift. Niet de meest hoogstaande humor, maar zeker lollig om een keertje doorheen te scrollen.

The Uncomfortable Project

Voor het Uncomfortable Project heeft Katerina Kamprani alledaagse objecten genomen en voorzien van één bewuste misser in het ontwerp, waardoor ze compleet nutteloos worden. Nou ja, wellicht kan je een nieuw nut verzinnen voor sommige objecten, maar voor hun oorspronkelijke doel worden ze compleet ongeschikt. Conceptueel mag het allemaal wel wat dieper van me, maar het zijn leuke vondsten. Jammer genoeg is de originele site alweer offline, maar bij Wired kan je ze nog vinden.

Monument Valley

Hè, wat? Oh, had ik het de vorige keer ook al over Monument Valley? Ja klopt! Maar er zijn nieuwe levels gereleased dus ik dacht dat laat ik even weten. Als je de game al hebt kan je ze vanuit de game kopen (maar dat heb je dan vast al gedaan), en anders moet je eerst de game nog even aanschaffen. Doen hoor. Ik was als een kind zo blij met die nieuwe levels. Man man. Heerlijk.

Volgende keer een nieuwe game. Promise!

(Ja, die rechtse screenshot staat goed om.)

Thimbleweed Park

Oké, oké, toch een beetje een nieuwe game. Nou ja, nieuw... Hij is zo nieuw, dat hij nog niet eens is gemaakt! Thimbleweed Park wordt een point-and-click-game, in dezelfde stijl als de oude Monkey Island games, Day of the Tentacle, Indiana Jones... En dan ook nog eens aan de hand van Ron Gilbert en Gary Winnick, die aan van die geweldige oude games hebben gewerkt, zoals Monkey Island, Day of the Tentacle en Indiana Jones. Dus.
Het is nu een Kickstarter, daarom zeg ik: snel inleggen allemaal! Het kost je $20 voor een plekje op de eerste rij.

Onderbroekenlol met de Britten

Na onderzoek (en naar we mogen aannemen veel ingehouden gesnuif) bleek dat een "aantal" plaatsen en straten in Groot Britannië op zijn minst een dubbelzinnige betekenis hebben. Sommige wat meer (Monk's Wood) dan andere (Great Ledge), maar namen zoals Shag Rock, Sandy Balls en White Breast zijn altijd goed voor gegiechel.

En dan is er nu dus een kaart van de hele eilandengroep met alle min-of-meer dubbelzinnige namen erop. Een bijna eindeloze bron van vermaak!

Te koop voor £22 bij Strumpshaw, Tincleton en Giggleswick.

Harry Potter and the Methods of Rationality

Hahaha! Dacht je dat ik uitgepotterd was na die eerste twee links? Nee hoor, hier is nog meer fanfic. Je zou bijna denken dat ik alleen maar Harry Potter fanfics lees... En wat ik nu ook nog schrijf niets brengt je meer van dat beeld af dus laat maar.

In HPMOR komen we in een universum terecht waarin Harry slim is, een liefhebbend pleeggezin trof en vriendjes wordt met Draco. Kortom, de wereld is gejat van Rowling, de karakters... niet bepaald. Deze Harry is 100% rationeel, heeft een IQ wat hoger is dan zijn lengte (in centimeters) en is niet zo goed in vrienden maken. Dit biedt natuurlijk talloze aanknopingspunten voor leuke situaties. Ten eerste gedraagt magie zich niet erg rationeel (op het eerste gezicht in ieder geval, ik weet niet of Harry nog achter een systeem komt, maar ik vermoed van wel) en ten tweede is het niet-magische deel van de tovenaarswereld van Rowling ook enigszins verstoken van logica. Magie "werkt gewoon" en geen enkele tovenaar heeft schijnbaar de behoefte uit te zoeken waarom... Dit tot ergernis van deze nieuwe Harry.

Mocht je hieraan beginnen, bereid je dan wel voor op aardig wat leesvoer. Het aantal woorden is op het moment ongeveer de helft van alle Harry Potter-boeken bij elkaar dus da's niet niks.

Tot slot

Bedankt voor het lezen van de Mailing der Dingen #2! Ik hoop dat jullie het minstens net zo leuk vonden als de eerste. Ik vond het in ieder geval weer leuk om te maken, dus ik zie uit naar jullie reacties. Ik vind ze leuk om te krijgen, ook al heb ik niet altijd de tijd om op elk mailtje te reageren (dat probeer ik wel, maar soms is het druk en raakt het een beetje ondergesneeuwd...). Enneh, ook tips zijn welkom, natuurlijk!

Tot de volgende keer,

Niels
Copyright © 2014 Mailing der Dingen

schrijf je uit van de lijst    wijzig je mailing-instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp