Copy
Kerstdingen!

Fijne Kerstdingen

Lieve vrienden,

Twee weken geleden was ik met mam lekker een dagje uit, naar het Allerhande Kerstfestival. "En," zei ze, "wat ga je dit jaar voor mooie kerstkaart maken?". Dat vond ik een hele goede vraag, want daar had ik nog niet over nagedacht, en dat terwijl het al bijna half december was. Ze had nog wel een leuk idee, maar goed, anderhalve week waar er nog slechts een paar avonden over waren… dat is toch wat te weinig om iets in elkaar te typen voor jullie. Dus ik denk dat we de traditie van de interactieve kerstkaart maar geen traditie meer moeten noemen; misschien lukt het volgend jaar dan wel. Het idee is er in ieder geval alvast.

Ik heb ook niet eens zelf een leuke foto voor jullie van mij en mijn sok, dus jullie zullen dit jaar voor de verandering moeten doen met bijzondere kerstkaarten die ik op internet vond. In het victoriaanse Engeland werden namelijk ook kerstgroeten gebracht, maar toch wel op een andere manier dan wij  tegenwoordig gewend zijn. Die hierboven is nog wel gewoon grappig (ten minste, ik kies er voor om te denken dat ze gewoon onderuit zijn geschoven en straks weer opstaan en hun merry little way vervolgen), maar het wordt wat macaber, let maar op.
Wat is dit nou weer? De ene kikker die de andere omlegt? Ja, jij ook een vrolijk kerstfeest!
Ah ja, dode roodborstjes, hét teken van een goede kerst. Van wat ik begrijp van bronnen her en der op internet heeft er onder andere mee te maken dat de dood toen een veel groter deel van het leven uitmaakte dan tegenwoordig en met wat minder aarzeling werd beschouwd. Daarnaast was het doden van een roodborstje of winterkoninkje een ritueel wat geluk moest brengen, wat teruggaat op de Keltische mythologie.
Who's afraid? Nou ik weet het wel… Gelukkig staat niet op elke kaart een dood dier, maar om dit feestelijk te noemen?
Creepy. Ook andere bijzonderheden passeren de revue. Wat dacht je hiervan? Geboorte- en rouwkaart? Welnee joh, kerst! Alles kan.

Waar blijven de Dingen?

Dit stond hier vorig jaar ook hè? Lekker bezig. Gelukkig waren deze kerstkaarten nog wel een soort Ding, dan heb je in ieder geval nog iets gehad dit jaar. Hopelijk was je jaar ook zonder Dingen heel erg fijn.

Rest mij nog jullie fijne dagen te wensen,
Veel liefs,
Niels
Copyright © 2016 Mailing der Dingen

schrijf je uit van de lijst    wijzig je mailing-instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp