Copy
Bekijk de digitale nieuwsbrief online

Grafiekplatform 

Nieuwsbrief mei 2023
 

Afbeelding: Lost&Found van Erni van Aerts (te zien op de website van het grafiekplatform).


In deze Nieuwsbrief

 

  • Grafiekplatform , activiteiten
  • Leden, activiteiten
  • Langer doorlopende activiteiten
  • Cursus- en werkplaatsaanbod
  • Gevraagd en aangeboden
  • Interessant
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

Veel plezier gewenst met de Nieuwsbrief van het Grafiekplatform voor de maand mei! 
Met hartelijke groet, Etta Boerkoel

 
Een bericht insturen voor de Nieuwsbrief
Een bericht insturen voor de Nieuwsbrief?

Graag ontvangen we je bijdrage voor de Nieuwsbrief! Dit zijn de richtlijnen voor het insturen

1. Een tekstbestand zo kort en bondig mogelijk in de mail of in Word. Geef exact op: titel, deelnemers, locatie, openingstijden, eventueel nog korte relevante info en de website waar we uitgebreidere informatie kunnen vinden. 

2. Stuur één mooie haarscherpe afbeelding in jpg!

3. Stuur je bijdrage naar de nieuwsredactie vóór de 27ste van de maand. Berichten die later binnen komen worden niet meer geplaatst. Het juiste mailadres is:

nieuws@grafiekplatform.nl

Gelukkig is dit alles voor velen al lang "gesneden koek"! Hartelijk dank voor de medewerking! 
Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan het vervaardigen van de Nieuwsbrief, maar het blijft mensenwerk. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de juistheid en/of volledigheid van de verstrekte informatie. 

Grafiekplatform, activiteiten

Geanimeerde finissage

Geanimeerde finissage
De expositie DE PRENT Sleutel voor eigentijdse grafiek werd op zondag 12 maart, feestelijk afgesloten. Het museum werkte hierin samen met 38 kunstenaars die lid zijn van Grafiekplatform.

Met plezier kijken zowel het museum als Grafiekplatform terug op prachtige reacties van het bezoek en de deelnemers op zowel de expositie, de zondagen waarop deelnemers vertelden over hun werk, maar ook op de fraaie catalogus die nog steeds te koop is in het museum.

Allereerst konden we genieten van een presentatie door Petra Fenijn, die op indringende manier over haar werk vertelde. Aansluitend voerde kunsthistoricus en voormalig directeur Museum KempenlandPeter Thoben, ons op aanstekelijke wijze mee door de geschiedenis van de prentkunst.

Daarna was het de beurt aan voorzitter Grafiekplatform Iris van Lavieren om vanuit de vereniging alle deelnemende partijen te danken voor hun inzet en … om de drie publieksfavorieten bekend te maken. En dat zijn respectievelijk Hilly van EertenFrancine Steegs  en met grote meerderheid Erni van Aerts met haar werk Zjaneke 2 gebaseerd op de volksprent De geschiedenis van kleine Jan, die lang werd een grote man. Eén van de publieksreacties was: Vooral de vertaalslag van de oude cents-prent naar haar moderne uitvoering is prachtig bedacht en uitgevoerd!


En dat betekende dat conservator Frank van Oortmerssen haar werk in ontvangst mocht nemen voor opname in de museumcollectie. In zijn slotwoord blikte hij vervolgens namens het museum terug op de geweldige samenwerking met alle betrokken partijen, dankte hij de subsidieverleners Gemeente Veldhovenen Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en stond hij stil bij de fantastische rol die vele museumvrijwilligers, museumbeheerder en directie hebben gespeeld bij deze expo.

Gepubliceerd op door Frank van Oortmerssen (tekst en foto's) op 12 maart.

Leden, activiteiten

exposities, presentaties, lezingen en meer

ACTUEEL!  
Door recente ontwikkelingen kunnen genoemde gegevens veranderd zijn.  
Henk Tichelaar

Expositie: Samenspraak
Wij, Henk Tichelaar en Irma Horstman, zijn zo'n veertig jaar werkzaam als beeldend kunstenaar en hebben daarvan een groot deel gewerkt in de omgeving van Hardenberg en Ommen. Nog regelmatig  geven wij lessen grafiek en landart aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. En is het Vechtdal een bron van inspiratie. Ook nu wij al een aantal jaren ons huis en atelier in Bourguignon les Morey hebben blijft de omgeving van de zandgrond ons boeien.

Zaterdag 29 april waren wij bij HardenbergArt en was het mogelijk om een prent te drukken of op excursie te gaan naar het nieuwe beeld Geborgenheid van Irma  bij het het nieuwe ziekenhuis Saxenburgh in Hardenberg. 

Periode: 1 april t/m 3 juni
Locatie: HardenberArt
Henk Tichelaar, 
info@henktichelaar.nl
expo#3: 
 
expo#3: Chaos in Hemel, Rampen op Aarde
Etsen en mezzotinto
Het kunstenaarscollectief drukdrukpaint organiseert de derde ateliertentoonstelling. 

Expo#3 draait om etsen en mezzotinto van vier verschillende kunstenaars. Dit keer is het onderwerp allesbehalve licht verteerbaar.

Jeroen Bisscheroux maakt zijn eigen mezzotint-prenten zoals in de 17e eeuw: urenlang bewerkte hij handmatig met een hakmes de koperplaten en polijstte hij vervolgens met een stijltang de vlakken die de voorstelling vormen. Inspiratie hiervoor vond hij tijdens zijn reis naar Japan, waar hij zes weken verbleef als artist in residence. Daar bezocht hij de gebieden die getroffen en verwoest waren door de tsunami en de kernramp van november 2011. Als spookachtige herinneringen aan vervlogen beschavingen komen de contouren van verwoeste gebouwen weer tevoorschijn uit het diepe zwart van de prenten.

Samen met Burkhardt Söll brachten Paul en Manni du Bois-Reymond vele uren en plein air door met het maken van hun minutieuze, gedetailleerde etsen. In het Gauertal, Montafon, werden deze platen gemaakt in directe confrontatie met de vegetatie. De voorstellingen zijn verweven met nachtmerrieachtige impressies van een literair werk uit de 16e eeuw van Giordano Bruno: De verdrijving van het triomferende beest (Spaccio della bestia trionfante). Manuela du Bois-Reymond schreef teksten voor de serie van 27 etsen.


Periode: vrijdag 28 t/m zondag 30 april en vrijdag 5 t/m zondag 7 mei a.s.
Jeroen Bisscheroux, Paul du Bois-Reymond en drukdrukpaint-collektief Burkhardt Söll, Lisanne Wepler, Manuela du Bois-Reymond, Gregor J.M. Weber
Galerie de Ploegh 

Galerie de Ploegh stuurt een persbericht voor komende week-exposities. Kijk op www.deploegh.nl voor actuele informatie over exposities en activiteiten.
Openingstijden galerie: do en vr van 11 tot 17 uur, za en zo van 13 tot 17 uur.

Galerie de Ploegh:
Landelijk kunstenaarsgenootschap de Ploegh
Coninckstraat 58, Amersfoort

info@deploegh.nl
Tel. 033 4750770
Helma Veugen

Het werk van Helma Veugen, grafiek en schilderen, is te zien in een groepspresentatie bij Gallery 9 Contemporary Art stand 97 op de Kunst Rai Art, Amsterdam 2023
Europaplein 24 Amsterdam 
Periode: do 4 mei 11 -18 uur, vr 5 mei 12 - 21 uur, za 6 mei 11 - 18 uur, zo 7 mei 11 - 18 uur.

www.kunstrai.nl
www.gallerynine.nl
www.helmaveugen.nl
helma.veugen@icloud.com
Erni Van Aerts

Expositie Erni Van Aerts
Project Zjaneke en meer! Op deze tentoonstelling laat ze recente projecten zien: Zjaneke, een grote ‘schoolplaat als stripverhaal’ in linosnede. Met Zjaneke won ze de publieksprijs in de tentoonstelling De Prent, sleutel voor eigentijdse grafiek, 2023. Dit was een samenwerkingsproject van Grafiekplatform en Museum ’t Oude Slot, Veldhoven.

Een prent uit de collectie volksprenten van Museum ’t Oude Slot was hiervoor de inspiratiebron. Zjaneke is opgenomen in de vaste collectie van het museum. De prent is gedrukt in een oplage van acht; ze zijn allemaal verschillend. De prenten zijn in verschillende staten tot stand gekomen en anders ingekleurd. In het Kunstkerkje worden alle zeven prenten getoond. Dit verhaal heeft ze ook in een boek uitgewerkt: Zjaneke -Als het niet kan dan kan het toch-. Alle illustraties (pen, Oost-Indische inkt, gewassen inkt) worden ook getoond. Het boek is uitgegeven bij Brave New Books en verkrijgbaar in de boekhandel.

Daarnaast exposeert ze twaalf grote houtdrukken en rubbings van het project Huislinde. Deze prenten zijn tot stand gekomen door het bewerken van een dunne plank van een lindenboom die in haar atelier zo ‘een nieuw leven’ kreeg. Op de expositie zijn filmpjes te zien van haar projecten evenals enkele Artbooks.

Erni van Aerts is zelf aanwezig op 26 mei t/m 4 juni: op vrijdagen-zaterdagen-zondagen en Tweede Pinksterdag van 11 -17 uur. 

Locatie: Het Kunstkerkje
Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB)

www.kunstinhetkerkje.nl
Periode 26 mei t/m 4 juni 

Erni Van Aerts

ernivanaerts@icloud.com
www.ernivanaerts.com
Graphic Works

Graphic Works - Nederlandse grafische kunstbeurs
Locatie: Willem Twee, 's-Hertogenbosch
Zondag 28 mei 10 – 17 uur. 


Graphic Works is voor professionele kunstenaars, illustratoren, vormgevers en fotografen die hun werk aanbieden aan kunstliefhebbers en andere geïnteresseerden. Het biedt een gevarieerde mix van jonge en gevestigde makers met kwalitatieve grafische kunst voor
toegankelijke prijzen.

Op deze dag is er meer te doen in het gebouw: de ateliers houden een open dag, er zijn twee exposities in de spiegelzaal en kunstruimte, er is een kunstlezing en galerij Ruby Soho om de hoek heeft een nieuwe tentoonstelling. In het Grafisch Atelier kunnen bezoekers mini-workshops volgen.


Maria Klerx is deelnemer.
info@mariaklerx.nl
www.mariaklerx.nl
Graphic Works
Uitnodiging deelname Graphic Works, 28 mei 2023 

Graphic Works is terug! Met plezier nodigen we je uit om mee te doen aan de aankomende editie van deze beurs voor grafische kunst. 

Graphic Works is voor professionele kunstenaars, illustratoren, vormgevers en fotografen die hun werk aanbieden aan kunstliefhebbers en andere geïnteresseerden. Het biedt een gevarieerde mix van jonge en gevestigde makers met kwalitatieve grafische kunst voor toegankelijke prijzen. We zouden jou graag met je werk op de beurs zien!

Wat bieden we?
- Een plek op de enige officiële grafiekbeurs van Nederland op een prachtige industriële locatie.
- Het GA zorgt voor een goede promotie van de beurs en kunstenaars, evenals een vlotte (financiële) afhandeling richting de kopers en kunstenaars.
- Elke deelnemer krijgt in de spiegelzaal op de begane grond ofwel de kunstruimte op de 1e verdieping een tafel van ruim 2 meter tot diens beschikking om de werken te presenteren. Je kunt ook werk ophangen of een kribbe neerzetten.

Kosten?
Deelnemerskosten bedragen €27,50 (inc btw). Daarnaast rekent het GA voor werken die verkocht worden een bescheiden commissie van 25%. Kopers kunnen met pin betalen bij de centrale kassa.

Hoe doe je mee?
Vanwege problemen met de website van het GA, kun je daar op dit moment nog niets terugvinden over Graphic Works en je daar ook niet inschrijven. Je kunt je aanmelden door te antwoorden op deze mail of mij een bericht te sturen via
shop@gadenbosch.nl. Na betaling van de deelnemerskosten via NL21INGB0005275472 t.n.v. Grafisch Atelier Den Bosch o.v.v. Graphic Works 2023 wordt je deelname bevestigd. Er is ruimte voor ongeveer 50 makers, dus wacht niet te lang met je aanmelding!

Graphic Works - Nederlandse grafische kunstbeurs
Willem Twee, 's-Hertogenbosch
Zondag 28 mei 2023, 10 – 17 uur

Monique van de Wijdeven
Projectleider shop en grafiekbeurzen

Grafisch Atelier Den Bosch
Boschveldweg 471A Den Bosch
073 6134277 / 06 12221577

www.gadenbosch.nl
Sjoerd Tegelaers

Vanuit de Grafikbörs Borken ontvingen we bericht van Iris van Lavieren dat Sjoerd Tegelaers is genomineerd met onder meer zijn prent Verkeerde wereld. Deze prent hing ook in de expositie DE PRENT Sleutel voor eigentijdse grafiek in Museum 't Oude Slot. 
Website:
 http://www.sjoerdtegelaers.com/
Foto: Iris van Lavieren
Afbeelding titel: Island, linosnede, reductie techniek, 60x55 cm, op Laulierpapier 2022. Werk in opdracht, in oplage gemaakt.
Diana van Hal
Diana van Hal maakte voor Internationale Vrouwendag deze bijzondere linosnede! 
Diana van Hal: 
diana@dianavanhal.nl
 Afbeelding: Womb 2
Marike Noort
Vandaag blik ik vijf jaar terug.
Na jaren geëxperimenteerd te hebben met zeefdrukken ontdekte ik de etspers, toen nog een oude leerlooierspers, en begon daar van alles doorheen te draaien zoals 'onkruid', snoeiafval, kartonnen sjablonen en bijvoorbeeld draadjes om unieke prints mee te maken. Een paar van de eerste waren Womb 1, 2 en 3 en daar moest ik vanmorgen aan denken toen ik hoorde dat het Internationale Vrouwendag is. Op de afbeelding staat Womb 2.
 
Kijk voor exposities en meer nieuws op de website van Marike Noort: 

mariekenoort.nl
pmnoort@gmail.com
De Lente gevierd in Grafiek
 
Vriendschapstentoonstelling De Lente gevierd in Grafiek in galerie De Waag in Haarlem. Afgelopen februari bezochten grafiekkunstenaars van de Haarlemse kunstenaarsverenging KZOD het Grafisch Atelier in Alkmaar (GAA). Na de rondleiding en onderlinge ideeën te hebben uitgewisseld, besloten ze samen een vriendschapstentoonstelling in De Waag in Haarlem te organiseren. Het monumentale pand aan het Spaarne  is een van de oudste gebouwen van Haarlem en al meer dan tweehonderd jaar de zetel van de KZOD (Kunst Zij Ons Doel).

Deelnemers KZOD: Alex Buswijller (afbeelding), Marja ten Hoorn, Olga van der Klooster, Coby Kluitman, Jacqueline van Rosmalen, Mark Thatcher, Connie Vlasveld en Otie van Vloten

Deelnemers GAA: Harry Agema, Zena-Rae Borst , Christian Bressler, Joëlle Erkamp,  Susana Mulas Lastra, Petra Fenijn, Ankie Postma, Annemarie Timmer, Andrea Kapoor van Velzen en Marja Vleugel


Periode: 7 april t/m 14 mei op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddagen
1ste paasdag op zo 9 april gesloten.
Op 23 april om 16 uur is er een Ontmoet en Groet

Galerie de Waag: Spaarne 30 rood, Haarlem (parkeergarage De Appelaar naast De Waag)
Openingstijden: van vr t/m zo van 13 tot 17 uur

Meer info: Olga van der Klooster

oeivanderklooster@gmail.com

KEG-expo

Another Story
Een expositie met een verhaal! Verdwalen in verhalen bij KEG in Schijndel. Vier kunstenaars vertellen in verschillende materialen en technieken en nemen je mee naar sferische werelden, soms sprookjesachtig en soms compleet bizar.

Opening op zaterdag 1 april om 16 uur
Periode v
an 1 april t/m 5 mei 
Openingsuren ma t/m vr 10 - 20 uur
Cultureel centrum ’t Spectrum
Steeg 9 Schijndel 

www.kegschijndel.nl

Nantsje Vonk
nantsje@enerveer.nl

Prent & Boek
Ars Longa Vita Brevis.
Leve de Lente!

Flip Lambalk

flambalk@kpnmail.nl
Expositie Lost Words
Voor meer informatie: 
Erik Mol

info@erik-mol.nl
Langer doorlopende activiteiten
Berichten verdwijnen uit de Nieuwsbrief als de activiteiten zijn afgelopen. Ze worden voor de tweede keer geplaatst als ze nog doorlopen. Langer durende activiteiten die niet meer vernieuwd werden vind je hier

Het Nederlands Steendrukmuseum: De Toorop Lijn - tm 9 juli - 
https://steendrukmuseum.nl/bezoek/exposities/nu-te-zien/

Open Call Mini Print Canatabria - tot 31 juli - https://www.miniprintcantabria.es/en/rules

Grafisch Atelier Friesland organiseert: Open Call 40x40 - vóór 1 september - https://grafischatelierfriesland.nl/nieuwsitem/open-call-40x40
 

Cursus- en workshopaanbod 

Yuriko Miyoshi
Workshops en markten in mei 2023 
 
Yuriko Miyoshi
Workshop MOKU-HANGA (japanse houtsnede) en lezing + demonstratie + workshop (drie stappen). Tijdens de workshop zal ik het historische Moku-hanga-boek (originele Ukiyo-e prenten) maar ook de moderne prenten met hout-diepdruk techniek introduceren plus mijn prenten met de combinatietechniek van koperplaat-ets en houtsnede. Ook kun je leren welke japanse papiersoortenn geschikt zijn voor prenten: etsen of houtsneden.

1-daagse workshop €125, kies zaterdag 6 mei of zaterdag 13 mei
2-daagse workshop €200, zaterdag 6 mei en zaterdag 13 mei .
dag1: 10.30 - 17 uur (uiterlijk om 18 uur)
dag2: 10.30 - 17 uur (uiterlijk om 18 uur)
Locatie: in het atelier van Tulip Graphics (Noord IJsselkade 6, 3421 BD Oudewater)


Meer informatie:
https://hanga-land.blogspot.com/2022/02/workshop-mokuhanga-1-day.html
https://hanga-land.blogspot.com/2021/06/workshopmokuhanga-2days.html
 
Yuriko Miyoshi
Japanmarkt  en Papierkunstmarkt

Japanmarkt georganiseerd door Japansmuseum Sieboldhuis op het Rapenburg te Leiden. 
Yuriko Miyoshi (Hanga Land) doet mee samen met Natsuko Ogiwara (Washi Memories).
 Zondag 28 mei (1e Pinksterdag), 12 -17 uur 

www.sieboldhuis.org/over/japanmarkt
Meer info: https://hanga-land.blogspot.com/2019/05/japanmarkt-in-leiden.html

Papierkunstmarkt op het pleintje bij de Pomp te Warmond
Yuriko Miyoshi doet mee.
Maandag 29 mei (2e Pinksterdag), 11-16 uur
Georganiseerd door Het Oude Raadhuis

www.hetouderaadhuisvanwarmond.nl/agenda/
Meer info: https://hanga-land.blogspot.com/2019/06/Papierkunstmarkt-Warmond.html
Grafisch Atelier Den Bosch

Cursus - Photoshop voor Zeefdrukkers in mei
Photoshop is de Keizerin onder de fotobewerkingsprogramma’s. In deze 3-delige cursus leer je een groot aantal functies van het programma gebruiken specifiek voor het maken van zeefdrukontwerpen. 

Er wordt uitgegaan van veel voorkomende situaties en praktische problemen en hoe je die op een bevredigende manier te lijf kunt gaan. Ingebrachte problemen en vragen van cursisten kunnen aanleiding zijn voor te behandelen onderwerpen.

Gebruik van rasters is in het zeefdrukken niet weg te denken. Maar het vergt toch de nodige kennis. Door goed gebruik van raster kun je mooie egale kleurovergangen maken, kleuren intensiever uit laten komen en het raster van de zeef niet in de weg laten zitten met het raster van de afbeelding. Deze workshop is speciaal voor zeefdrukkers die zich willen verdiepen in de mogelijkheden van het drukken met rasters.


Docent: Peter Koene
Wanneer:  17, 24 en 31 mei van 19.30 tot 22 uur.
Locatie: Boschdijkstraat 100 Den Bosch
Voor meer informatie en aanmelden:

https://gadenbosch.nl/photoshop.html
educatie@gadenbosch.nl 
Tel. +31 (0)736 134 277

Kijk voor meer cursussen op de website: 
https://www.gadenbosch.nl/workshops-en-cursusaanbod
Sarah Linde, educatiemedewerker, aanwezig op: ma en do
Basement Press Diepenheim

Basement Press Diepenheim organiseert: workshop monoprints door Marion Bouwhuis
Monoprint is een grafische druktechniek waarmee je in een paar handelingen prachtige unieke prints op papier kunt creëren. Je kunt een serie kunstwerken maken, of de gemaakte prints voor andere toepassingen gebruiken, zoals collages of als uitgangspunt voor een litho. Je leert verschillende technieken zoals kartondruk, schilderen op een plaat, fototransfer of werken met een gelliplate. Hierna ga je experimenteren door de technieken te combineren. Je mag 1 dag deelnemen, maar wanneer je wilt werken met de gelliplate, dan is het nodig om 2 dagen te boeken. Maximaal 7 deelnemers per dag. 
Periode 26 t/m 28 mei

Workshop door Jurjen Ravenhorst: https://www.jurjenravenhorst.nl/
Periode: van 8 t/m 12 mei

Voor meer informatie en aanmelden:  
https://www.basementpress.nl/lithografie/#workshops
https://www.basementpress.nl/contact/
Paul van Zwieten
paul.vanzwieten@wur.nl

Gevraagd en aangeboden 

Interessant
Open Call For Women Artists
 
GAT - Tirana Art Gallery size the pleasant opportunity to announce the International Women's Art Festival - FRIDA - that will be held at Tirana Art Gallery,
in Tirana, from 25 October -25 November 2023.


GAT - Tirana Art Gallery has open the submissions and invites artists to submit their works. The works seems to be created on the paper (works on paper). Participation in the competition is free. 
Deadline of submission - 15 May 2023

Voor meer informatie en de website, mail naar galeria.tirane@tirana.al
Iris van Lavieren:
vanlavieren@hotmail.com
Frans Masereel Centrum

Open Call Artist Residency 2024 
Verblijf als één van de laatste residenten in onze iconische A-frame kunstenaarsverblijven! Meld je nu aan voor een kunstenaarsresidentie in het Frans Masereel Centrum! Deze Open Call richt zich tot hedendaagse kunstenaars uit alle beeldende disciplines en in alle stadia van hun carrière. Er is keuze uit meerdere periodes van vijf weken tussen januari en juni 2024. April 2023: presentatie nieuw kunstenaarspaviljoen.
Lees verder op de website.

Frans Masereel Centrum
Masereeldijk 5, Kasterlee 2460, Belgium


Voor meer informatie en de website, mail naar info@fransmasereelcentrum.be
Iris van Lavieren:
vanlavieren@hotmail.com
Triënnale internationale de gravure de Liège 2024
International triennial of prints. Liège 2024

Open Call for Aplications 
The event - biennial, then triennial since 2021 - has been organised by the City of Liège since 1983, thanks to the support of the non-profit organisation Les Amis du Cabinet des Estampes et des Dessins. The Triennale de Gravure gives pride of place to printmaking, aims to show the public contemporary trends in the printed image and gives artists from all over the world visibility in an exceptional museum space.

The call for applications for this thirteenth edition is officially launched and will close on 1 September 2023.

To register, you can fill in the attached form and send your application by post, according to the attached rules (fr/en/nl/de).

Féronstrée 92 4000 Liège BE
Voor
de website, meer informatie en aanmelding, mail naar:  
Triennale de gravure de Liège
caroline.kleinermann@liege.be

Iris van Lavieren:
vanlavieren@hotmail.com
Expositie Jeanna Hendrikse

Expositie Jeanne Hendrikse in filmhuis Natlab te Eindhoven.
Jeanne Hendrikse, tel. 0623205055

info@jeanneh.nl
www.jeanneh.nl 
Facebook
Website
Email
Heeft u een bijdrage voor de maandelijkse nieuwsbrief, stuur deze dan als tekstbestand naar de nieuwsredactie vóór de 27ste van de maand:
- titel
- deelnemers
- locatie 
- data en openingstijden
- eventueel relevante informatie: max. 150 woorden.
- website voor aanvullende informatie
- 1 haarscherpe afbeelding in jpg


Mailen naar :
Copyright © 2023 Grafiekplatform, Alle rechten voorbehouden.


Uitschrijven   Profiel bijwerken

Email Marketing Powered by Mailchimp