Copy

Hi <<First Name>>, 

Hoe gaat het met je? We zitten in een uitzonderlijke periode. Ik hoop dat je in goede gezondheid bent en niet geraakt bent door het virus. We zitten thuis, werken in een cruciaal beroep, werken thuis en het virus heeft veel invloed op onze levens. In deze onwerkelijke periode, waarin veel mensen thuis werken en het persoonlijk contact minimaal is, is het belangrijk om positief te blijven en de verbinding met elkaar, maar ook met jezelf, te houden. Uit onderzoek is gebleken dat hoe meer verbinding je hebt in je leven, hoe gelukkiger je je voelt. Hoe je dit kunt doen, staat verderop in de nieuwsbrief.

Hoe ongrijpbaar deze periode ook is, de natuur staat niet stil. Gisteren was het de astronomische start van de lente. De lente staat in het teken van het houtelement, wat er voor zorgt dat alles in beweging komt. Dat zie je terug in de natuur, maar je kunt het ook merken aan jezelf. De lever en de galblaas zijn de organen die hierbij horen. Als de houtenergie niet goed stroomt, kan zich dit uiten in boosheid, frustratie en zelfs depressie. Terwijl we ons nu juist moeten laten leiden door kracht en liefde. Het is dus belangrijk om de houtenergie goed te laten stromen. Hoe je dit kunt doen staat verderop in de nieuwsbrief.


Zelf blijf ik zoveel mogelijk binnen en probeer in een normaal ritme te blijven. Ik werk thuis en zit samen met mijn gezin dat online aan het leren is. Coachings vinden op afstand via facetime en skype plaats. Ik ben blij dat we op deze manier samen toch een heel eind komen. De agenda is vrij leeg en ik hoop dat ik deze tijd kan gebruiken om nieuwe initiatieven te bedenken. En als jullie ideeën hebben, hoor ik die heel graag van jullie! Verder blijf ik zoveel mogelijk binnen, maar blijf ik elke dag in beweging. Zo sport ik veel en ga ik elke dag naar buiten om te wandelen. Ook neem ik social distancing heel serieus en heb ik telefonisch of online contact met familie en vrienden. Op die manier in verbinding blijven geeft veel energie. 

Pas goed op jezelf en laten we lief zijn voor degenen die het op dit moment heel hard nodig hebben! 


Liefs,
Danny "When you discover that all happiness is inside you, the wanting and needing are over, and life gets very exciting."
Byron Katie
 

Blijf in verbinding

 • Ga in gesprek met je partner en/of je beste vriend(in) en vraag wat deze nieuwe situatie met hem of haar doet en zeg wat het met jou doet. Luister naar elkaar en oordeel niet. Er is geen goed of fout. Juist door te luisteren en te begrijpen hoe de ander zich voelt, houd je de verbinding en kom je dichter tot elkaar.
 • Vraag je kinderen hoe ze zich voelen en kijk naar de signalen die ze non-verbaal geven. Kinderen zijn erg gevoelig en ze reageren daarom vaak sterker op gevoelens en veranderingen. Ze kunnen het alleen niet altijd onder woorden brengen. Als ze zeggen dat ze buikpijn hebben, dan kan het zijn dat ze bang zijn. Of als ze juist opeens heel driftig zijn, dan zijn ze misschien verdrietig. Het is dan ook heel belangrijk om te blijven praten en ze liefde te geven. Ze zullen het nu heel hard nodig hebben.
 • Ga ook (online) in gesprek met vrienden, familie en/of buren. Het aantal eenzame mensen groeit en met deze social distance, wordt het eenzaamheidsgevoel alleen maar meer. Het is een kleine moeite om even te bellen met een oma of oudtante en te vragen hoe het gaat. Of een lief kaartje in de brievenbus van je alleenwonende buurvrouw of buurman te doen en hulp aan te bieden door bijvoorbeeld boodschappen te doen.
 • Je kunt niet in verbinding gaan met anderen als je je niet verbonden voelt met jezelf. Ga dus in verbinding met jezelf. In deze weken is het belangrijk om bij jezelf te blijven en uit je hoofd te gaan. Gebruik hiervoor bovenstaande ademhalingsoefening, doe dit minstens een keer per dag. 

Tips om de houtenergie te laten stromen


DIt is de periode in de TAO van het houtelement. De lever en de galblaas zijn organen die horen bij dit element en zijn gerelateerd aan emoties als boosheid, frustratie en controle. Maar ook vriendelijkheid, creativiteit en geduld. Iets op je lever hebben en je gal spuwen, zijn bekende spreekwoorden hiervoor. En als deze energie stroomt, is er vriendelijkheid, creativiteit en geduld. Deze energie hebben we nu hard nodig. We zitten letterlijk binnen en mogen in deze periode creatief zijn om de tijd die we thuis hebben te vullen, te verbinden met elkaar en juist rust vinden. Om de houtenergie te laten stromen is het belangrijk dat je dus de lever en galblaas ondersteunt. Dit kun je o.a. doen met de volgende tips:
 • Probeer elke dag even naar buiten te gaan. Ga even op je balkon zitten of in de tuin en probeer even te voelen in plaats van te denken. Door alle berichtgevingen staan we steeds 'aan'. Het is goed om even 'uit' te zijn en te genieten van het buiten zijn.
 • Zorg dat je ook tijdens je (thuis) werk meer pauzes neemt. Doe wat rek -en strekoefeningen, spring, dans of doe gewoon even gek. 
 • Drink veel water en weinig (of zelfs geen) alchohol.
 • Eet veel groene groente en fruit met veel vitamine C zoals kiwi, spinazie, bloemkool, avocado, groene appel, augurk.
 • Beperk vetrijk voedsel en wees zuinig met zout en suiker.
 • Zeg wat je op je 'lever' hebt. Oftewel krop geen gevoelens op.
 • En bovenal wees lief voor jezelf en voor anderen. 
Facebook
Instagram
LinkedIn
Website
Introductie workshop
Zaterdag:
3 mei


 


 
Vervolg workshop
Vervolgweekend
4 t/m 6 september

 
Weekend workshop
Veranderingsweekend
15 t/m 17 mei

Weekend Renesse
12 t/m 14 juni

Weekend de Schouw
21 t/m 23 augustus

Verdiepingsweekend
16 t/m 18 oktober
www.landeninjelijf.nl

Copyright © Landen in je lijf, All rights reserved.

Ons mailadres is:
info@landeninjelijf.nl

Wil je deze mails niet meer ontvangen? Via deze link kun je je afmelden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Landen in je Lijf · Ligusterhof 3 · Papendrecht, Zh 3351 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp