Copy

Hi,

De herfst is duidelijk begonnen. Het is zichtbaar in de natuur, waar de bladeren aan het verkleuren zijn, de dagen korter en donkerder worden én het weer is omgeslagen. Maar we merken het ook aan onszelf. Veel mensen zijn toe aan rust en warmte. Deze periode gaat dan ook om loslaten en naar binnen gaan, zowel letterlijk als figuurlijk.

Bomen laten hun bladeren los om energie te besparen en de winter te kunnen overleven. Daar kunnen wij wat van leren. Vaak blijven we dingen doen die ons energie kosten in plaats van dat we zorgen dat we energie vasthouden om de dingen te kunnen doen die we willen doen. De herfst is dan ook een goed moment om na te denken wat je energie kost en dit los te laten. Heb je last van stress? Waar lig je 's nachts wakker van? Voel je je onzeker over iets? Hoe zou je leven eruit zien als je dit los zou laten? In deze nieuwsbrief geef ik je wat tips hiervoor. 

In de workshops van Landen in je Lijf besteden we hier ook aandacht aan. Zo hebben we in september een prachtig weekend over loslaten gehad en zijn we net terug van het derde weekend in het programma met het thema gelukkig zijn én loslaten wat jou belemmert om de stappen te zetten die je wilt zetten. Het is zo mooi om te zien hoe goed iedereen zich voelt na een weekend en de stappen die iedereen zet. Daarnaast heb ik tijdens de Nationale Vitaliteitsweek een workshop gegeven over nachtrust en slaap in de zorg, en heb ik elke dag de training Vitaliteit en Energie gegeven aan verschillende bedrijven in de zorg, techniek en corporate. Dat gaf super veel energie! Ik heb dingen los kunnen laten door niet altijd 'aan te hoeven staan' en tussen én tijdens trainingen ook mijn rust te pakken. Voor de workshop Vitaliteit en Energie van 12 november zijn nog enkele plekken vrij. Ben je erbij? Veel plezier met het lezen van de tips!

Hartelijke groet,
Danny 
"Close your eyes,
 clear your heart,
and let it go..."

Unknown
 
5 tips om dingen los te laten:
  1. Bedenk wat je achter je wilt laten en vraag jezelf af waarom je het vasthoudt. Als je achter de echte reden bent, wordt het vaak makkelijker om los te laten.
  2. Bedenk waar je controle over hebt en waar niet. Laat de dingen los, waar je geen controle over hebt.
  3. Vind je het belangrijk wat anderen van je vinden? Laat dit los. Je hebt er namelijk weinig invloed op wat anderen van je vinden. 
  4. Ga naar buiten en geniet van de natuur. En doe de ademhalingsoefening die we in deze nieuwsbrief hebben toegevoegd.
  5. Kom naar Landen in je Lijf ;-)
Boekentip: "Niet morgen maar nu" van Wayne W Dyer. 

"Veel mensen hebben vaak het gevoel geen controle te hebben over hun gevoelens of reacties. Dyer leert in dit boek het heft in eigen hand te nemen en ons gedrag niet te laten bepalen door moeilijke situaties. We moeten beter luisteren naar onze eigen behoeften en verlangens en ons minder zorgen maken over wat anderen denken. Pas dan zullen we echt onafhankelijk zijn en kunnen we ten volle van het leven genieten."
10 t/m 12 januari
Vervolgweekend
Château Frandeux


Heb je al eens een weekend Landen in je Lijf gehad? Aan de rand van de Belgische Ardennen in het rustig gelegen Domein van Château Frandeux, hebben we in januari een vervolgweekend Landen in je Lijf. Het thema van dit weekend is loslaten en het vinden van antwoorden op het vraagstuk of thema waarmee jij mee zit. Je krijgt inzicht in wat jou belemmert om controle los te laten en te vertrouwen. In het vervolgweekend gaan we dieper in op de veranderingen en het proces dat je in het eerste weekend in gang hebt gezet. Je stapt weer in dezelfde energie als in het eerste weekend en doordat je weer rust en ontspanning zult ervaren, zal de energie weer gaan stromen. Je krijgt nieuwe inzichten die jou helpen je valkuilen te doorbreken en nieuwe stappen te zetten in jouw proces. Klik hier voor meer informatie. 
 
Als je veel in je "hoofd" zit is het vaak lastig om dingen waar je mee zit los te laten. Je kunt dan blijven piekeren en het probleem groter maken dan het is en zo in een vicieuze cirkel terecht komen. Deze ademhalingsoefening helpt je om uit je hoofd te komen en in je lijf te landen. Als je dit dagelijks doet, zul je merken dat het steeds makkelijker wordt om uit je hoofd te komen en zo dingen los te laten. 
Introductie workshop
Vervolg workshop
Vrijdag t/m zondag:
10 t/m 12 januari 

 
Weekend workshop
Verdiepingsweekend:
18 t/m 20 oktober
 
www.landeninjelijf.nl

Copyright © Landen in je lijf, All rights reserved.

Ons mailadres is:
info@landeninjelijf.nl

Wil je deze mails niet meer ontvangen? Via deze link kun je je afmelden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Landen in je Lijf · Ligusterhof 3 · Papendrecht, Zh 3351 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp