Copy

Hi <<First Name>>, 

We zitten midden in de lente. De natuur staat volop in bloei en de zaadjes die we gepland hebben, zie je letterlijk elke dag groeien. Maar hoe zit het met onszelf? Vanwege de Corona maatregelen, worden we beperkt in onze vrijheid. En ondanks dat er langzaam steeds meer ruimte komt in de maatregelen, kunnen we in deze periode niet doen wat we zouden willen. Zoals de mensen zien waar we van houden, een knuffel van oma, we missen onze collega's, naar de sauna en sporten, even lekker genieten op het terras of gewoon even bij de koffie-automaat bijkletsen met collega's. De dingen die we als vanzelfsprekend beschouwden, zijn opeens niet meer zo vanzelfsprekend. En dat doet veel met ons. Wat een paar maanden geleden heel gewoon was, krijgt nu opeens een hele andere betekenis. 

Ondanks alles, kun je deze periode ook zien als een nieuwe periode waarin je juist nu dingen achter je kunt laten en of stappen kunt zetten in je persoonlijke ontwikkeling. Aan de ene kant lijkt de natuur ons een waarschuwing te geven om even rust te nemen en op adem te kunnen komen en te herstellen. En aan de andere kant om juist nu de dingen te doen die je al langer wilde. Je mag stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en mag oude patronen doorbreken en achter je laten. Hoe kunnen we hiervan leren? In deze nieuwsbrief geef ik je tips in hoe je deze periode juist kunt gebruiken om ook even op adem te komen en de vrijheid in jezelf te ontdekken.

Zelf werk ik vanuit huis en blijf ik zoveel mogelijk binnen. Ik geef momenteel veel online coachings en ben blij dat we daar dezelfde resultaten mee bereiken als in de workshops en weekenden. Ook heb ik online trainingen gegeven en heb ik fb live gedaan. Het is super om jullie reacties te zien en hoeveel van jullie hebben deelgenomen! In de nieuwe energie was het fijn om een nieuwe workshop te maken over oude patronen, in deze nieuwsbrief lees je hier meer over. Verder combineer ik het gezin met werken. Het gezin heeft online les en zelf sport ik veel en wandel ik veel. Ik heb veel contact met familie en vrienden en ook zorg ik voor mijn ouders door boodschappen voor ze te doen. Het is fijn om zoveel tijd en verbinding met je gezin en familie te hebben.


Pas goed op jezelf en we lief zijn voor degenen die het op dit moment heel hard nodig hebben! 


Liefs,
Danny 


Landen in je Lijf de komende weken


Voor de Corona crisis verlangden veel mensen al naar rust en ruimte door de vele prikkels die we dagelijks te verwerken hadden, maar deze prikkels lijken nu alleen maar toegenomen. Veel van ons hebben er een baan bijgekregen als leerkracht, we zijn vaker dan ooit online en er is weinig ruimte om te ontspannen en tijd voor jezelf te nemen. En dan heb ik het nog niet eens over de druk die er nu ligt bij mensen die werken in vitale beroepen. Juist nu is er veel behoefte aan ontspanning en rust en even uit je hoofd gaan. 

We zijn dan ook blij dat we vanaf juni weer workshops en weekenden kunnen geven en zijn druk bezig ons voor te bereiden. Uiteraard volgen we hierin het advies van de overheid. In nauw overleg met alle partijen kijken we hoe we straks jouw deelname zo veilig mogelijk kunnen regelen, maar tegelijkertijd de fijne lagen van sfeer en warmte van Landen in je Lijf kunt ervaren. 

Tot die tijd bieden we je Landen in je Lijf online. Via onze besloten facebookgroep Landen in je Lijf Live doen we oefeningen met elkaar om juist in deze periode even te verbinden en uit ons hoofd te komen. Like onze facebook pagina en doe daar een verzoek om lid te worden van de groep. Ook hebben we vanwege de vraag en het succes van de online workshops, weer een nieuwe datum gepland op 23 mei met het thema 'oude patronen'. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.
 
"Master your senses.
What you see, what you hear.
In all things be a master of what you do and say and think.

Be free."

Buddha

Wat kunnen we leren van de natuur? 

  • Begrens jezelf; we pleegden roofbouw op de natuur en dit lijkt een signaal: "Stop. Ik moet even op adem komen om weer op krachten te komen", lijkt het te willen zeggen. Velen van ons plegen ook roofbouw op zichzelf en gaan maar door. We zijn aan het overleven en vooral nu, omdat we van onszelf moeten. En dat is ok. Het is een bijzondere periode en dat vraagt veel van ons. Maar vergeet daarin niet jezelf. Geef je grenzen aan. Zorg dat je een aantal keer in de week oefeningen doet zoals de CHI of ademhalingsoefeningen. En kijk bijvoorbeeld een half uur voordat je gaat slapen niet meer op je mobiel of Ipad. Geef je grenzen aan. Aan je werkgever, aan je gezin maar vooral ook aan jezelf! En kom af en toe even op adem. 
  • Focus je op wat echt belangrijk is; de natuur gebruikt alleen wat het nodig heeft om te kunnen overleven. Zoals de bomen die hun bladeren in de de herfst laten vallen, om de winter te kunnen overleven. Deze periode kun je gebruiken om inzicht te krijgen in wat je echt belangrijk vindt en waar je energie van krijgt. Schrijf op wat je nu heel erg mist en plak de lijst op je koelkast. Bijvoorbeeld het knuffelen van je ouders, het lachen met je vrienden, de het 'hoe was je weekend' van je collega's. En kijk hoe je dit toch kunt regelen door een bak koffie op 1,5 meter te doen of online met je vrienden te borrelen. Het helpt je om te relativeren en keuzes te maken. Ook als deze periode weer voorbij is.
  • Leef vanuit je kracht; elk onderdeel in de natuur heeft zijn eigen kracht, waardoor het kan overleven. Hoe warm of koud, nat of droog, stijl of vlak de omstandigheden ook zijn, er is een vorm van leven. Kijk naar je eigen kracht. Waar word je blij van, waar was je goed in als kind, waar zou je uren mee bezig kunnen zijn zonder je te vervelen? Kijk hoe je deze periode het boek kunt kopen en lezen wat je al langer wilt lezen, een oude hobby weer op kunt pakken als schilderen, tekenen of verven. Dit zal je energie geven. Leef vanuit je kracht en je zult deze periode anders ervaren en er sterker uitkomen.
  • Beweeg mee; hoe graag je nu misschien ook duidelijkheid wilt.... er is maar één ding duidelijk, dat nu niets duidelijk is. De natuur is veerkrachtig en altijd in beweging. Kijk naar eb en vloed. De zon die opkomt en weer gaat. Bomen dansen heen en weer op de wind. En zelfs na een verwoestende bosbrand, reageert de natuur met nieuwe aanwas. Leef in het nu en beweeg mee met de situatie. Klamp je niet te vast aan je reguliere werktijden, als je ondertussen een baby en peuter om je heen hebt hangen, maar werk bijvoorbeeld als ze slapen of neem vrije dagen op. Sport thuis, als je niet naar de sportschool kan, er zijn nu veel gratis online sporten die worden aangeboden, of ga buiten hardlopen. Behoefte aan de sauna? Plan een thuis wellness-dag in. Scrub jezelf, doe maskers op, neem afwisselend een warme en koude douche en drink gezonde smoothies. Kijk niet teveel naar wat er niet kan, maar naar wat er wel kan en omarm dat. Neem een voorbeeld aan de jonge zonnebloemen, die blijven naar de zon kijken in plaats van naar de schaduw. 
Door te leren van de natuur, kom je dichter bij jezelf en zul je ervaren dat vrijheid niet bepaald wordt door externe factoren. Maar dat vrijheid bepaald wordt door jezelf.
Facebook
Instagram
LinkedIn
Website
Introductie workshop
Introductie
27 juni
11 juli

 
Vervolg workshop
Veranderings weekend
4 t/m 6 september

Vervolgweekend
29 t/m 31 januari


Verdiepingsweekend
16 t/m 18 oktober
Weekend workshop
Weekend Goirle
12 t/m 14 juni

Weekend de Schouw
21 t/m 23 augustus

Weekend Renesse
27 t/m 29 november

 
www.landeninjelijf.nl

Copyright © Landen in je lijf, All rights reserved.

Ons mailadres is:
info@landeninjelijf.nl

Wil je deze mails niet meer ontvangen? Via deze link kun je je afmelden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Landen in je Lijf · Ligusterhof 3 · Papendrecht, Zh 3351 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp