Copy

Hi,

Hoe kijk jij terug op 2019? Wat zijn je hoogtepunten en wat zou je liever achter je laten? Veel mensen willen meer balans, meer sporten, minder tijd op de mobiel en tijd met gezin en partner. De eerste weken van het jaar proberen veel deze balans te vinden, maar de meesten houden het niet vol en halen zelfs de maand februari niet eens. Herkenbaar?

Wil dit zeggen dat goede voornemens bij voorbaat onhaalbaar zijn? Nee. Maar meestal doen we niet wat we echt voelen, doordat er een patroon of diepere belemmering tussen zit. Of we zetten de stappen niet en verdwijnen in de dagelijkse praktijk op het werk en privé. Doordat het vaak dieper zit, is het lastiger om er doorheen te breken. Neem de tijd voor de verandering. Het helpt om de tijd te nemen en een stappenplan te maken om zo naar je doel toe te werken, zo blijft het overzichtelijk. Daarnaast heb je minimaal 3 maanden nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren. In deze nieuwsbrief geef ik tips om je goede voornemens vol te houden.

Zelf ben ik vrij geweest tijdens kerst en oud en nieuw. Ik heb leuke dagen met de kinderen gehad en ben een weekend weg geweest. Vorige week ben ik weer gestart met een prachtig vervolg weekend Landen in je Lijf in de Ardennen met als thema loslaten. En wat is er veel gebeurd! Ook heb ik vorige week een lezing over balans mogen geven aan een mooi bedrijf voor zestig personen. Je merkt dat iedereen meer rust wil en een andere privé-werk balans. Dat geldt ook voor mij. Daarom heb ik mijn agenda nu ingericht hoe ik het echt wil. Een vast moment van thuiswerken in de week en meer tijd voor de kinderen. Wat doe jij de komende weken om meer balans te hebben?


Hartelijke groet,
Danny "No matter how hard the past is,
you can always begin again."

Buddha
 
7 stappen om je goede voornemens vol te houden
 1. Begin wanneer je voelt dat je iets wilt veranderen. Dat hoeft niet altijd op 1 januari te zijn, maar mag ook 3 februari of 10 juli. Doe het als je er klaar voor bent en als het goed voelt. 
 2. Pak pen en papier en schrijf op wat je wilt veranderen. Bijvoorbeeld meer oefeningen doen en minder piekeren. 
 3. Vervolgens schrijf je op hoe je je voelt als je dit zou doen. Bijvoorbeeld de beloning als je minder piekert, is dat je je minder zorgen maakt. Als je dagelijks oefeningen doet, geeft dat je meer ruimte en rust. Als je meer ruimte krijgt in je hoofd, slaap je beter, je krijgt meer energie, je wordt creatiever, je bent vrolijker etc. Schrijf alles wat er in je op komt op.
 4. Daarna schrijf je op hoe je dit gaat doen en wanneer. Begin klein en bouw het daarna op. Bijvoorbeeld: iedere dag 3 keer bewust ademhalen, je gaat elke week een keer mediteren of plan je eerstvolgende moment om stil te staan bij jezelf, een dag of weekend naar Landen in je Lijf ;-). 
 5. Deel je voornemens met je naasten en vraag ze je te supporten. Vraag je partner bijvoorbeeld of hij het aangeeft wanneer hij merkt dat je aan het piekeren bent of hij je aanmoedigt om je oefeningen te doen. 
 6. Evalueer op vaste momenten met jezelf en je naasten over hoe het gaat. Pieker je al minder? Heb je al meer energie? Slaap je al beter? Zo nee, wat heb je nodig om dit verder aan te passen?
 7. Wees lief voor jezelf. Het is niet erg als het een keer niet loopt zoals je met jezelf hebt afgesproken. Ga gewoon verder waar je gebleven was en zet door. Het hoeft niet in een keer te lukken. Als je doorzet gaat het lukken!
Weekend Landen in je Lijf
Klooster Nieuwkerk Goirle
3 t/m 5 april


Begin april hebben we weer een weekend Landen in je Lijf. Dit weekend gaat over bewustworden en zal je inzichten krijgen waardoor je tot de echte kern komt rondom de thema’s die je wilt veranderen. Praktische tips en fysieke oefeningen zorgen ervoor dat je dingen ook echt blijvend kunt veranderen, waardoor er nieuwe energie door je lichaam zal stromen en je nog nooit zo goed hebt gevoeld.  


Wat gaan we doen?
 • Aan de slag met de 4 dimensies; mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel 
 • Oefening om inzichten te krijgen in jouw gedragspatroon
 • Een uitgebreide TAO CHI oefening om te ontspannen en uit je hoofd te gaan
 • TAI CHI en yoga oefeningen in de natuur om energie op te doen
 • Oefeningen rondom geven en nemen
 • De 6 lagen van je leven in beeld brengen
 • Kern oefeningen om de rode draad te vinden van jouw vraag, zorg of probleem
Aan het eind van het weekend zal je:
 • een weekend van rust en ontspanning en tijd voor jezelf hebben gehad
 • je lichaam meer voelen en je energiek voelen
 • meer in balans zijn en minder stress ervaren
 • kennis hebben over de 4 dimensies van energie en hoe deze voor jou werken
 • inzicht hebben in de kern van je vraagstukken en voelen wat je nodig hebt om ze op te lossen
 • inzicht hebben in hoe je makkelijker grenzen kunt aangeven en een balans kunt hebben tussen geven en nemen
 • nieuwe bodywork oefeningen, meditatie en oefeningen in de natuur hebben gedaan die je thuis kunt toepassen
 • Inzicht hebben in waar je staat in alle lagen van je leven en wat een volgende stap is in je persoonlijke ontwikkeling
Wil jij inzichten krijgen om tot de echte kern te komen rondom de thema's die je wilt veranderen? Wil jij meer energie en je je goed voelen? Bestel dan nu je tickets!
Ja, ik wil me goed voelen!
Introductie workshop
Zaterdag:
8 februari
7 maart
3 mei 
Vervolg workshop
Zaterdag
18 
april

 
Weekend workshop
Vrijdag t/m zondag:
3 t/m 5 april

 
Veranderingsweekend:
15 t/m 17 mei

 
www.landeninjelijf.nl

Copyright © Landen in je lijf, All rights reserved.

Ons mailadres is:
info@landeninjelijf.nl

Wil je deze mails niet meer ontvangen? Via deze link kun je je afmelden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Landen in je Lijf · Ligusterhof 3 · Papendrecht, Zh 3351 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp