Copy

Bydelsmødrenes Nyhedsbrev

Maj 2018

Den ligeværdige relation – vi står lige ved siden af hinanden

”Vi bytter jo bare erfaringer” sagde en Bydelsmor ydmygt til mig for mange år siden, som beskrivelse på en Bydelsmor-samtale. På det tidspunkt vidste hverken hun eller jeg, hvilken stor betydning det lille underspillede ”jo” har for Bydelsmødre-indsatsens succes med at skabe kontakt til de kvinder, som har mistet troen på dem selv.

Det lille underspillede ”jo” understreger på bedste vis den første præmis for Bydelsmødre-relationen, nemlig den ligeværdighed som er grundlaget for at skabe håb og styrke troen på ens evne til at forandre eget liv.

I Bydelsmødre er det en central værdi og praksis at arbejde ud fra ligeværdighed og præmissen om, at vi alle er lige meget værd. At alle – trods forskelle - handler ud fra et rationale – også når det er svært at få øje på.

Derfor sagde vi også med det samme ja, da Københavns kommune spurgte om Bydelsmødrene ville være mentorer for nyankomne flygtninge. Læs hvordan relationen mellem Zareen, Bydelsmor og mentor, og Asmaa udviklede sig.
De bedste hilsener

Mai-Britt Haugaard Jeppesen
Chef for Bydelsmødre

Bydelsmødre kan noget helt særligt

Når man kommer til et nyt sted, og ikke kender nogen, så er det afgørende, at der er en person, man stoler på og kan spørge om alt”, lyder det fra Asmaa om Zareen. 

Asmaa er familiesammenført fra Syrien. Zareen er frivillig Bydelsmor, og de to kvinder har mødt hinanden via en mentorordning, hvor Bydelsmødre hjælper flygtninge til et nyt liv i Danmark

Læs mere om Asmaa og Zareens møde HER

Genvejen til et nyt liv i Danmark

Bydelsmødrene er nu én af de frivillige organisationer, som står til rådighed for kvindelige flygtninge, som har brug for at møde en støttende person, der kan hjælpe med at styrke kvindernes sociale og kulturelle integration.
 
Læs mere om Copenhagen Host Program HER

Glæd jer til næste Nyhedsbrev, hvor...

I kan høre sidste nyt om planerne for landsmødet 2018.
 
Hold øje med Bydelsmødrenes facebookside, hvor vi løbende holder jer opdaterede.
Share
Forward
Facebook
Facebook
Website
Website
Bydelsmødre er en del af Fonden for Socialt Ansvar

 
Copyright © 2018 Bydelsmødrenes Landsorganisation
All rights reserved.


Email: info@bydelsmor.dk
Our mailing address is:
Bydelsmødrenes Landsorganisation
Pasteursvej 2
København V 1799
Denmark

Add us to your address book


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har vist interesse for Bydelsmødrene. Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet i fremtiden, så frameld dig på linket nedenfor.

update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp