Copy

Bydelsmødrenes Nyhedsbrev

December 2017

Bydelsmødre – en del af løsningen

2017 nærmer sig sin afslutning. Et år som ender med et absolut højdepunkt, da Kronprinsesse Mary kom på besøg en regnvåd novemberaften og i en åben og ærlig dialog talte med Bydelsmødre om udfordringer ved at lære dansk og være ny i Danmark og om hvordan man skaber forandring og finder fodfæste i et nyt land. En oplevelse vi sent vil glemme.

2017 vil også være året hvor vi udgav en kogebog med skønne opskrifter sammen med Hjerteforeningen, Rushy Rashid og Trygfonden. Desuden blev 49 Bydelsmødre uddannet som madinstruktører og tilsammen har de undervist 330 kvinder i sund mad. I år tog vi endnu et skridt i den rigtige retning med at give ejerskab og ledelse til Bydelsmødrene. Vi har uddannet 15 Bydelsmor-konsulenter, som har undervist Bydelsmødre i hele Danmark i fællesskab, det gode månedsmøde og realistiske planer. I 2017 oplevede vi i stigende grad at blive inddraget som eksperter både nationalt, lokalt og i norden. Det er en stor anerkendelse af vores indsats, viden og erfaringer, at politikere, ministre, fagfolk og andre frivillige organisationer inviterer os til konferencer, ekspertgrupper, input til nye fokusområder mm.

Forældrekompetencer og den gode relation til børnene

Vi har i mange år været optaget af, hvordan forældreskab og den gode relation til børnene styrkes og hvordan Bydelsmødre særligt kan hjælpe andre mødre med dette. I år blev dette fokus koblet sammen med social kontrol. Modige Bydelsmødre stod frem på vores landsmøde og fortalte deres egne historier og bragte dermed nye perspektiver og nuancer ind i debatten. Igen blev der sat fokus på, at fællesskabet er en vigtig nøgle til forandring. Social kontrol er et tabu og det er en kompleks problemstilling. Det handler ikke om et enkelt menneske, men om hvad der foregår mellem mennesker og derfor skal vi arbejde i fællesskabet, turde tage problemstillingen op, turde diskutere vores egen rolle og position og hvordan vi ønsker at være mødre og naboer og finde frem til løsninger på hvordan vi skabe en forandringsbevægelse. Første skridt er taget for længst, men vi er ikke i mål og derfor blev der sat ekstra fokus på social kontrol på landsmødet.

Bydelsmødre som vejen til job 

Nye samarbejder opstår løbende, og i år er et endnu et spændende samarbejde gået i gang. Sammen med Bikubenfonden, IKEA og Odense kommune er vi i gang med at se på, hvordan Bydelsmødre kan skabe en bedre vej til job for kvinder udenfor arbejdsmarkedet. Hvordan kan vi bringe vores forskellige fagligheder i spil og bringe kvinder i job til gavn for kvinderne og deres familier, til gavn for kommunerne og til gavn for samfundet generelt. Modellen er udover et forløb for kvinder også en undersøgelse af hvordan vi kan arbejde med nye finansieringsmodeller for sociale indsatser fx payment by result. Et spændende nyt område, som ikke mange har betrådt endnu. Første forløb sættes i gang i februar 2018. 

Dokumentation af sociale indsatser

Vi har i 2017 med støtte fra Bikubenfonden, sat gang i et digitalt dokumentationsværktøj. Værktøjet er lige på trapperne og i starten af det nye år vil Bydelsmor-konsulenterne tage rundt i hele Danmark og sætte Bydelsmødrene ind i det. Vi glæder os til IT-revolutionen skyller ind over os i 2018 og til at vi kan lave årsrapporter baseret på det nye værktøj.

Alt i alt har 2017 været et utroligt udbytterigt år, som har budt på mange spændende opgaver, nye døre er åbnet, Bydelsmødrenes faglige stolthed er styrket, mange kvinder er blevet hjulpet, og mange flere Bydelsmødre er blevet uddannet. 

Vi takker alle for et godt år og glæder os til et nyt!
 

God jul og rigtig godt nytår,
Mai-Britt Haugaard Jeppesen
Chef for Bydelsmødre

Kronprinsesse Mary og Bydelsmødrene

Det var en flok spændte Bydelsmødre der tog imod H.K.H. Kronprinsesse Mary en regnfuld novemberaften. Som vanligt når en flok kvinder er samlet, gik der dog kun kort tid, før alle havde fået varmet stemmerne op, og rummet blev fyldt med forandringshistorier, alvor og grin. 

Læs om det royale besøg her HER

Landsmødet 2017

Dans før frokost, modige og ærlige oplæg, et unikt fællesskab og interessen for dagens vigtige og svære emne: social kontrol. Det er bare lidt af det, vi kunne tage med os fra endnu et vellykket landsmøde.

Læs stemningsrapporten fra Landsmødet HER

Taler fra Landsmødet

Det var som altid stærke kvinder, der stod på scenen til årets Landsmøde. Mødet blev åbnet af forkvinde for den demokratiske styregruppe Kaltoum Belmouhand, chef for Bydelsmødre Mai-Britt Haugaard Jeppesen og Direktør for Fonden for Socialt Ansvar Thit Aaris-Høeg.

Se eller gense deres taler fra årets landsmøde HER 
 

Gode råd fra Landsmødets workshops

På Landsmødets workshops udvekslede Bydelsmødrene erfaringer og egne oplevelser med social kontrol, med børneopdragelse samt mødet med en ny kultur.

Få Bydelsmødrenes gode råd og vigtige pointer HER 

Få mere viden om social kontrol HER

Julehilsen fra alle os til alle jer

Alle i Fonden for Socialt Ansvar ønsker alle samarbejdspartnere, frivillige og venner af huset en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Se vores videohilsen HER 

Glæd jer til næste Nyhedsbrev, hvor...

I kan læse om samarbejdet mellem IKEA, Odense Kommune, Bikubenfonden og Bydelsmødre. Høre om Bydelsmor-konsulenterne og om Bydelsmødrenes digitale udvikling.
Hold øje med Bydelsmødrenes facebookside, hvor vi løbende holder jer opdaterede.
Share
Forward
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2017 Bydelsmødrenes Landsorganisation
All rights reserved.


Email: info@bydelsmor.dk
Our mailing address is:
Bydelsmødrenes Landsorganisation
Pasteursvej 2
København V 1799
Denmark

Add us to your address book


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har vist interesse for Bydelsmødrene. Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet i fremtiden, så frameld dig på linket nedenfor.

update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp