Copy

Bydelsmødrenes Nyhedsbrev

Marts 2017

Det trygge fællesskab – at udvikle sig sammen med andre

I vores indsats møder vi mange kvinder, som har en følelse af ikke at høre til. De oplever ikke, at de er en del af et fællesskab, hvor de kan bidrage. Hvor der er plads, hvor de kan være ærlige, spejle sig, dele tanker og få inspiration i at håndtere deres udfordringer. Som mennesker har vi brug for at høre til, vi har brug for at være noget for nogen, og vi har brug for at blive set af andre og føle os værdifulde. Deltagelse i meningsfulde fællesskaber har afgørende betydning for vores identitetsdannelse, og derfor slår det mig igen og igen, hvor utrolig vigtigt det er, at vi tænker fællesskaber ind som hjertet i vores indsatser, og derfor står fællesskabet også som hjertet i Bydelsmødre-indsatsen.

Fællesskabet bruges til mange ting, det bruges til at vende bekymringer, dele tanker, bryde tabuer, løse
personlige udfordringer. Men vi bruger i høj grad også fællesskabet til at give kvinderne mulighed for at få øje på sig selv, egne og andres ressourcer. Når man i fællesskab med andre fx stabler et arrangement på benene, giver det øvelse i samarbejde, man opdager egne evner, og man oplever at være en betydningsfuld, brugbar og medskabende del af et team.

Mange indsatser har orienteret sig omkring individet. Vi oplever i Bydelsmødre, at individet først for alvor kan udfolde sig og blomstre, når det hører til i et fællesskab.
De bedste hilsener
Mai-Britt
Chef for Bydelsmødre

Bydelsmor-konsulenterne

I sommeren 2017 bliver de første 15 Bydelsmor-konsulenter færdiguddannede. Bydelsmødre fra hele landet deltog i den første workshop om fællesskab, månedsmøder og realistiske planer.

Bydelsmor-konsulenterne vil bl.a. kunne hjælpe, hvis I har udfordringer i jeres lokale gruppe.

Mød Bydelsmor-konsulenterne HER

Hjertevarm mad - fra hele verden

Vi er meget stolte over, at kogebogen ”Hjertevarm Mad – fra hele verden” bliver udgivet d. 20 april 2017.

I kogebogen finder du 50 hjertesunde opskrifter fra det danske og de største minoritetskøkkener i Danmark. Bogen er et samarbejde mellem Bydelsmødre, journalist Rushy Rashid og Hjerteforeningen støttet af Trygfonden.

Få en forsmag på bogen HER

Sådan sætter I aktiviteter i gang

Det giver et kæmpe boost til engagementet og fælleskabsfølelsen at lave et arrangement i sin Bydelsmor-gruppe.

Det kan dog være svært at komme fra idé til handling. Derfor har vi i landsorganisationen udviklet en håndbog, der kan hjælpe jer.

Sæt gang i aktiviteterne HER 
 

Bydelsmødre på studietur til Berlin

Bestyrelsen for Bydelsmødrene på Frederiksberg har været på studietur til Berlin for at se, hvor Bydelsmødre-indsatsen startede, og for at blive inspirerede af de tyske Bydelsmødre.

Læs om forskelle og ligheder mellem de danske og tyske Bydelsmødre HER

Glæd jer til næste Nyhedsbrev, hvor...

I kan læse om madkurser, hvor Bydelsmødre underviser andre i opskrifterne fra vores helt egen kogebog. Og så skal vi snart sætte kryds i kalenderen til landsmødet 2017.
Hold øje med Bydelsmødrenes facebookside, hvor vi løbende holder jer opdaterede.
Share
Forward
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2017 Bydelsmødrenes Landsorganisation
All rights reserved.


Email: info@bydelsmor.dk
Our mailing address is:
Bydelsmødrenes Landsorganisation
Pasteursvej 2
København V 1799
Denmark

Add us to your address book


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har vist interesse for Bydelsmødrene. Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet i fremtiden, så frameld dig på linket nedenfor.

update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp