Copy
Bekijk e-mail in jouw browser

Stop jij na een verkeersongeval?

Vorig jaar deden 4.218 bestuurders dat niet en lieten ze het slachtoffer gewond achter. Zeventien slachtoffers overleefden de aanrijding met vluchtmisdrijf niet. Vanuit de verontwaardiging over het hoge aantal vluchtmisdrijven willen we opnieuw sensibiliseren vertrekkende vanuit het perspectief van direct betrokkenen. Met onderstaand advertentiebeeld dingen we opnieuw mee naar de Standaard Solidariteitsprijs. Door jouw stem op onze advertentie kunnen we gratis advertentieruimte in De Standaard krijgen.
 
Help jij ons winnen? Je stem uitbrengen kan hier. Daarnaast zijn we nog steeds geïnteresseerd in jouw mening over vluchtmisdrijf. Beantwoord vijf korte ja/neen-vragen in onze nieuwe online poll op www.ikstopnaeenverkeersongeval.be!

Gelijk Spel

Een jaar later 

Deze zomer werd in Revalidatiecentrum Pulderbos een duurzame sportwerking opgestart vanuit de overtuiging dat sport ingezet kan worden als middel voor re-integratie. Naar aanleiding hiervan en het eenjarig bestaan van het project Gelijk Spel gingen we in gesprek met de sleutelfiguren binnen het project. Lees in het interview met onder andere Beni Kerkhofs, Directeur Zorg bij Pulderbos, welke impact Gelijk Spel reeds heeft gehad op het revalidatiecentrum.
 

Vrijwilligersoproepen

In onze projecten FIVE2NINE en Getuigen onderweg zijn we steeds op zoek naar buddy’s. Zo is onder andere Chadi (18) nog op zoek naar iemand om samen leuke dingen te doen. Net als 300.000 andere mensen in België heeft hij een niet-aangeboren hersenletsel. Misschien ben je zelf de ideale buddy of zie je het zitten om onze vrijwilligersvacatures te verspreiden in je eigen netwerk? Je vindt alle oproepjes hier!
 

Tweede druk SFTL-brochure

In samenwerking met het Sociaal Fonds Transport en Logistiek realiseerden we een tweede druk van onze preventiebrochure voor vrachtwagenchauffeurs. De brochure beschrijft in korte puntjes hoe een chauffeur een ongeval kan voorkomen en wat hij of zij kan doen in de verschillende fasen na een ongeval. Je kan de brochure op deze pagina downloaden als pdf.

 

Nieuw product
Contactkaarten

We ontwikkelden een set van 19 handige contactkaarten zodat direct betrokkenen bij een verkeersongeval snel de juiste diensten kunnen contacteren. Door het gebruik van eenvoudige symbolen is het meteen duidelijk waar men terecht kan voor psychosociale opvang, juridische en verzekeringstechnische hulp, lotgenotencontact, medische zorgen en gratis dienstverlening.

Kom je voor je beroep in contact met direct betrokkenen bij een verkeersongeval of wil je zelf een beter beeld krijgen van het zorglandschap? Bestel dan hier gratis de contactkaarten. Je kan ze laten toesturen naar elk adres in Vlaanderen.
Facebook Twitter
© 2018 Rondpunt vzw


Schrijf je uit     Update je profiel