Copy
Bekijk e-mail in jouw browser

Brochure 'Wat na een ongeval in Europa?'
Nieuw product

 
Reis je binnenkort met de auto door Europa? Bestel dan vandaag nog onze gratis brochure waarin we je uitleggen wat je kan en moet doen na een ongeval op Europese wegen. Je kan dit product gratis naar je laten toesturen op elk adres in Vlaanderen. Jouw exemplaar bestellen kan hier.

'Prijs van de liefde' daalt verder​ voor personen met handicap

In de media verscheen gisteren dat er een nieuw voorstel met onze input klaarligt. Vanaf nu mag een partner meer verdienen vooraleer de tegemoetkoming van een persoon met een handicap wegvalt.

Personen met een handicap die gaan samenwonen, ondervinden daar financieel nadeel van. De inkomsten van de partner tellen immers mee bij de berekening van de integratietegemoetkoming. Om een oplossing te vinden voor deze 'prijs van de liefde', heeft staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) met twee parlementsleden een voorstel uitgewerkt. Lees hier meer. 

 

Nieuwe samenwerking in Getuigen onderweg 

Vanaf volgend schooljaar kunnen scholen(gemeenschappen), gemeentes of politiezones ook kiezen voor een getuigenis uit Getuigen onderweg als workshop in De Verkeersweken van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Door deze samenwerking met de VSV, die al jaren rond verkeersveiligheid werkt in secundaire scholen, kunnen we nog meer leerlingen bereiken en sensibiliseren over de gevolgen na een verkeersongeval.


 


Werk en zorg: een noodzakelijk partnerschap

Op 2 februari 2018 keurde de Vlaamse regering het uitvoeringsbesluit van het decreet van de werk- en zorgtrajecten goed. Dit decreet trad in werking op 1 juli 2018 en houdt in dat mensen ondanks hun handicap toch de kans krijgen om deel uit te maken van de maatschappij en arbeidsmarkt. Professionals moeten vooral kijken naar de sterktes en vaardigheden van personen met een handicap en hen daarin laten groeien. 

Het Vlaams Patiëntenplatform en het Gebruikersoverleg Handicap & Arbeid (GOHA), waar ook Rondpunt lid van is, formuleerden enkele bedenkingen over dit decreet. Je leest ze hier (Bron: 2018, Vlaams Patiëntenplatform)

nieuw
Vorming Dossierbeheerders

Vanaf september 2018 bieden we een nieuwe vorming aan dossierbeheerders van verzekeraars en verzekeringsmakelaars. De vorming wordt gegeven door experte in traumabegeleiding, Ilse Vande Walle. Daarnaast vertelt een betrokkene bij een verkeersongeval over de (verborgen) gevolgen die bij een verkeersongeval komen kijken. Vraag hier de vorming aan.
Facebook Twitter
© 2018 Rondpunt vzw


Schrijf je uit     Update je profiel