Copy
Bekijk e-mail in jouw browser

Internationale Herdenkingsdag


Traditioneel is de derde zondag van november wereldwijd de Internationale Herdenkingsdag voor verkeersslachtoffers. Rondpunt, OVK en Over-Hoop willen dit jaar op 18 november 2018 samen met jou stilstaan bij alle verkeersslachtoffers van 2017. Letterlijk. Want om 11u stipt stoppen we in aanwezigheid van burgemeester Clerfayt, staatssecretaris Debaets, nabestaanden, slachtoffers en naasten gedurende 218 seconden alle verkeer op de Haachtsesteenweg ter hoogte van de Sint Servaaskerk in Schaarbeek. Kom je mee stilstaan?

Rouwkost.be

voor pubers en jongvolwassenen bij plots verlies


Hoe doe je dat, rouwen als jongere? De nieuwe website www.rouwkost.be is een centraal platform voor jongeren die iemand verloren waar ze veel om geven en die even het bos door de bomen niet meer zien. Je vindt er niet alleen tips maar ook informatie over welke instanties in welke situatie optreden. 
 

 

Mijn herinnering aan jou

App voor kinderen die rouwen


In de app ‘Mijn herinnering aan jou’ kan je als ouder of voogd een account aanmaken voor kinderen vanaf zes jaar die een dierbare verloren. Kinderen kunnen zelf of samen met jou op een veilige, kindvriendelijke en creatieve manier aan de slag om een wereld vol herinneringen te creëren voor de overledene. Klik hier voor meer info. 

leestip
Anders nabij


In dit boek lees je de "eerlijke schrijfsels" van vijf ouders die vertellen over het leven na de dood van hun kind. Onder begeleiding van psychologe An Hooghe schrijven ze over hoe ze zoeken naar een nieuwe manier van nabij zijn. Dicht bij zichzelf. Dicht bij al hun kinderen.
 
We voegden dit boek toe aan de boekenlijst op onze website. Ontdek 'Anders nabij' en al onze andere leestips hier!
Facebook Twitter
© 2018 Rondpunt vzw


Schrijf je uit     Update je profiel