Copy
Bekijk e-mail in jouw browser

 

Beste <<Voornaam>>


2018 stond voor Rondpunt in teken van veerkracht. Dagelijks zien en horen we hoe mensen het vermogen hebben om door te gaan na een ingrijpende gebeurtenis. Die ervaringen van verkeersslachtoffers, naasten, nabestaanden en veroorzakers inspireren ons om onze werking verder te zetten en te verbeteren. We besloten enkele verhalen, zoals die van Rita, Wim en Hilde met jullie te delen in ons Jaarverslag 2018. Lees je mee?

Twaalf jaar na een fietsongeval

 

De laatste tijd zien we dat zwakke weggebruikers een steeds groter aandeel innemen in de ongevallenstatistieken. Vorig jaar waren 35% van de letselongevallen fietsongevallen. We besloten het verhaal van Silke (26), die twaalf jaar geleden onder de wielen van een vrachtwagen terechtkwam, neer te schrijven. De gevolgen zijn nog steeds voelbaar.


 

Sport hielp Lander revalideren

 

Lander herstelde van een hersenbloeding en getuigde op onze sportproefbeurs in Revalidatiecentrum Pulderbos hoe belangrijk sport hierbij is. "Het is eigenlijk een beetje revalideren zonder dat je door hebt dat je aan het revalideren bent." Laat je overtuigen door zijn inspirerende boodschap!

 

Samenspraak

Wil jij bemiddelen met de andere partij van het verkeersongeval maar heb je die kans (nog) niet gekregen? In het najaar van 2019 kan je deelnemen aan een gespreksgroep waarin verkeersslachtoffers en veroorzakers, die niet bij hetzelfde ongeval betrokken zijn, met elkaar spreken over wat hen overkomen is. Meer informatie lees je op de website van Moderator.

enquête
Dienstverlening VDAB

Werd jij begeleid door VDABGTB of GOB in je zoektocht naar werk? Nog tot en met 21 juni 2019 kan je je ervaringen met hun dienstverlening delen. In een klein kwartiertje vertel je via deze vragenlijst of ze hun opdracht goed vervulden. 

Je antwoorden blijven anoniem en worden gebruikt om met VDAB, GTB en GOB in gesprek te gaan over hoe hun werking geoptimaliseerd kan worden. 

Deze vragenlijst is een initiatief van het Gebruikersoverleg Handicap, Chronische Ziekte en Arbeid.

 

Facebook Twitter
© 2019 Rondpunt vzw


Schrijf je uit     Update je profiel