Copy
Bekijk e-mail in jouw browser

VACATURE

Community Builder


Wil jij samen met ons het verschil maken voor alle betrokkenen bij een verkeersongeval en hun families? Ben jij de enthousiaste en creatieve persoon die ons netwerk kan versterken? Bekijk dan snel de vacature en wie weet sta jij mee op onze volgende teamfoto als Community Builder!


Journalistenaward


Naar goede gewoonte zetten we opnieuw een journalist(e) in de bloemetjes die het voorbije jaar een betrokkene bij een verkeersongeval het meest respectvol interviewde. Deze keer trokken we met onze camera en een bos bloemen naar de VRT-redactie op zoek naar Fatma Taspinar! Blijkbaar houdt ze niet zo van verrassingen maar deze vond ze toch wel speciaal! Ontdek in dit filmpje waarom Fatma de Journalistenaward verdient en hoe ze reageerde!
 

 


Verplichte verzekering voor e-bikes?


Het Europees Parlement besliste onlangs dat er geen verplichte verzekering komt voor e-bikes. Weet jij eigenlijk of een verzekering nodig is voor jouw elektrische fiets? 

Belangrijk hierbij is om na te gaan of je e-bike wandelassistentie heeft of niet. Moet je je fiets zelf in gang trappen? Dan ben je nog steeds een zwakke weggebruiker en val je onder de regeling van foutloze aansprakelijkheid na een ongeval.

Heeft je elektrische fiets echter wandelassistentie, dan kom je in een grijze zone terecht. Je fiets kan gekwalificeerd worden als motorrijtuig waardoor je zelf een grotere bewijslast hebt om aan te tonen dat je niet in fout was. Ervaring leert dat de schaderegeling minder vlot zal verlopen. Het kan op dat moment interessant zijn om een familiale verzekering te hebben. Hier lees je meer over het belang daarvan!

Het verhaal van Gaetane

"Ik moet ermee leren leven voor de rest van mijn dagen, maar voor anderen hoeft dat niet zo te zijn."

Op 16 april 2013 verandert het leven van Gaetane voorgoed. Na een nachtje feesten kruipt ze dronken achter het stuur. Haar beste vriend Samy stapt in als passagier. In onze nieuwe folder vertelt ze over hun verkeersongeval en over hoe het is om je veroorzaker én slachtoffer te voelen. Maar Gaetane gaat met haar verhaal ook naar scholen en bedrijven om te sensibiliseren. Bestel hier een aantal exemplaren van de folder en maak Getuigen onderweg ook bekend in jouw omgeving!
Facebook Twitter
© 2019 Rondpunt vzw


Schrijf je uit     Update je profiel