Copy
Bekijk e-mail in jouw browser

Aanpassing 'prijs van de liefde'

Herziening dossiers Integratietegemoetkoming


Deze zomer verhoogde de Vlaamse overheid de vrijstelling voor de 'prijs van de liefde' waardoor ze een aantal dossiers inzake de Integratietegemoetkoming zullen herzien. Lees hier zeker verder als je een Integratietegemoetkoming ontvangt of als je deze ooit aangevraagd hebt maar misschien niet toegekend hebt gekregen ondanks dat je medisch wel in aanmerking kwam. Het kan zijn dat je zelf een herziening van je dossier moet aanvragen en dit voor november 2018! Meer informatie vind je hier


Neem jij deel aan FIVE2NINE?


Wist je al dat we voor ons project FIVE2NINE samenwerken met Samana? We zijn hierbij steeds op zoek naar jongvolwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel die hun sociaal netwerk willen uitbreiden en op zoek zijn naar vrijetijdsbesteding. Als je wil meedoen in FIVE2NINE, kan je contact opnemen met mouna.de.bruyn@rondpunt.be, dan zoeken we samen met jou een leuke buddy!

Nieuwe aanvraagprocedure VAPH


Kan je door je niet-aangeboren hersenletsel of tetraplegie niet naar huis terugkeren na je revalidatieperiode en heb je onmiddellijke nood aan gepaste medische zorg en ondersteuning? Dan kan je mogelijk gebruik maken van de nieuwe 'NAH-procedure' bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Hier lees je of je in aanmerking komt en hoe de procedure eruit ziet.
 
hersenletsels.be 

 
Maandag startte de Week van NAH, een campagne waarin men de onzichtbare gevolgen van een hersenletsel zichtbaar wil maken voor de buitenwereld. Op de eerste dag werd meteen een nieuwe website gelanceerd met toegankelijke informatie en kennis over de gevolgen van een niet-aangeboren hersenletsel. Neem zeker eens een kijkje!

Week zonder vluchtmisdrijf

Uit onze nieuwe attitudemeting rond vluchtmisdrijf blijkt dat we vrienden of familieleden die vluchtmisdrijf plegen wel willen overtuigen (97%) om naar de politie te gaan maar ze niet zelf zouden aangeven (36%). Alle resultaten van onze anonieme online enquête lees je hier.
Facebook Twitter
© 2018 Rondpunt vzw


Schrijf je uit     Update je profiel