Copy
Bekijk e-mail in jouw browser

Journalistenaward


Naar goede gewoonte zetten we opnieuw een journalist(e) in de bloemetjes die het voorbije jaar een betrokkene bij een verkeersongeval het meest respectvol interviewde. Deze keer trokken we met onze camera en een bos bloemen naar de VRT-redactie op zoek naar Fatma Taspinar! Blijkbaar houdt ze niet zo van verrassingen maar deze vond ze toch wel speciaal! Ontdek in dit filmpje waarom Fatma de Journalistenaward verdient en hoe ze reageerde!
 

 

 

VACATURE

Community Builder

 
Wil jij samen met ons het verschil maken voor alle betrokkenen bij een verkeersongeval en hun families? Ben jij de enthousiaste en creatieve persoon die ons netwerk kan versterken? Bekijk dan snel de vacature en wie weet sta jij mee op onze volgende teamfoto als Community Builder!
 


​Ontevreden over verzekering?
 

Wist je dat als je ontevreden bent over een verzekering, je 3 aanspreekpunten hebt om te zoeken naar een oplossing?
 
  1. Uiteraard stap je in eerste instantie met je vragen naar je verzekeringsmakelaar of –agent. Hij zal in veel gevallen de zaken kunnen verhelderen.
  2. Indien dit gesprek niet verliep zoals je wou, kan je klacht indienen bij de betrokken verzekeringsonderneming. Elke verzekeringsonderneming beschikt namelijk over een specifieke klachtendienst die zich bovendien moet houden aan een gedragscode met bijvoorbeeld verplichte registratie.
  3. Vind je samen toch geen oplossing voor je klacht? Dan kan je je gratis wenden tot de Ombudsman van de verzekeringen voor behandeling van je verzekeringsgeschil.

'Het spijt mij'

Over bemiddeling na een verkeersongeval
"Een kind verliezen, dat is verwoestend. Ik heb er geen ander woord voor. Verwoestend." Viviane vertelt in het vierde boek van Sabine Cocquyt over het ongeval waarin haar zoon Nathan omkwam. Omdat ze nog met zoveel vragen zaten over wat gebeurd was, gingen ze in op het aanbod van de veroorzaker en Moderator om in gesprek te gaan. Ze legt uit hoe dankzij bemiddeling de stukjes van de puzzel gelegd worden en waarom dat zo belangrijk is.

"Een verhaal kunnen vertellen bij de dood van je dierbaren, hoe wezenlijk belangrijk is dat niet in een rouwproces? En ja, het wordt me nu steeds duidelijker, ook daarvoor kan bemiddeling zeer zinvol zijn. Weet je, ze spreken over 'herstelbemiddeling'. Daar zit dat woord 'herstel' in. Maar herstel, dat voel ik nu nog niet. Voor mij betekent het vooral antwoorden krijgen en de veroorzaker een menselijk gezicht geven. En een zekere rust vinden. Al was het alleen nog maar in het besef dat hij het er ook heel moeilijk mee heeft."

Het volledige verhaal van Viviane lees je in 'Het spijt mij'. Te koop via Uitgeverij Epo.
Facebook Twitter
© 2019 Rondpunt vzw


Schrijf je uit     Update je profiel