Copy

Dag <<Voornaam>>,
 

Een jaar geleden stelden we onze werking aan je voor in dit animatiefilmpje. Maar weet je eigenlijk voldoende wat we in onze projecten doen? We geven je graag een nieuwe stand van zaken in deze nieuwsbrief.
In januari gaf getuige Annelien de 2.500e getuigenis van verkeersslachtoffers binnen ons project Getuigen Onderweg. Sinds de start van het project in 2012 bereikten we met die getuigenissen reeds 73.966 leerlingen en 1.271 werknemers. We willen hen met het verhaal van een direct betrokkene aan het denken zetten over hun eigen gedrag in het verkeer. En dat werkt! Kijk maar naar de reacties van de leerlingen in onderstaand filmpje. Ken jij een school of bedrijf dat nog geen getuige uitnodigde? Stuur hen het filmpje door! 
Gelijk Spel: een jaar later

Een jaar geleden startten we met het project Gelijk Spel waarin we kinderen en jongeren met een blijvend letsel begeleiden van revasport naar sport in de buurt. Hoog tijd dus voor een update! Bijna elke woensdagnamiddag konden jonge revalidanten in Revalidatiecentrum Pulderbos proeven van verschillende sporten. In totaal probeerden 147 deelnemers (waarvan 62 uniek) tennis, atletiek, boccia, dans, judo, hockey,… Zowat elke sport kwam aan bod! We blijven de wekelijkse revasportactiviteiten organiseren maar denken nu ook na over het uitbouwen van een sterk netwerk tussen revalidatiecentra, G-sportclubs en sportverenigingen. Samen streven we naar een gemeenschappelijk doel en dat is zoveel mogelijk jongeren met een beperking duurzaam aan het sporten krijgen!
Je rechten als verkeersslachtoffer

Om direct betrokkenen bij een verkeersongeval beter te informeren over mogelijke ondersteuning werken we in het EU-project samen met Moderator en KU Leuven een aantal praktische tools uit. We delen jullie graag mee wat al beschikbaar is of binnenkort beschikbaar zal zijn:
 • Een antwoord op de meest gestelde hulpvragen in videovorm!
 • Handige contactkaarten zodat de juiste instantie vinden na een verkeersongeval vlotter verloopt.
 • Een boekje met info over wat je moet doen bij een ongeval in het buitenland.
Ook lieten we de voorbije maanden drie verkeersslachtoffers aan het woord op onze socialemediakanalen in een participatory video. Het verhaal van Samy vind je hieronder! Ook Ellen en Carine vertelden over hoe zij het traject na hun ongeval ervaren hebben. 
Van dromen naar taakgerichte jobs

Ons project Verloond Talent waarin we werkzoekers met een niet-aangeboren hersenletsel begeleidden naar taakgerichte jobs is ondertussen afgerond. We blikken tevreden terug op dit leerzame project. Tien werkzoekers gingen de uitdaging aan en klopten met hun dromen bij ons aan op zoek naar een job die aansluit bij hun specifieke talenten. Klik op 'Lees meer' om te ontdekken welke successen we met het project behaalden.
 
Lees meer
Journalist Jan in de bloemetjes

Op de Europese Dag van het Slachtoffer reikten we voor de derde maal de Journalistenaward uit. We zetten journalist Jan Stevens in de bloemetjes omdat hij het afgelopen jaar nabestaanden Peggy en Kris De Prins op de meest respectvolle manier interviewde. We zochten Jan op bij de redactie van Humo om hem te verrassen als terechte winnaar van de Journalistenaward 2017. Met deze award willen we journalisten stimuleren om op een positieve manier om te gaan met verkeersslachtoffers en zo onnodige extra emotionele schade na een ongeval te voorkomen. 

Dit is echter niet het enige dat we doen. Wil je een update over onze volledige werking? Lees dan zeker ons ‘Jaarverslag 2017 dat we volgende maand zullen verspreiden!

SNELNIEUWS

 • Sinds enkele maanden laten we elke vrijdag weetjes op jullie los via onze Facebookpagina. Dit weetje werd afgelopen maanden het meest gedeeld: “Als nabestaande heb je het recht om je dierbare te zien, ook op de plaats van het ongeval. #FactFriday: meer info.”  
 • Na het grote succes van onze eerste mediatraining organiseren we op 26 mei 2018 opnieuw een dag waarin je als slachtoffer, naaste of nabestaande na een verkeersongeval leert omgaan met de pers.
  Meer info en inschrijvingen bij mouna.de.bruyn@rondpunt.be
 • Provinciaal uitwisselingsmoment voor de getuigen en buddy’s uit Antwerpen in De Nekker in Mechelen: 4 mei 2018 en Provinciaal uitwisselingsmoment voor de getuigen en buddy’s uit West-Vlaanderen in De Gavers in Harelbeke: 8 juni 2018. 
  Meer info en inschrijvingen bij yasmine.de.roover@rondpunt.be
 • Even Zeer, de lotgenotenwerking voor veroorzakers, is vanaf nu een vzw. Bekijk hier hun nieuwe flyer en lees hier ons opiniestuk in Knack over waarom wij vinden dat steun aan veroorzakers in ieders belang is.
 • Als slachtoffer of nabestaande geïnteresseerd in de updates en bevindingen over ons EU-project? Schrijf je dan voor 16 april 2018 in bij mouna.de.bruyn@rondpunt.be voor onze EU-training in Leuven op 5 mei 2018.
 • Net als Over-Hoop zullen ook wij aanwezig zijn op de 9000 4 Emilie. Loop jij ook mee op zondag 15 april in Drongen? De activiteiten van Over-Hoop zijn vanaf nu ook te volgen op hun gloednieuwe Facebookpagina!
 • Bedankt voor alle warme acties ten voordele van Rondpunt tijdens de Warmste Week van Studio Brussel! Onder meer voor de projecten vermeld in deze nieuwsbrief droegen jullie een steentje bij!
Copyright © 2018 Rondpunt vzw, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.