Copy
Bekijk e-mail in jouw browser

Stop jij na een verkeersongeval?

Vorig jaar deden 4.218 bestuurders dat niet en lieten ze het slachtoffer gewond achter. Zeventien slachtoffers overleefden de aanrijding met vluchtmisdrijf niet. Vanuit de verontwaardiging over het hoge aantal vluchtmisdrijven willen we opnieuw sensibiliseren vertrekkende vanuit het perspectief van direct betrokkenen. Met onderstaand advertentiebeeld dingen we opnieuw mee naar de Standaard Solidariteitsprijs. Door jouw stem op onze advertentie kunnen we gratis advertentieruimte in De Standaard krijgen.

Help jij ons winnen? Je stem uitbrengen kan hier. Daarnaast zijn we nog steeds geïnteresseerd in jouw mening over vluchtmisdrijf. Beantwoord vijf korte ja/neen-vragen in onze nieuwe online poll op www.ikstopnaeenverkeersongeval.be!

Anders Nabij

De stille kracht van ouders na de dood van hun kind

 
Vijf ouders schrijven op initiatief en onder begeleiding van psychologe An Hooghe een boek over het leven na de dood van hun kind. In het najaar van 2018 is ‘Anders Nabij’ beschikbaar via Uitgeverij Charlotte. Het boek is niet alleen een hart onder de riem voor ouders die hetzelfde meemaken, het geeft ook houvast aan iedereen die hen nabij wil zijn. Door je in te schrijven op de nieuwsbrief op www.andersnabij.be blijf je op de hoogte van de lancering.
 
 

 

Terugbetaling bezoek psycholoog

Vanaf het najaar krijg je je bezoek aan de psycholoog terugbetaald. Als patiënt zal je maximaal 11 euro zelf moeten betalen. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet je doorverwezen worden door je huisarts en kan je enkel een beroep doen op terugbetaling voor bepaalde behandelingen. Per jaar heb je recht op maximum 8 sessies. Meer informatie lees je hier.

 
 

Ontmoetingsdag O.V.O.K.

Zelfhulpgroep O.V.O.K. (Ouders Van een Overleden Kind) organiseert jaarlijks een Landelijke Ontmoetingsdag voor ouders die een kind verloren. Naast lotgenoten zijn ook familieleden, vrienden, hulpverleners en anderen die hen een warm hart toedragen welkom. Deze dag gaat door op 20 oktober 2018 in Bornem. In de voormiddag staat Manu Keirse, hoogleraar verliesverwerking, ingepland. In de namiddag staan heel wat workshops op het programma. Meer informatie lees je hier. Inschrijven is verplicht.
Nieuw product

Contactkaarten

We ontwikkelden een set van 19 handige contactkaarten zodat je snel de juiste dienst kan contacteren na een verkeersongeval. Door het gebruik van eenvoudige symbolen is het meteen duidelijk waar je terecht kan voor psychosociale opvang, juridische en verzekeringstechnische hulp, lotgenotencontact, medische zorgen en gratis dienstverlening. Heb je als nabestaande na een verkeersongeval nog geen duidelijk beeld van waar je welke hulp kan krijgen? Dan kan dit nieuwe product je daarbij helpen.

Je kan de contactkaarten hier bestellen en gratis naar je laten toesturen op elk adres in Vlaanderen.
 
Facebook Twitter
© 2018 Rondpunt vzw


Schrijf je uit     Update je profiel