Copy
View this email in your browser
Dag <<Voornaam>>


Blijf jij bij het slachtoffer na een verkeersongeval? Vorig jaar deden 2.809 Vlaamse bestuurders dat niet en lieten ze een of meerdere slachtoffers gewond achter. Zeven mensen overleefden de aanrijding met vluchtmisdrijf niet. Onlangs raakte nog bekend dat het aantal ongevallen wel daalt, maar dat het aantal vluchtmisdrijven die trend niet volgt.
 
Uit de verhalen van slachtoffers, naasten en nabestaanden blijkt duidelijk hoeveel extra leed vluchtmisdrijf berokkent. Zo ook uit het verhaal van Marianne die nog steeds niet weet hoe het komt dat haar zoon Maxime zwaargewond naast zijn brommer lag.

Voor de veroorzaker is het essentieel om verantwoordelijkheid te kunnen opnemen. Guido veroorzaakte ongewild een ongeval en vertelt hoe het hem hielp in het verwerkingsproces dat hij het slachtoffer hulp bood.
 
Blijf jij, net als Guido, bij het slachtoffer? Beloof het door de online petitie te ondertekenen op www.ikblijferbij.be.
Ik teken de petitie!
Maak het ook publiek door je belofte te delen op sociale media of vraag je gratis (auto)sticker aan!
Ik wil een sticker!
Dankjewel alvast om samen met ons de problematiek onder de aandacht te brengen!
Vanavond kunnen jullie ook kijken naar de Pano-reportage 'Verder na vluchtmisdrijf' om 21u25 op één. Drie plegers praten er openlijk over wat in hun hoofd omging na het verkeersongeval.


Vriendelijke groetjes,

Het Rondpunt-team
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2019 Rondpunt vzw, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.