Copy
Ενημέρωση από το Garden Center Βασιλειαδη. Φθινόπωρο 2015
Δείτε το email στον browser σας

Αγαπητοί φίλοι και πελάτες

Το φθινόπωρο είναι μια μαγική εποχή. Τώρα θα χαρούμε τα χρυσοκόκκινα χρώματα, που παίρνουν οι οξιές, οι βελανιδιές, οι καστανιές και τα πλατάνια και θα νοιώσουμε το άρωμα, που αναδύει η φύση μετά τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια.

Στο Garden Center Βασιλειάδη αγαπάμε τη φύση και σεβόμαστε τη σοφία της. Από αυτήν μαθαίνουμε πρώτα, τι πρέπει να κάνουμε για να παραμένει το φυσικό περιβάλλον ζωντανό και όμορφο. Με πολύ αγάπη ετοιμάσαμε ειδικά προγράμματα φροντίδας και περιποίησης του κήπου, για όλες τις εποχές του χρόνου. Προγράμματα οικονομικά, ευέλικτα αλλά και ολοκληρωμένα, που σας απαλλάσσουν από κουραστικές εργασίες αλλά και επιπλέον δαπάνες, που προκαλούνται από την ελλιπή και μη εγγυημένη φροντίδα του κήπου σας. Θα χαρούμε πολύ να σας ενημερώσουμε για αυτά. Είμαστε βέβαιοι πως καλύπτουν τις ανάγκες και του δικού σας κήπου.

Νίκος Βασιλειάδης

> Ένας κήπος για τον Χειμώνα

Αν θέλετε να νοιώθετε μέσα από το κήπο ή τη βεράντα σας, τις εναλλαγές των εποχών επιλέξτε φυτά της κάθε εποχής. Το φθινόπωρο φυτέψτε κυκλάμινα, κρόκους, ζουμπούλια και χρυσάνθεμα, που αντέχουν στις χαμηλές θερμοκρασίες και με τα πολλά και δυνατά τους χρώματα φωτίζουν και ομορφαίνουν το μουντό τοπίο. περισσότερα

> Βολβοί. Φυτεύουμε τώρα, θα τους χαρούμε την άνοιξη

Αυτή είναι η καλύτερη εποχή να φυτέψουμε βολβούς ανοιξιάτικης άνθησης, όπως Ανεμώνη, Τουλίπα, Ίριδα, Φρέζια, Λίλιουμ, Νεραγκούλα, Νάρκισσο, Υάκινθο κ.α. Στο garden center Βασιλειάδη θα βρείτε τις καλύτερες ποικιλίες βολβών και πολλές συμβουλές για να μάθετε πως θα τους φροντίσετε ώστε να γεμίσουν με τα λουλούδια τους, τον κήπο ή την βεράντας σας την άνοιξη. περισσότερα
 
  • Μαζεύετε συχνά τα πεσμένα φύλλα, που με την άνοδο της ατμοσφαιρικής υγρασίας και των βροχών αποτελούν ιδανικό καταφύγιο για βλαβερά έντομα και μύκητες.

  • Αν καλλιεργείτε μυρωδικά (π.χ. βασιλικός, δυόσμος) κόψτε κλωνάρια και μεταφυτεύστε τα σε μικρά γλαστράκια ώστε να τα διατηρήσετε σε εσωτερικό χώρο και το χειμώνα.

  • Είναι η εποχή να βάλετε ένα καλό οργανικό λίπασμα με κύριο στοιχείο το κάλιο, το οποίο βοηθά τα φυτά σας στην χειμερινή ανθεκτικότητα.  

H Φθινοπωρινή φροντίδα του χλόοπητα

> Επανασπορά 
Αυτή είναι επίσης κατάλληλη περίοδος για επανασπορά του χλοοτάπητα. Διαλέγουμε το σπόρο ανάλογα τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, το διαθέσιμο νερό και τον ήλιο που βλέπει το χώρο μας. περισσότερα

> Σωστή λίπανση
Για την ισορροπημένη ανάπτυξη του χλοοτάπητα πρέπει πάντα να ξέρουμε πως απαραίτητη είναι η σωστή διατροφή και συντήρησή του. περισσότερα

> Αερισμός
Η λίπανση από μόνη της δεν είναι αρκετή. Τώρα το φθινόπωρο απαιτείται και ο αερισμός των ριζών. Είναι απαραίτητη εργασία και πρέπει να σας εξηγήσουμε το γιατί. περισσότερα.

> Σκαλίσματα
Πολύ συχνά γύρω από το ριζικό σύστημα των φυτών μας παρουσιάζονται διάφορα μικρά αγριόχορτα τα οποία πολλαπλασιάζονται, ζώντας παρασιτικά εις βάρος της σωστής ανάπτυξης των φυτών μας. περισσότερα 

• Μια ωραία ιδέα για να μοιάζει ο κήπος σας φυσικός είναι η φύτευση βολβών διάσπαρτα στον χλοοτάπητα. Για τη δική σας ευκολία προμηθευτείτε από τα φυτώρια μας το ειδικό φυτευτήρι βολβών.

• Μην ξεχάσετε να οργανώσετε την προστασία αντλιών και ηλεκτροβάνας από τον παγετό.

Μάθετε πως...

 
Ένας κήπος στο Πανόραμα

Mικρός ή μεγάλος ο κήπος παραμένει πάντα ένα οργανικό συμπλήρωμα του χώρου μας και βασικό στοιχείο της ποιότητας ζωής μας.
Το τμήμα Garden Design του Garden Center σας παρουσιάζει στο τεύχος αυτό ένα ιδιαίτερο κήπο, στην περιοχή του Πανοράματος, που διαμορφώθηκε με βάση τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη. 
Βασικό πρόβλημα του χώρου ήταν το επικλινές του εδάφους που για την διαμόρφωση του ακολουθήθηκε μια ωραία και ιδιαίτερη ιδέα. Αξιοποιήθηκαν φυσικοί βράχοι που στήριξαν τα εδάφη ενώ ταυτόχρονα έδωσαν μια μοναδική φυσική εικόνα στο κήπο. Δείτε το video

Το garden center Βασιλειάδη χορηγός των Διεθνών Ιππικών Αγώνων Υπερπήδησης Εμποδίων IKEM CSI*.

Με τη χορηγία του garden center Βασιλειάδη οργανώθηκε από το Ιππικό Κέντρο Μίκρας με την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας το Κύπελλο Ελλάδος Υπερπήδησης Εμποδίων. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Porto Carras από τις 28 έως και 30 Αυγούστου. Υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών με 250 άλογα, ενώ συγκέντρωσαν σπουδαίους αθλητές από το χώρο της ιππασίας.

Το garden center Βασιλειάδη στο Festival της Δράμας

Στους χώρους του garden center Βασιλειάδη έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους "Lily" του σκηνοθέτη Πάρη Γρηγοράκη, που θα προβληθεί στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.
Τους κεντρικούς ήρωες ενσαρκώνουν  οι ηθοποιοί, Στέλλα Καζάζη και Χρήστος Μπάτζιος, ενώ την οργάνωση παραγωγής έχει η  Χριστίνα Γκωλέκα.

 

Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Copyright © 2015 Garden Center Βασιλειάδη, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences