april 2017
Beste secretariaat, nieuws van Golfvereniging De Batouwe!
Batouwe Café
Het restaurant gonsde 23 maart van de vele prachtige ideeën voor onze golfvereniging!
Er waren bijna 70 leden gekomen om hun steentje bij te dragen. Zes tafels en even zoveel vragen gaven iedereen de mogelijkheid om zijn of haar bijdrage te leveren aan de verwachtingen voor de toekomst van onze vereniging. Het Batouwe Café stond onder leiding van > Lees verder...
Algemene Leden Vergadering
Morgen, maandag 3 april, vindt de Algemene Leden Vergadering plaats in ons Clubhuis. Aanvang 20.00 uur.
De Agenda is 9 maart per e-mail toegestuurd. De notulen van de ALV in november 2016, het Financieel Jaarverslag 2016 en verslag van de Kascontrole-commissie zijn aanklikbaar. De Penningmeester zal een beknopte uiteenzetting van het Financieel Jaarverslag presenteren. U bent van harte uitgenodigd!
eGolfbongerd online!
De eerste eGolfbongerd van dit jaar is vorige week verschenen. Met weer tal van leuke onderwerpen, waaronder een leuke regelprijsvraag. Onder de juiste antwoorden wordt een dozijn ballen verloot! 
> eGolfbongerd...
Holes adoptieplan
Het team van greenkeepers op De Batouwe zorgt er voor dat onze baan er zo mooi mogelijk bij ligt. Maar zij kunnen dat niet alleen! U weet als speler dat u de uitgeslagen plaggen terug legt, de bunkers aanharkt en uw pitchmark op de green repareert. Liefst twee zelfs, ook één van iemand die zijn pitchmark op de green over het hoofd heeft gezien...
> Lees verder...
Nieuws van de Commissies
Vleermuizen op De Batouwe
Vleermuizen zijn belangrijke bewoners van onze golfbaan. Zij zijn insecteneters en zorgen er voor dat de insectendruk voor de grasmat lager wordt en andere vormen van bestrijding voorkomen kan worden. Dit jaar is gebleken dat er zich zelfs een kraamkolonie heeft gevestigd. > Lees verder...
Meet & Greet - Pitch & Putt
Afgelopen donderdag 30 maart is de NGF-competitie 2017 van start gegaan. Daaraan voorafgaand is zaterdag 25 maart de traditionele, opnieuw zeer geslaagde, Meet & Greet voor alle competitie teams georganiseerd op de Pitch & Putt in Maurik.
Mooi weer, veel wind, een Hole in One, een Neary van 8 cm en prijzen variërend van een weekend gratis rijden in een Volvo (aangeboden door Henk Scholten in Tiel) tot veel mooie ballen (geschonken door de shop) en gratis greenfees voor de Pitch & Putt. Kijk naar de uitslagenlijst voor alle individuele en teamprijzen. > Uitslagenlijst...
Wijziging in de verwerking van qualifying scorekaarten
Een ‘papieren’ Q-kaart is en blijft het officiële NGF document
voor de score. Deze kaart heeft de HBR-commissie nodig voor
het verwerken van de behaalde resultaten. Nu de baan qualifying is, informeren we u nog een keer over een wijziging in de verwerking van uw Q-kaarten. > Lees verder...
Uit de veren...
Nog niet in de rui, maar een betere start van de week is zonder deelname aan de HeerenMaandagen nauwelijks denkbaar. Het nieuwe seizoen ziet er veelbelovend uit. Natuurlijk strijden we weer mee voor de HeerenMaster titel. Met 15 meetellende qualifying wedstrijden heeft elke deelnemer voldoende kansen deze felbegeerde titel in de wacht te slepen. Na elke wedstrijd kunnen we de bijgewerkte stand volgen, thuis of op de smartphone.
De wekelijkse prijzenpot is weer prettig gevuld, laat je verrassen, ook de 10e plaats van onder levert altijd nog een gecombineerde les op bij onze Pro Rob Siereveld.
Om een lang verhaal kort te houden: vanaf nu elke week inschrijven, gewoon doen, tot HeerenMaandag!
Koningsspelen vrijdag 21 april
In het kader van de Koningsspelen, die op vrijdag 21 april in het hele land worden gehouden, organiseert de Jeugdcommissie op deze dag in samenwerking met en onder begeleiding van de NGF een funpark/paviljoen. Dit funpark/paviljoen is onderdeel van het door de NGF opgezette RAAK! programma en heeft het doel de jeugd te interesseren en enthousiast te maken voor de golfsport.
Dit evenement vindt plaats op de Kleine Baan.
Meer informatie over het RAAK! programma, de aanpak en de benefits vindt u onder www.golfraak.nl 
Aanmelden voor deze dag bij de voorzitter van de Jeugdcommissie Henrico Chin: jeugdcommissie@debatouwe.nl
Kleine Baan-commissie
Ook op de Kleine Baan worden tal van activiteiten voor alle leden georganiseerd. De Kleine Baan-commissie is hier verantwoordelijk voor. Zowel de ervaren golfer als de beginnende golfer komen hier aan hun trekken.
> Lees verder...
Woensdag Seniorendag!
Met de Openingsdag op woensdag 5 april wordt het zomerseizoen weer geopend. We hopen op prachtig golfweer die dag en uiteraard ook voor het hele seizoen.
De wedstrijdkalender staat weer vol met leuke wedstrijden. 
> Lees verder...
Openingswedstrijd 17 april met als goed doel BMVG
Op tweede Paasdag is, zoals elk jaar, de Openingswedstrijd van De Batouwe. Ook dit jaar in de vorm van een Texas Scramble, een gezellige wedstrijdvorm, waarbij iedere flightgenoot kan bijdragen aan de score. Dit jaar is een goed doel, de Stichting BMVG, aan de wedstrijd verbonden. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar deze Stichting. Op Tweede Paasdag is tegelijkertijd een happening van de BMVG op de 9 holesbaan in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation.
27 april Koningsdag Vlaggetjeswedstrijd
Op Koningsdag is als goede traditie de Vlaggetjeswedstrijd . Dit is een funwedstrijd waarbij iedere speler een vlag meekrijgt met het aantal te gebruiken slagen afhankelijk van je handicap. Je telt al je slagen per hole en als de slagen op zijn dan zet je de vlag op die plek in de baan. Na enige tijd ontstaat een vrolijk vlaggenlandschap. Degene die het verst komt is de winnaar. Aangezien we van twee lussen starten krijgt je op de ene lus een rood-wit-blauwe vlag en op de andere een oranje. Daardoor zijn er twee winnaars. Onderweg krijgen de deelnemers een versnapering in Koningsdagstijl. Schrijf je vooral in voor beide wedstrijden, wij zorgen voor leuke prijzen en hopelijk mooi weer.
> Inschrijven...
Landelijke wedstrijden
Net als vorig jaar houden we dit jaar op de website een pagina bij met landelijke open wedstrijden voor Jeugd, Volwassenen en Senioren. Ons eigen Batouwe Betuws Jeugd Open is hier een voorbeeld van. Interesse om landelijk wedstrijden te spelen?
> Naar website...

PROgressie
Het golfseizoen is weer begonnen en dus komen alle clubs weer uit het vet. Om goed te beginnen kan een "APK" lesje misschien geen kwaad, daarom geef ik bijgaand een aantal mogelijkheden om uw spel weer op scherp te zetten.
> Lees verder...
                Advertorial
Golfrestaurant De Batouwe
Informatie van onze hole 19, acties en menukaart!
Zondag 30 april Italian Summer Tasting op De Batouwe. Een event dat helemaal in het teken staat van Italië. U kunt allerlei Italiaanse producten bekijken, proeven en natuurlijk kopen of bestellen, u waant zich even een middag in Italië. U bent welkom van 12.00-18.00 uur
Golfclinic voor golfers met een fysieke beperking
In samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation organiseert Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) op tweede paasdag, maandag 17 april, twee golfclinics voor personen met een fysieke beperking. Deze clinics, een ochtend- en middagsessie, vinden plaats op onze Kleine Baan.
> Lees verder...
Marshal-team 2017
v.l.n.r. Gerd Bakker, Margreet Prager, Bart van Gelderen, Gerard Rutten,
Jan van Son, Ruud Wullems, Jo van Ooijen
                                            
Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Stuur ons een mail!
  uitschrijven
Email Marketing Powered by Mailchimp