januari 2017
Beste secretariaat, nieuws van Golfvereniging De Batouwe!
Nieuwjaarsreceptie
Het Bestuur nodigt u uit om vanmiddag, zondag 8 januari, gezamenlijk het glas te heffen op een voorspoedig 2017. U bent vanaf 16.30 uur van harte welkom in het Clubhuis!
Bestuursmededeling
Bestuursmededeling in verband met de ontstane vacature voor bestuurslid Commissiecoördinator. > Lees verder...

Jaarfacturen zijn verstuurd!
Op 8 december heeft u de jaarfactuur 2017 in uw mailbox ontvangen.
Helaas heeft de software-organisatie E-Golf4U, waar ons ledenbestandprogramma vandaan komt, een probleem geconstateerd met het versturen van de factuur aan leden met een e-mailadres dat onder de provider Ziggo valt (ziggo.nl, casema.nl, home.nl en upcmail.nl). E-Golf4U werkt intussen hard aan een oplossing hiervoor. Leden met bovengenoemde e-mailadressen hebben de factuur alsnog per e-mail ontvangen op 19 of 20 december.
Mocht u onverhoopt de jaarfactuur 2017 toch niet hebben ontvangen, zou u dan in de map Spam (of Ongewenste e-mail) willen kijken of de e-mail daarin is terechtgekomen. Toch niet ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar het Secretariaat. secretariaat@debatouwe.nl | 0344 631031
(van 2 tm 6 januari is het Secretariaat gesloten)
Gebruik driving range ballen op de golfbaan
De afgelopen maanden zijn er veel driving range ballen (gemerkt zelfs!) in de baan gevonden. Wij vinden de ballen op alle lussen van de 27-holesbaan als ook op de Kleine Baan. Wij vragen ons af of deze ballen daar terecht zijn gekomen door een astronomisch 'goede' drive vanaf de afslagmat, of dat deze ten onrechte worden gebruikt als bal in het spel. Het spelen met driving range ballen in de baan is niet toegestaan en zorgt er voor, dat de ballenautomaat vroegtijdig leeg is. Als u iemand met deze ballen in de baan ziet spelen, wilt u hem/haar hier op wijzen? Hartelijk dank!
Alexander de Vries, bedrijfsleider Golfcentrum De Batouwe
http -> https
Onze website heeft een belangrijke verbetering ondergaan.
Als u zich in het beveiligde gedeelte bijvoorbeeld inschrijft voor een wedstrijd wordt een bericht van uw PC naar de server gestuurd. Deze verzending was niet beveiligd en kon mogelijkerwijs onderschept worden. Om dit onmogelijk te maken is een software-aanpassing aan de website gedaan. Dit is zichtbaar door de wijziging van het adres in de adresbalk van http naar https dan wel vanwege een slotje dat daar zichtbaar is. Vanaf 2017 zullen zoekmachines https website adressen voorrang geven bij zoekopdrachten.
Goed dat u het weet!
Hou van de kou! 10 tips
Slecht weer bestaat niet, alleen slechte golfers, luidt een bekende spreuk. Dat is makkelijk gezegd en natuurlijk niet helemaal waar. Maar slecht-weer-golf is nog altijd beter dan geen golf. Tien tips om de winter door te komen. > Tien tips...
Golf-Fysiotherapie, de 15e club in uw tas...
In 2017 wordt de mogelijkheid geboden gebruik te maken van golf-fysiotherapie binnen onze Golfvereniging, verzorgt door het Paramedisch Centrum Beusichem.
U heeft een leuke middag op de golfbaan gehad tót het moment dat u last krijgt van een zeurende enkel of knie, pijn in de onderrug of andere fysieke klachten. Is dit herkenbaar voor u? U investeert veel tijd en geld aan technieklessen en materiaal om uw golfswing te verbeteren. Maar het belangrijkste materiaal wordt vaak vergeten, namelijk uw lichaam. Uw lichaam neemt deel aan elke slag en wordt daarom ook wel de 15e club in de tas genoemd... > Lees verder...
SOS Batouwe
We hebben al jaren een noodprocedure als er een ongeluk(je) in de baan plaatsvindt. Dat kan van alles zijn. Een blaar, een insectenbeet, de enkel verzwikken tot zeer ernstige calamiteiten zoals een verdwaalde bal tegen het hoofd of hartproblemen. Gelukkig wordt er nagenoeg geen beroep op gedaan! Maar op 12 december j.l. werden we helaas toch geconfronteerd met zo’n ongeval. > Lees verder...
    Advertorial
Golfrestaurant De Batouwe
Achter bijgaand logo van onze 'Hole 19' zijn de actuele acties te zien! Dit logo staat op de homepage van de verenigingswebsite.
Hou dus dit logo goed in de gaten en kijk hoe u uw golfronde op De Batouwe gezellig kan afsluiten! > Lees verder...
Bijna iedereen heeft een smartphone en daarop kun je allemaal leuke golfapps installeren. Maar wat mag en wat mag niet met mobiele telefoons op de golfbaan?
> Lees verder...
Wat geweest is, is geweest.
Wat gedaan is, is gedaan.
Wat gezegd is, is gezegd.

Kom op, met z'n allen in de wereld weer opnieuw beginnen,
helemaal van vooraf aan.

Wat geweest is, is voorbij.
Wat gedaan is, is vergeten.
Wat gezegd is, is vergeven.

Kom op, samen kunnen we weer alles aan.
Veel geluk en gezondheid met elkaar.

Bestuur Batouwe Minder Validen Golf,
Mark Tempelman | Sinus Wolters
Charles Vermeulen | Cees Hesseling
Nieuws van de commissies
Winterslaap
Op de golfbaan is momenteel de natuur in ruste. De natuur verkeert in een winterslaap, die in bepaalde gevallen een aantal dagen, maar veelal enkele weken kan duren. Het voordeel van het houden van een winterslaap is dat een dier tijdens de winter kan overleven, zonder energie te hoeven besteden aan het zoeken van voedsel, dat dan moeilijk is te vinden. Door in winterslaap te gaan, houden sommige dieren hun energie vast. > Lees verder...
Nieuw voor De Batouwe dit jaar: NGF C-Competitie
Met ingang van 31 maart aanstaande start De Batouwe in de C-Competitie met twee nieuwe teams, één mix team voor volwassenen en één jeugdteam. De C-competitie (Compact Courses, lees korte banen 1450 - 4800 m) wordt door de volwassenen op vrijdag en door de jeugd op zondag gespeeld.
In 2016 waren er 35 clubs, waarvan 15 clubs binnen een straal van 90 km, die aan deze competitie meededen. Er wordt gespeeld in poules van 5 clubs, die elk uit 6 spelers bestaan.
De wedstrijdvorm is matchplay zonder Hcp-verrekening.
> Lees meer over de NGF Competitie...
Wijziging in de verwerking van qualifying scorekaarten
Een ‘papieren’ Q-kaart is en blijft het officiële NGF document voor de score. Deze kaart heeft de HBR-commissie nodig voor het verwerken van de behaalde resultaten. Nu het nieuwe golfseizoen 2017 voor de deur staat lijkt dit het juiste moment u te informeren over een wijziging in de verwerking van uw Q-kaarten.
> Lees verder...
 

Aan de Heeren van de Maandagochtend,
Een stichtelijk woord van uw wedstrijdleider...
> Lees verder...
Woensdag Seniorendag!
Allereerst iedereen een gezond en sportief 2017 toegewenst!
We gaan er weer een mooi jaar van maken.
De reguliere Stableford inloopwedstrijden worden gespeeld op 4, 11, 18 en 25 januari. Deze wedstrijden tellen allen mee voor de Senioren Snertcompetitie, waarvan de slotwedstrijd wordt gespeeld op 29 maart 2017. We gaan tussen 10.00u – 11.00u de baan in op 1 lus. U kunt zich melden bij de wedstrijdtafel tussen 09.45u -10.30u.
Op 18 januari is weer een BONUSwedstrijd. Hier kunnen weer 5 extra punten behaald worden.  
We hopen u in dit nieuwe jaar weer in groten getale te mogen verwelkomen!
Wintercup 2016-2017
De Wintercup-competitie is in volle gang. Er zijn inmiddels 5 wedstrijden gespeeld. U kunt nog steeds meedoen!
Er wordt gespeeld om dagprijzen én om de eindprijs voor de beste over de reeks van wedstrijden. Aangezien we van het weer afhankelijk zijn, kunnen we nog niet vaststellen hoeveel wedstrijden meetellen.
De slechtste 3 gespeelde wedstrijden worden weggestreept; bij 9 wedstrijden tellen er 6, bij 8 worden het er 5 en bij 6 of 7 worden het er 4. Laten we hopen dat het er niet minder worden!
De vastgestelde data in 2016 zijn: 12/11, 27/11, 10/12 en 18/12.
De vastgestelde data in 2017 zijn: 7/1, 22/1, 4/2, 19/2 en slotdag 4/3.
Noteer deze data en schrijf u in!
> Protocol Wintercup...
                                            
 
Email Marketing Powered by Mailchimp