23 april 2020
Goedemiddag <<Voornaam>>, Extra NIEUWS! van Golfvereniging De Batouwe
Van de voorzitter
 
Beste clubgenoten,

We weten sinds dinsdagavond waar we staan als golfvereniging die hunkert om weer aan spelen toe te komen. Helaas was de boodschap van het kabinet voor ons niet positief en dat geeft, wellicht tegen beter weten in, een stevig gevoel van teleurstelling.
Wat wel mogelijk gemaakt wordt, is om met de jeugd weer iets te doen en daar hebben Orlando Sardaro, voorzitter Jeugdcommissie, en bestuur het contact over gestart. Natuurlijk speelt de Exploitatiemaatschappij daar een belangrijke rol in m.b.t. de beslissing of de - uitsluitend par 3/4 baan - open mag en onder welke condities. We weten dat daarvoor ook contact wordt gehouden met de NGF.
Verder is het nu nagenoeg zeker, dat grote evenementen zoals wedstrijden voorlopig niet zullen doorgaan. Een enorme klap voor ons aller speelplezier, maar ook voor BV en Horeca. Waar we elkaar kunnen ondersteunen, zullen we dat zeker bespreken. De steunactie naar Horeca Van Beek heeft in elk geval een mooie respons gehad tot nu toe, waar Jurgen zijn dank al voor heeft gemeld op de website. Zijn liquiditeit voor de korte termijn is daarmee in elk geval gewaarborgd.

In ons Lustrumjaar, we bestaan als vereniging 30 jaar, worden we wel voor een dilemma gesteld. De geplande evenementen in dat kader staan nu zwaar onder druk, waarbij Lustrumcommissie en Bestuur op korte termijn tot een besluit willen komen hoe daarmee om te gaan. Het is dus wachten op een nieuw besluit van het kabinet half mei, of zelf nu de knoop al doorhakken, dat het er niet in zit.

Niet onbelangrijk is ook dat wij de in april geplande Algemene Ledenvergadering hebben moeten afgelasten, met onder andere op de agenda goedkeuring van de jaarrekening 2019. Onze penningmeester en de Kascommissie leggen de laatste hand aan de verplichte documenten. Het is vanwege de Coronacrisis nu bij wijze van uitzondering wettelijk toegestaan om de verplichte afwikkeling op te schuiven naar een vergadering later dit jaar.
Ook het toekomstplaatje van het golfcomplex en daarmee samenhangend de contractvernieuwing voor de komende jaren hangt nu een beetje in de lucht. We zullen niet nalaten de leden te informeren over de ontwikkelingen die op die onderwerpen gemaakt zijn dan wel worden.
Ik wens jullie, mede namens de andere bestuursleden, veel geduld met de bestaande situatie. Laten we voor ogen houden dat gezondheid ons grootste goed is en dat daar, zo blijkt, soms flinke offers voor gebracht moeten worden.
 
Pieter van Noord
 

MAATREGELEN I.V.M. CORONAVIRUS VERLENGD

Het Coronavirus en de daarmee samenhangende maatregelen blijven voor iedereen merkbaar en voelbaar.
Het kabinet heeft op 21 april bepaald dat de maatregelen voor sportclubs en sportvelden, inclusief golfclubs en -banen, verlengd worden tot en met 19 mei.
Volg het nieuws en volg de aanwijzingen en richtlijnen vanuit de overheid. Zorg goed voor elkaar en voor u zelf.
Zie voor meer informatie: www.ngf.nl en www.debatouwe.nl

Actueel nieuws plaatsen we in de Batouwe App en op de homepage van de verenigingswebsite.

                                                 
 

Wilt u reageren? Stuur dan een mailtje naar
nieuwsbrief@debatouwe.nl

Wil je reageren op NIEUWS! ? Stuur ons een mail!

Let op! Uitschrijven voor NIEUWS! betekent dat je geen informatie
meer ontvangt over de Vereniging.

   © 2019 Golfvereniging De Batouwe

Email Marketing Powered by Mailchimp