oktober 2016
Beste secretariaat, nieuws van Golfvereniging De Batouwe!
Batouwe Betuws Jeugd Open 2016
Dit weekend vindt op De Batouwe het jaarlijkse Batouwe Betuws Jeugd Open plaats. Een golftoernooi, dat inmiddels voor de 15e keer wordt georganiseerd en een jaarlijkse traditie is geworden in Midden Nederland.
Op deze dagen zullen diverse veelbelovende jeugdspelers en speelsters uit het hele land aan dit toernooi deelnemen. De resultaten tellen mee voor de NGF Junior Ranking.
Leuk om vandaag nog even te gaan kijken!

> Programma...
Ryder Cup 2016
De Ryder Cup is een tweejaarlijkse golfwedstrijd tussen twaalf Europese en twaalf Amerikaanse spelers, waarin vijf onderdelen worden gespeeld op de Hazeltine National Golf Club Chaska Minn. (USA). Vandaag is de laatste dag van deze driedaagse historische golfwedstrijd. Wat maakt de Ryder Cup zo uniek en mooi? Een stoomcursus Ryder Cup voor dummies.
> Lees verder...
Maatregel voor verdere verbetering onderhoud golfbaan
Om de kwaliteit van onze golfbaan te waarborgen en verder te laten groeien, heeft er een wijziging plaats gevonden in de organisatie van het greenkeepingteam. De dagelijkse leiding van dit team is nu onder directe verantwoordelijkheid van mij gekomen. Sinds enkele weken ben ik samen met het team aan het werk om de onderhoudsmethodieken te bekijken en aan te passen met als doel de kwaliteit van onze prachtige golfbaan stapsgewijs te verbeteren. Al heb ik mijn pak op dit moment verruild voor werkkleding, ik blijf namens het Golfcentrum verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering.

Alexander de Vries, bedrijfsleider Golfcentrum De Batouwe
Maandbeker C september voor Leon Kneepkens
Op De Batouwe werd 25 september de Maandbeker C gespeeld. Aan deze wedstrijd namen 15 personen deel. Er werd gespeeld op de lussen Kersengaard en Perengaard. In deze mixed categorie 1, handicap 26.5 – 36.0,  behaalde Leon Kneepkens met een exact handicap van 28.7, het prachtige resultaat van 41 Stablefordpunten. Leon Kneepkens, ambassadeur van de Stichting Batouwe Minder Validen Golf - BMVG) werd met deze mooie score de glorieuze winnaar van deze Maandbeker C.
Met trots feliciteert het bestuur van BMVG Leon met dit behaalde resultaat!
                                              Advertorial
Golfrestaurant De Batouwe
Graag presenteren wij onze nieuwe menukaart! Hij wordt komende week op de website geplaatst!
De communicatie tussen u en de vereniging gaat veelal per e-mail. Belangrijk dus dat uw juiste mailadres bij het Secretariaat bekend is. U kunt dit zelf controleren en eventueel wijzigen.
Hiervoor gaat u naar onze website -> Instellingen -> Mijn profiel. Hier wijst het zich vanzelf.
> Controleer uw mailadres...
Slechte broedresultaten dit jaar
In vergelijking met voorgaande jaren zijn de resultaten van de vogelbroed slecht te noemen. Belangrijke oorzaak hiervan was de weersgesteldheid in het voorjaar: koud en nat. Hoe vogels op De Batouwe hierop hebben gereageerd leest u in dit artikel.
> Lees verder...
Dinsdag Damesdag
Het zomerseizoen loopt ten einde. U kunt nog inschrijven voor de volgende wedstrijden: een stablefordwedstrijd vanaf de rode tees (naar keuze 9 of 18 holes) en een stablefordwedstrijd vanaf de blauwe tees.  Zie de wedstrijdjaarkalender voor de details.
Op 25 oktober spelen we de altijd gezellige Slotwedstrijd. De gunshot is om 11.00 uur, de wedstrijdvorm is Greensome Stableford en we spelen vanaf blauw. Na afloop wordt, onder het genot van warme snacks, de Dinsdag Lady en de winnares van de eclectic wedstrijd bekend gemaakt. De traditie van een goedgevulde prijzentafel wordt in ere gehouden!
De winterkalender gaat in per 1 november, op deze dag staat de eerste Winterkoningin wedstrijd gepland. Wilt u meespelen, geeft u zich dan op via de website.
> Inschrijven...
Testflight van GOLF.NL op De Batouwe
Extra golfregelcursus in november
De HBR-commissie organiseert ook dit jaar weer een aantal golfregels- en etiquettecursussen voor leden en niet-leden. Op 15,22 en 29 november vindt een extra serie van drie cursussen plaats. De cursussen worden gegeven in het Clubhuis van de 27-holes baan.
> Meer informatie...
De HeerenMaandag SLOTwedstrijd wordt op 31 oktober gespeeld. Traditiegetrouw wordt het zomerseizoen na deze wedstrijd afgesloten met het Captain’s Dinner. Tevens wordt dan de HeerenMaster 2016 bekend gemaakt. Reeds geruime tijd staan de borduurmachines te ronken om onze bestelling voor een passend cadeau tijdig aangeleverd te krijgen. Ceel en Frans zullen die dag uw gastheren zijn. Nu alleen nog even INSCHRIJVEN. Heeren met een hogere handicap tot 54 zijn ook van harte welkom op de HeerenMaandagen.
Na de SLOTwedstrijd vervolgen wij onze wekelijkse HeerenMaandagen met INLOOPwedstrijden. Zegt het voort!
> Inschrijven...
Woensdag Seniorendag!
De laatste maand van het wedstrijdseizoen staat alweer voor de deur. Wat hebben de senioren nog in petto komende maand?
  • 5 oktober: Maandtrofee oktober A en B
  • 12 en 19 oktober: Qualifying stableford wedstrijden van geel en rood
  • 26 oktober: Slotwedstrijd. Wedstrijdvorm Texas Scramble ¾ shotgun.
Zoals u van de seniorenwedstrijdleiding gewend bent wordt het weer een hele gezellige middag met leuke prijzen. Wij rekenen weer op een groot aantal deelnemers. Voor verdere info zie bij 'Wedstrijden' en 'Jaarkalender en inschrijven' op de website.
> Inschrijven...
Clubjeswedstrijd 2016
Vorig jaar werd voor het eerst een ‘Clubjeswedstrijd’ georganiseerd. Het evenement, waaraan werd deelgenomen door ongeveer 150 leden, was een groot succes! ‘Clubjes’ betaan uit regelmatig met elkaar spelende leden, vaak zelfs voorzien van een naam, waaruit blijkt welke onderlinge binding de leden van het ‘Clubje‘ met elkaar hebben.
Ook dit jaar wordt er weer een 'Clubjeswedstrijd' gespeeld op zaterdag 19 november. Noteer deze datum alvast in uw agenda! De inschrijving is geopend vanaf 3 oktober voor alle leden, voor alle handicaps. De communicatie over deze wedstrijd gaat via de contactpersoon van uw 'Clubje'. Iedere deelnemer schrijft zich individueel in met vermelding van het 'Clubje' waarin men speelt.
Leden die geen 'Clubje' kunnen formeren kunnen zich inschrijven met vermelding van ‘leftovers’. Voor hen wordt dan een 'Clubje' gezocht of een nieuw 'Clubje' geformeerd (minimaal 4 personen).
                                            

Email Marketing Powered by Mailchimp