mei 2016
Beste <<Voornaam>>, nieuws van Golfvereniging De Batouwe!
Nieuwe 3D hole-borden op de afslagplaatsen
Ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum vorig jaar, heeft de Vereniging de eigenaar van de baan nieuwe hole-borden aangeboden. Deze waren aan vervanging toe en met de hedendaagse technieken zijn ze nu 3D uitgevoerd. Dit gehele project is inmiddels uitgevoerd en de borden zijn geplaatst.
Om de markante punten van een hole in kaart te brengen, zijn Hans de Regt en Jan van de Geer een flink aantal keren de baan in geweest om deze te inventariseren. Met een afstandsmeter hebben zij deze punten ingemeten, zodat op het bord te zien is op welke afstand deze punten in de baan liggen.
Met aandacht voor de juiste informatie en een mooie nieuwe uitstraling kunnen we er weer een flink aantal jaren mee vooruit!
Lid zijn van Golfvereniging De Batouwe voor studenten aantrekkelijk
In gezamenlijk overleg tussen Vereniging en Golfsport BV is besloten dat studenten ouder dan 24 jaar, maar niet ouder dan 30 jaar, ook onbeperkt kunnen spelen en oefenen op De Batouwe voor de geldende jeugdtarieven vanaf 18 jaar. Studenten moeten hiervoor een geldig inschrijvingsbewijs van Universiteit of Hogeschool kunnen overleggen.
Voor jeugdleden jonger dan 18 jaar is het tarief zelfs lager. Hiermee hopen we veel jeugd te interesseren voor de golfsport!
> Lidmaatschap...
Proeflidmaatschap 2016
Dit jaar is er opnieuw de mogelijkheid om een proeflidmaatschap af te sluiten. Kosten hiervan zijn € 350. Dit omvat een nagenoeg volledig lidmaatschap van de Vereniging voor een periode van drie maanden. Onbeperkt spelen op de 27-holes baan én de 9-holes baan! Dit proeflidmaatschap kan alleen worden afgesloten als er in 2015 geen gebruik is gemaakt van deze regeling.
Kent u iemand die hierin mogelijk is geïnteresseerd? Dit is de ideale mogelijkheid kennis te maken met onze baan en de Vereniging!
> Lees de uitgebreide informatie...
Leden Kleine Baan | Wedstijden 27-holesbaan
Alle leden van de Vereniging kunnen zich inschrijven voor wedstrijden, die door de Vereniging worden uitgeschreven. Dat zijn alle wedstrijden, inclusief funwedstrijden, die door de Wedstrijd-, Heeren-, Dames- en Senioren-commissie worden georganiseerd. Uiteraard dient men wel te voldoen aan de voorwaarden die worden gesteld voor inschrijving, te denken valt aan hcp vereiste, leeftijd enz. Deze wedstrijden zijn nu ook toegankelijk voor leden van de Kleine Baan. Naast het gebruikelijke inschrijfbedrag betalen zij daarvoor ook een (gereduceerde) greenfee.
> Lees verder...
Landelijke wedstrijden op de website
Er worden steeds meer landelijke 'open' wedstrijden georganiseerd door golfclubs in Nederland. Ons Secretariaat krijgt van veel van deze wedstrijden een (digitale) poster toegestuurd. Om u hierover te informeren is op onze website de button 'Landelijke wedstrijden' gemaakt. Hier worden deze posters geplaatst. Bijvoorbeeld het 'Princenbosch Open'. U kunt zich individueel aanmelden voor deze wedstrijden.
> Naar website...
Wedstrijdscores invoeren op uw smartphone
E-Golf4u heeft een programma ontwikkeld voor Android- en IOS smartphones, waarop u de scores van uw net gespeelde wedstrijd kan invoeren. Groot voordeel hiervan is dat u niet meer in de rij hoeft te staan bij de Golfterminal in de hal van het Clubhuis!
> Lees verder...
Slow play in wedstrijden
Het komt regelmatig voor dat wedstrijden langer duren dan vier uur. Dat is jammer. Door het wachten op de holes zakt de concentratie weg en voor deelnemers die al binnen zijn is het lang wachten op de prijsuitreiking. De Wedstrijd-commissie heeft een aantal aanbevelingen opgeschreven om toe te passen als u aan een wedstrijd deelneemt...
> Lees verder...
De Batouwe Competities
De Vereniging kent een aantal wedstrijden, waarbij de einduitslag wordt bepaald door het resultaat uit een serie van scores over een langere periode. Dit wordt door de wedstrijdmodule op de website 'De Batouwe Competities' genoemd. Deze button is te vinden onder het kopje 'Wedstrijden'. Een voorbeeld hiervan is de HeerenMaster, georganiseerd door de Heeren-commissie. Kijkt u zelf hoe de standen zijn.
> Naar website...
Grootvaders, Oude Meesters aan de slag!
Grootvaders van De Batouwe, donateur van Stichting Old Grand Dad Club, de inschrijving voor de jaarlijkse OGD-wedstrijd op 25 mei is geopend. Inschrijven via de website! Doe en golf mee om de titel 'Grootvader van het Jaar'. De best zeven geklasseerden spelen op 18 juli op GC Dronten de regiofinale en wellicht op 1 augustus de landelijke finale. Nieuwe en aankomende grootvaders zijn meer dan welkom, meld je aan als donateur en schrijf (ook) in voor de wedstrijd. Elke grootvader draagt via donateurschap van de Stichting bij aan de verruiming van sport- en spelmogelijkheden van gehandicapte kinderen.
> Lees verder...
2e Pinksterdag Partnerwedstrijd
Op 16 mei a.s. spelen we de jaarlijkse Partnerwedstrijd. Het blijkt ieder jaar weer een heel gezellige wedstrijd, waarin (echt)paren samen in een Foursome Stableford spelvorm, de 'strijd' met de andere (echt)paren aangaan. Er zijn nog plaatsen beschikbaar! Dus wacht niet en schrijf u in de via de website voor deze altijd leuke wedstrijd met veel gezelligheid! Inschrijving sluit op 10 mei.
> Inschrijven...
Agenda
In de Agenda op de homepage van de website is veel informatie opgenomen over welke activiteiten er door de Vereniging worden georganiseerd. Bijvoorbeeld welke wedstrijden of andere evenementen er die week zijn.
Leuk en handig! > Agenda...
Open Dagen 2016
Ook dit jaar worden er weer Open Dagen georganiseerd op De Batouwe. Dit om bedrijven en particulieren te interesseren voor de golfsport en onze baan. Op vrijdag 13 mei wordt de Open dag voor bedrijven georganiseerd op de 27-holes- en Kleine Baan. Op zondag 15 mei is op de Kleine Baan een 'Kennismaking met golf op De Batouwe' voor particulieren. Door een gezamenlijke inspanning van De Batouwe Golfsport BV, de pro's en de Vereniging komt dit tot stand. Voor deze organisatie doen we een beroep op vrijwilligers van onze Vereniging. Kunt u enthousiast vertellen over onze baan en Vereniging en vindt u het leuk om de gasten, die onbekend zijn met de golfsport, te begeleiden bij hun eerste stappen in de baan, meld u dan onderstaand hiervoor aan. We rekenen net als vorig jaar op een grote opkomst!
> Aanmelden...
                                   Advertorial
Golfrestaurant De Batouwe
Aspergetijd! Ze zijn er weer. Ook op De Batouwe!
Regelmatig wisselende aspergegerechten. Aanbevolen met een lekker glaasje witte Monte Blanco (Rueda Verdejo) van Ramón Bibao uit Spanje. Zie voor de gerechten het krijtbord in het restaurant en kijk ook op onze pagina op de website.
> Lees verder...
Regelcursussen 2016
De HBR-commissie organiseert ook dit jaar weer een aantal golfregels- en etiquettecursussen voor leden en niet-leden. De cursussen worden gegeven in het Clubhuis van de 27-holes baan.
> Lees verder...
BMVG 'Callaway-Hour'
Zoals eerder bericht organiseert de Stichting Batouwe Minder Validen Golf op 21 mei een golfevenement op De Batouwe met als doel het delen van sportvreugde tussen valide golfers en golfers met een fysieke beperking. Tussen 11.30 en 12.30 uur is het Callaway-Hour! U wordt uitgedaagd zoveel mogelijk ballen in een open auto te slaan. Als dit lukt dingt u mee naar een Callaway golfset op maat!
> Programma...                                           > Inschrijven...
Ook dit jaar weer Hoge Handicap wedstrijden
Hoge Handicapwedstrijden worden georganiseerd voor leden en niet-leden met een handicap van 30 tot en met 54, met Stap 2 (Stappenplan) bezig zijn of Stap 2 reeds hebben doorlopen. Behalve dat er kennisgemaakt kan worden met andere leden en de Vereniging, wordt in een gemoedelijke sfeer ervaring opgedaan in het spelen van een wedstrijd. Natuurlijk worden de etiquette- en golfregels nageleefd en gerespecteerd, maar er is ruimte voor gezelligheid tijdens de ronde van 9 holes. De eerste dit jaar is op woensdag 11 mei.
> Lees verder...Jaarboekje
Het Jaarboekje 2016 ligt voor u klaar, in het Clubhuis, boven bij het Secretariaat.
                                            
Email Marketing Powered by Mailchimp