juli 2016
Beste <<Voornaam>>, nieuws van Golfvereniging De Batouwe!
Let goed op uw eigendommen!
Gelukkig komt diefstal of verlies van persoonlijke eigendommen op De Batouwe zelden voor. Om dit zo te houden, is het verstandig om goed op uw persoonlijke eigendommen te letten. Berg bijvoorbeeld uw golftas op na een ronde gespeeld te hebben en laat geen waardevolle dingen in het zicht in de auto achter.
Voorkomen is beter dan genezen!
Landelijke wedstrijden op de website
Er worden steeds meer landelijke 'open' wedstrijden georganiseerd door golfclubs in Nederland. Ons Secretariaat krijgt van veel van deze wedstrijden een (digitale) poster toegestuurd. Om u hierover te informeren is op onze website de button 'Landelijke wedstrijden' gemaakt. Hier worden deze posters geplaatst. Bijvoorbeeld de 'NGF SENIORENDAGEN'. U kunt zich individueel aanmelden voor deze wedstrijden.
> Landelijke wedstrijden...
Handicart-wedstrijd, de leukste wedstrijd van het jaar!
Zondag 17 juli vindt deze wedstrijd weer plaats. De deusjes bessen en de kiesjes kersen staan weer voor u te wachten en wellicht komen er nog bakjes aorbije bij. Velerlei prijzen zijn te verdienen, zoals de neary, de leary, de longest- en de longest-longestdrive. Kortom een scala aan extra prijzen!
De wedstrijdvorm is Greensome. Het winnende koppel gaat naar de regiofinale op Crossmoor met de kans zich te plaatsen voor de landelijke finale op Anderstein.
De wedstrijd staat onder leiding van Egge Oldenziel, die op deze dag na 15 jaar afscheid neemt als Clubconsul. Coen Kurz wordt zijn opvolger. Gezelligheid staat voorop, dus u kunt vragen om voorkeursindeling met een ander koppel. Haast u met inschrijven!
Invitatiewedstrijd
Op woensdag 17 augustus houden de senioren hun gezellige Invitatiewedstrijd.  Voor deze wedstrijd kunt u een niet-Batouwe lid óf een Batouwelid uitnodigen. De spelvorm van de wedstrijd is Texas scramble (¾ handicapverrrekening).
Het thema is Braziliaans carnaval. Het zou leuk zijn als eenieder daar op creatieve wijze wat mee doet die dag (kleding, golfkar, etc). De kosten per paar zijn € 70. Na afloop van de wedstrijd wordt u getrakteerd op een hapje en een drankje. Inschrijven kan via de wedstrijdkalender op de website. Daar vindt u alle overige informatie.
Wij rekenen op een grote kleurige opkomst!
Dames Vriendinnendag in Braziliaanse sferen!
De Dames-commissie nodigt alle dames van harte uit om op 9 augustus mee te spelen met de vriendinnendag. Het thema is Brazilië. Vanaf 11.00 uur heten we u welkom met een kopje koffie en iets lekkers. De spelvorm is greensome stableford. Er wordt gespeeld in een team van 2 personen tegen een ander team van 2 personen. We starten om 12.00 uur met een shotgun. Na afloop kunnen we, hopelijk op een zonovergoten terras, gaan genieten van een verkoelende borrel en heerlijke hapjes. Laat u verrassen met vele leuke prijzen en uiteraard belonen we ook de mooiste creatie. 
Inschrijven kan via de wedstrijdkalender op de website. Het inschrijfgeld is € 35,- per persoon. Na ontvangst hiervan is de inschrijving definitief en bent u verzekerd van deelname.
Vriendendag
Heeren opgelet! Maandag 22 augustus kunt u met Vriend weer deelnemen aan de jaarlijkse Vriendendag. De Heeren-commissie nodigt u van harte uit.
> Bekijk programma...
Regelcursussen 2016
De HBR-commissie organiseert ook dit jaar weer een aantal golfregels- en etiquettecursussen voor leden en niet-leden. In juli start een nieuwe serie. De cursussen worden gegeven in het Clubhuis van de 27-holes baan.
> Lees verder...
NGF-Competitie 2017
Leden van De Batouwe, die belangstelling hebben om voor onze Vereniging te spelen in een prestatieteam in de NGF-competitie 2017, worden uitgenodigd zich aan te melden. De Competitie-commissie heeft in het 'Competitieprotocol' voorwaarden opgesteld waar een speler van een prestatieteam aan moet voldoen. Bent u geïnteresseerd?
> Lees verder...
Batouwe Natuur
Zaterdagmiddag 25 juni, net voordat het begon te regenen, gauw nog een vol uur met floraspecialist Hans Inberg de baan in. We zaten na de laatste inventarisatie op De Batouwe (vorige maand) op 250 plantensoorten en daar hebben we nu 20 soorten bij gevonden. Met twee plantensoorten wil ik u kennis laten maken. Zij zijn een indicatie hoe onze baan er bodemtechnisch bijstaat. Benieuwd hoe dit zit?
> Lees verder...
Proeflidmaatschap 2016
Dit jaar is er opnieuw de mogelijkheid om een proeflidmaatschap af te sluiten. Kosten hiervan zijn € 350. Dit omvat een nagenoeg volledig lidmaatschap van de Vereniging voor een periode van drie maanden. Onbeperkt spelen op de 27-holes baan én de 9-holes baan! Dit proeflidmaatschap kan alleen worden afgesloten als er in 2015 geen gebruik is gemaakt van deze regeling.
Kent u iemand die hierin mogelijk is geïnteresseerd? Dit is de ideale mogelijkheid kennis te maken met onze baan en de Vereniging!
> Tell a friend...
Baanonderhoud – beluchtingswerken
Van 4 t/m 8 juli worden de greens en fairways belucht, om een goed en gezond speeloppervlak te behouden. Gedurende meerdere dagen kunt u mogelijk last hebben van de bewerkte greens. Voor de fairways wordt mogelijk een local rule van toepassing verklaard, zodat u zonder hinder kunt spelen.
Waarom deze bewerking? Met een machine worden gaten in de greens en fairways geprikt, waardoor de bodemstructuur open gezet wordt. Gasuitwisseling en de waterhuishouding van de bodem worden aanzienlijk verbeterd, met als gevolg een droger, steviger en gezonder speeloppervlak. Het betekent: even hinder op de korte termijn, veel profijt op de lange termijn. Wij hopen op uw begrip voor het ongemak.
> Bekijk het filmpje...
Batouwe Charity Bowl 2016
Op zaterdag 30 april is de Batouwe Charity Bowl gespeeld op onze club met ruim 30 deelnemers. Deze wedstrijd wordt ieder jaar gespeeld met als inzet, dat de opbrengst wordt geschonken aan een goed doel. Benieuwd wat de opbrengst was en welke bestemming is gekozen dit jaar?
> Lees verder...
                                   Advertorial
Golfrestaurant De Batouwe
Het is weer MOSSELTIJD! Zaterdag 16 juli kunt u bij ons onbeperkt Mosselen én Kip Roti eten. Reserveert u even als u komt? Tevens presenteren wij graag onze nieuwe Menukaart. 
> Lees verder...
Q-kaart aanvragen via de webapp op uw smartphone
Wij willen er nogmaals bij u op aandringen de fysieke Q-kaart, indien aangevraagd via de webapp, volledig in te vullen en te deponeren in de brievenbus bij de Golfterminal. Onvolledig ingevulde Q-kaarten worden niet zomaar geaccepteerd.
Bij de aanvraag van een Q-kaart via de webapp ontvangt u geen sticker om op de fysieke scorekaart te plakken. Wij verzoeken u daarom op de plaats van de sticker op de fysieke scorekaart het #kaartnummer evenals datum en tijd van de aanvraag te noteren. Het #kaartnummer krijgt u te zien in de webapp na het invullen, bevestigen en opslaan van de aangevraagde Q-kaart. Is uw medespeler geen lid van de Batouwe selecteer dan als marker “gast” in de webapp. De fysieke scorekaart graag compleet invullen met naam speler, lidcode, EGA-Hcp, Tee-kleur, Playing-Hcp en handtekening alsmede de naam van de marker zijn (lidcode), EGA-Hcp en handtekening.
                                            
Email Marketing Powered by Mailchimp