september 2016
Beste secretariaat, nieuws van Golfvereniging De Batouwe!
Batouwe Betuws Jeugd Open 2016
Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober aanstaande is het weer zover, dan vindt op De Batouwe het jaarlijkse Batouwe Betuws Jeugd Open plaats. Een golftoernooi, dat inmiddels voor de 15e keer wordt georganiseerd en een jaarlijkse traditie is geworden in Midden Nederland.
Op deze dag zullen diverse veelbelovende jeugdspelers en speelsters uit het hele land aan dit toernooi deelnemen. Bezoek voor meer informatie de speciale website.
> Naar website...
Hinder door baanonderhoud
Eind juli zijn er klachten ontvangen over bewerkte greens en fairways. Onderhoud aan de baan is noodzakelijk, waarbij verstoring soms niet te voorkomen is. De greenkeepers proberen dit altijd tot een minimum te beperken. Deze zomer is de hinder helaas groot geweest. Vervelend voor u als golfer. Graag lichten wij dit voorval toe.   > Lees verder...
Nederlands Kampioenschap gespeeld op De Batouwe!
Op zaterdag 20 augustus was De Batouwe opnieuw gastheer van het NGF Nederlands Kampioenschap voor golfers met een fysieke beperking. Om exact 9.00 uur werd de wedstrijd gestart door middel van een gunshot. Na controle van de wedstrijdkaarten door de wedstrijdleiding van de NGF was de uitslag als volgt:
  • Dames A categorie: Marcella Neggers.
  • Heren A categorie: Levi Verwoert
De prijzen werden uitgereikt door Willem Zelsmann, voorzitter van de NGF.
Mark Tempelman van de Stichting Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) overhandigde, namens de Dirk Kuyt- en Edwin van der Sar Foundation, een deelname bewijs voor een door beide foundations georganiseerde golfwedstrijd op Golfbaan Naarderbos aan Leon Kneepkens (lid van De Batouwe en ambassadeur van BMVG) en aan Marcella Neggers.
Het complete verslag van deze NK leest u in de eerstvolgende eGolfbongerd eind september.
Advertorial
Golfrestaurant De Batouwe
Nog even genieten van de mooie nazomer komende week met een maaltijdsalade op het terras! Drie verschillende, verkrijgbaar als voorgerecht of als hoofdgerecht.                      Eet smakelijk!
Verloren
Op woensdagmiddag 17 augustus is ons lid Ella van der Aa haar Longines horloge op de Kersengaard verloren. ‘Met starttijd 13.32 heb ik op de Kersen mijn horloge afgedaan en in mijn broekzak gedaan. Je begrijpt het al, in de baan of bij de toiletten ben ik het verloren. Het was die middag druk vanwege de Invitatiewedstrijd van de Senioren, waar ook gasten aan deelnamen. Ik zou het horloge heel graag terug willen hebben Het heeft voor mij ook emotionele waarde.'
Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u hem gevonden, in de tas gedaan en er niet meer aan gedacht, graag even contact (06 19 15 06 24). Voor degene die het horloge bij Ella terugbezorgd stelt zij twee greenfeekaarten ter beschikking.
De Kweepeer en Mispel ook op De Batouwe!
De afgelopen tijd viel er veel te plukken van de fruitbomen in de baan. We hebben kunnen genieten van kersen, pruimen en momenteel kunnen we proeven hoe oude appelrassen smaken. Maar ook de minder bekende Kweepeer en Mispel komen op De Batouwe voor! Deze hebben in de maanden oktober en november de vruchten rijp. Ze zijn te vinden op Appel-3 en Kersen-5.
> Lees verder...
Inschrijven NGF-Competitie 2017 sluit 15 september!
Inschrijving voor de Competitie 2017 is in volle gang. Ook interesse? Schrijf nu in! In de wedstrijdmodule is op 1 april 2017 de mogelijkheid om dit te doen. Let op! Elke competitiedag/vorm heeft een eigen pagina. De Competitie Commissie hoopt eind september de teamindeling gereed te hebben.
> Inschrijven...
Regelcursussen 2016
De HBR-commissie organiseert ook dit jaar weer een aantal golfregels- en etiquettecursussen voor leden en niet-leden. In september start een nieuwe serie. De cursussen worden gegeven in het Clubhuis van de 27-holes baan.
> Lees verder...
Senioren Strokeplay Kampioenschappen 2016
Alle Senioren (50+) met handicap tot 24 worden uitgenodigd zich in te schrijven voor deze Kampioenschappen. Op 17 en 18 september wordt dit gespeeld op de lus Peren/Appelgaard. Beide dagen één ronde van 18 holes met starttijden vanaf 12.00 uur. Als je inschrijft op 17 september wordt je automatisch ingeschreven voor de tweede ronde op 18 september.
> Inschrijven...
Woensdag Seniorendag!
In september staan de volgende wedstrijden op de seniorenkalender:
Op de 1e woensdag van de maand (7 september) wordt de maandbekerwedstrijd gespeeld.
14 september een qualifying stablefordwedstrijd.
De 3e woensdag van september (21 september) staat de funwedstrijd “Orange Lady” ingepland. Elk team van 3 personen krijgt een oranje bal en speelt deze volgens een bepaalde volgorde van de oranje tee. Een erg leuke en spannende wedstrijd, dus meldt u aan! We verwachten veel enthousiaste deelnemers.
Op 28 september wordt een Q-wedstrijd gespeeld waarin door de dames en de heren van de blauwe tee wordt afgeslagen. De dames krijgen een paar slagen meer, de heren een paar slagen minder. Leuk om eens op een andere manier je eigen baan te spelen. u bent weer van harte welkom!
> Inschrijven...
Datum Hoge Handicap Wedstrijd verschoven
In verband met een groot evenement op woensdag 14 september wordt de HHCP-wedstrijd verschoven naar 21 september. De wedstrijd begint hierdoor ook vroeger nl. om 16.45 uur. Er wordt gespeeld op de Perengaard. Kom graag op tijd!
Dit jaar wordt er voor het eerst een wisselbeker uitgereikt. De naam van de winnaar van het seizoensklassement wordt hierop ingegraveerd.
Deze laatste HHCP-wedstrijd van 2016 wordt weer op een gezellige manier afgesloten. Vergeet je dus niet in te schrijven!
Clubjeswedstrijd 2016
Vorig jaar werd voor het eerst een ‘Clubjeswedstrijd’ georganiseerd. Het evenement, waaraan werd deelgenomen door ongeveer 150 leden, was een groot succes! ‘Clubjes’ betaan uit regelmatig met elkaar spelende leden, vaak zelfs voorzien van een naam, waaruit blijkt welke onderlinge binding de leden van het ‘Clubje‘ met elkaar hebben.
Ook dit jaar wordt er weer een 'Clubjeswedstrijd' gespeeld op zaterdag 19 november. Noteer deze datum alvast in uw agenda! De inschrijving is geopend vanaf 3 oktober voor alle leden, voor alle handicaps. De communicatie over deze wedstrijd gaat via de contactpersoon van uw 'Clubje'. Iedere deelnemer schrijft zich individueel in met vermelding van het 'Clubje' waarin men speelt.
Leden die geen 'Clubje' kunnen formeren kunnen zich inschrijven met vermelding van ‘leftovers’. Voor hen wordt dan een 'Clubje' gezocht of een nieuw 'Clubje' geformeerd (minimaal 4 personen).
                                            

Email Marketing Powered by Mailchimp