Copy
View this email in your browser
 
Soms gaat het gewoon niet snel genoeg! Dat idee hebben blijkbaar veel bezitters van edelmetaal op dit moment.

Zilver bijvoorbeeld, staat in dollartermen gewoon weer waar we het jaar 2017 zijn gestart. (in euro staan we zelfs lager, "dankzij" de zwakkere Amerikaanse dollar de eerste helft van dit jaar)

De timing hebben we niet in de hand en dat is het stuk van de edelmetaal markten dat we simpelweg moeten ondergaan!

Wij hadden begin mei van dit jaar reeds het gevoel dat het qua prijsniveau opnieuw interessant werd. Toen daalde de prijs immers een redelijk indrukwekkende 12 dagen na elkaar...

In een markt waar de fundamentele redenen sterk genoeg zijn, verwacht je dan dat het wel genoeg is geweest, de weg naar boven ligt dan opnieuw open.

Nu moeten we vaststellen dat we zelfs nog een beetje lager staan dan toen. (begin mei bereikten we 16,05 dollar per ounce, vandaag zien we 15,70 dollar op onze schermen)

Sommigen worden er dus moedeloos van blijkbaar,  of gooien zelfs de handdoek in de ring. Anderen zien dat de huidige situatie misschien net nodig was en meteen een opportuniteit...

Clive Maund bijvoorbeeld, veteraan van vele oorlogen in de edelmetaal sector, ziet het positief in voor zilver.

Hij stelt in zijn meest recente update over de zilvermarkt dat de kansen gekeerd zijn voor zilver. 

De prijs van zilver wordt immers (helaas) vandaag nog steeds bepaald op de futures markten, niet door handel in het fysieke metaal. Op deze futures markt hebben de speculanten de laatste weken massaal hun verlies genomen en hun zilver verkocht (dat merkten we aan de ontgoochelende prijsevolutie).

Op dit moment houden speculanten de laagste positie aan in zilver sinds 2015.

Ook de commerciële zilverhandelaren,  je weet wel, diegenen die door een stuk van de analisten beschuldigd worden van manipulatie van de prijs, hebben hun short posities naar het kleinste niveau sinds 2015 gebracht.

 

grafiek: Zilver commitments of traders (COT)

De lucht lijkt dus inderdaad gezuiverd en we hebben een goede kans op een rally in de zilverprijs, die volgens Maund "sizeable" zou moeten zijn...

Samengevat:

Maund verwacht dat de huidige prijzen een mooie opportuniteit zijn om zilver aan te kopen. Zelfs indien we nog even zouden blijven hangen rond de huidige prijzen, de verwachting is dat er "binnenkort" een rally van betekenis start voor de zilverprijs.

De futuresmarkt dicteert de prijs vandaag nog heel zeker en morgen heel waarschijnlijk ook nog. Wat verder in de toekomst verwachten we dat daar echt iets aan verandert...


Aanbod fysiek zilver, PROMO:

goud999 heeft vandaag een wel hele mooie zaak gedaan, we hebben, in bulk en eigenlijk redelijk uniek, een hele partij nieuwe zilveren munten "Noah's Ark" kunnen inkopen.

De korting die wij uitzonderlijk verkregen, rekenen we integraal door in ons aanbod voor onze klanten.

Zolang onze voorraad strekt (OP is hier echt defintief OP) is dit het goedkoopste fysieke zilver. Deze munten zijn natuurlijk ook vlot verhandelbaar in de toekomst, ze hebben vandaag met voorsprong de kleinste marge tussen aankoop en verkoop!!!

Fysiek zilver, zonder tegenpartij, aan de koersen van vandaag...

Tot binnenkort!
 
P.S.
Zilver bereikte eind 2015 de bodem van de berenmarkt die in 2011 startte. Vandaag wijst alles er nog steeds op dat dit de bodem van de markt was. De prijs van zilver staat nu zo'n 15% boven deze bodem.

De zilverprijs daalde tussen de top in 2011 en eind 2015 met bijna 75%(!!!). Wanneer we de timing even achterwege laten en even heel kort door de bocht gaan... Dan stellen we dat de kans groot is dat zilver "ergens" in de toekomst een nieuw prijsrecord zal neerzetten. Dan moet/mag/kan de zilverprijs in dollar nog meer dan 210% hoger om het vorige record nog maar te evenaren...

We hebben geen enkel idee over de timing van het bovenstaande, die zullen we allemaal samen moeten ontdekken!

P.P.S
Er zijn nog exact 11 exemplaren beschikbaar van het Krugerrand pakket:
bron: Zilver update Clive Maund 10/07/2017 
Disclaimer: Deze nieuwsbrief is niet bedoeld als financieel advies en mag dus ook niet zodanig worden geïnterpreteerd. De nieuwsbrief wordt met zorg samengesteld, toch kunnen we geen enkele garantie geven m.b.t. de inhoud. Onder geen enkele omstandigheid kan of kunnen de uitgever of aan de uitgever gelinkte vennootschappen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geleden verliezen of gederfde winst op basis van de informatie in deze nieuwsbrief.

Copyright © 2017 Solide Precious Metals, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences