Copy
Slechts 15 minuten?
View this email in your browser
Hierboven zie je een gedeelte van de tuin op het landgoed van het Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

Shinee meditatie

Een paar dagen onderricht van Lama Tashi Nyima en resideren in het Tibetaans Instituut in Huy was een bijzondere ervaring. Dit alles was nieuw voor mij. Het Tibetaans Boeddhisme kent tal van rituelen. Mooi om deze eens van zo dichtbij mee te maken. De Shinee meditatie oftewel kalmtemeditatie vormt de basis van alle meditatie die we ook in de Mindfulness toepassen. Het thema van dit weekend was 'werken met emoties'. Tijdens het vragenrondje werd aan de Lama gevraagd op welke manier hij mediteerde. ' Ach', zei hij... 'eigenlijk ben ik helemaal niet goed in mediteren' en begon vervolgens vriendelijk te lachen. Zijn advies was dat je beter een paar keer kort kunt mediteren dan jezelf dwingen om te blijven zitten. En als je dan toch persé lang wilt mediteren, onderbreek dan na 15 minuten of een half uur en loop even naar buiten om vervolgens weer verder te gaan. Nog 2 weekenden te gaan dit jaar, ik verheug me er nu al op. Naast onderricht door de Lama en het oefenen in praktijk neem je twee keer per dag deel aan karma yoga. Geen yoga zoals je dat misschien gewend bent maar twee keer een uur met zijn allen meehelpen om de gebouwen en het terrein te onderhouden. Ieder draagt op zijn manier een steentje bij. Wil je gewoon eens kijken hoe het er daar uitziet? Elke zondag ben je welkom en kun je deelnemen aan een rondleiding. Je dient je vooraf wel aan te melden en je kunt kiezen uit twee programma's. Enerzijds een 'gewone' rondleiding en met het andere programma wordt je wat meer verteld over het Boeddhisme.

Stilte wandeling 

Afgelopen week organiseerden we een Stilte wandeling die onderdeel uitmaakte van een terugkom moment van de Mindfulness. We verzamelden op de parkeerplaats van de IJzeren Man in Weert. Voordat we begonnen te lopen deden we een variant van de 3 minuten ademruimte om in het hier en nu te komen. Dat was een uitdading op zich want op dat moment werd er een blik eerste en tweede klas leerlingen open getrokken met bijbehorende kwetterende ouders die een dagje uit hadden bij het bezoekerscentrum. We waren vroeg en je kon het bos nog lekker ruiken. Alle zintuigen werden geprikkeld en om beurten verlegde men de focus. 
Daarna gingen we naar de praktijk van Karin van den Wittenboer in Weert waar we een schrijfoefening deden en een paar nieuwe meditaties. Ditmaal in andere vorm dan men gewend was. Aan het eind vertelde een van de deelnemers: 'raar.... ik voelde het vel van mijn gezicht als het ware naar beneden vallen....zo ontspannen ben ik nog nooit geweest'.
 
Stilte wandeling

Ondanks de geluiden vind je door de geur, stilte, van het water 
Je gedachten de vrije loop laten gaan, de rust in jezelf
De geur van de dennennaalden, het
geluid van de vogels, kabbelen van 
water, je gedachten zijn vrij en toch
vind je de rust in jezelf.
Zet je gedachten stil door te focussen
op de geluiden en geuren en vind
de rust in jezelf.
Zit stil aan het water en
vind de rust in jezelf


- geschreven door cursist-
Mindful kinder- en tieneryoga in de praktijk van Karin van den Wittenboer in Weert.

Sinds kort wordt er in de praktijk aan de Boshoverbeek Mindful kinder- en tieneryoga gegeven door Marloes Smeets - de Graaff
Wil je daar meer over weten? Klik dan hier voor meer informatie

15 minuten ....

Stil zijn wil niet zeggen dat alles en iedereen om je heen stil moet zijn. 
Dat gaat hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren.

Stil zijn wil ook niet zeggen dat het in jou stil moet zijn want ook dat gaat hoogstwaarschijnlijk niet meteen gebeuren.

Stil zijn wil zeggen dat de wereld doordraait maar dat jij er even niet aan meedoet.
Stil zijn wil zeggen dat gedachten en gevoelens komen en gaan, maar dat jij er even niet aan meedoet.
Deel dit bericht op Facebook
Deel dit bericht met iemand per mail

Agenda


Kijk op de website voor de workshops van Jij bent Oké.

Heb je interesse, neem dan even een kijkje en schrijf je in.

Voor de workshop van 7 juni bij EquiJoy in Ell zijn nog maar een paar plekken beschikbaar. Andere data zijn nog ruimschoots voorhanden

Mijn collega Ellen van den Ende uit Apeldoorn geeft op 11 juni in Apeldoorn een basisworkshop Zentekenen. Meer informatie vind je op haar website van Praktijk Lotus.

Op 2 juli geeft Sandra van ter Meij bij Kinderpraktijk Weert een workshop voor moeders 'ontdek je talent'. Meer informatie vind je op haar website.
 
Copyright © 2016 Jij bent Oké, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp