Copy
Ander weer op komst!
View this email in your browser
Een boodschap over loslaten verpakt in een verhaal van  twee Boeddhistische monniken Tanzan en Ekido. Een mooie parabel over zaken mee blijven dragen uit het verleden.

Ekido en Tanzan lopen langs een landweg die door hevige regenval erg modderig is geworden. Als ze dichtbij een dorp zijn aangekomen zien ze een vrouw die probeert over te steken. De diepe modder weerhoudt haar omdat ze haar zijden kimono niet wil bederven. Tanzan aarzelt geen moment, tilt de vrouw op en draagt haar naar de overkant. Vervolgens lopen de monniken weer zwijgend verder. Als ze uiteindelijk na vijf uur lopen dichtbij de tempel zijn aangekomen waar ze overnachten kan Ekido zich niet langer inhouden en vraagt Tanzan: ‘Waarom heb jij dat meisje naar de andere kant van de weg gedragen? Wij monniken doen dat soort dingen toch niet want wij mogen niet dichtbij vrouwen komen.’
‘Ach’, antwoordt Tanzan. Ik heb dat kind uren geleden al neergezet en jij draagt haar nog steeds?

Een mooi verhaal over hoe mensen zaken uit het verleden mee kunnen blijven zeulen waardoor ze steeds zwaarder worden. Wat draag jij allemaal met je mee? 
 

Wisselende seizoenen

De natuur laat ons in de herfst zien hoe mooi het kan zijn om los te laten en nieuwe, andere dingen, te begroeten. Zo dadelijk kunnen we weer volop genieten van alle prachtige herfstkleuren. Heerlijk om weer van die lange wandelingen te maken door een dik bladertapijt en prachtige paddestoelen te ontdekken.

Deel dit bericht op Facebook
Deel dit bericht met iemand per mail
AGENDA

Op dit moment
Mindfulness individuele trajecten. 
Deelnemen is nog mogelijk

November
Workshop intuïtief schrijven. 

Januari 2017
Nieuwe groepstraining Mindfulness

 
Mindfulness
Intuïtief schrijven
Copyright © 2016 Jij bent Oké, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp