Copy
Zeg eens JA tegen jezelf!
View this email in your browser

Leer 'ja' te zeggen tegen jezelf.

Vaak ben je je niet eens bewust van hoe de tijd ogenschijnlijk door je vingers glipt. Sta eens even stil bij jezelf. Wat is goed voor jou? Ik kan me nog herinneren dat Ben Tiggelaar tijdens een seminar ooit vertelde dat de lastige mens om te managen wij zelf zijn. Daar had hij gelijk in.

Ik ontdekte dat ik een expert was in het uitstellen van zaken die er werkelijk toe deden door bergen werk te verzetten en altijd bereikbaar te zijn. En het is niet zo dat ik dat met tegenzin deed, ik koos daar op dat moment volmondig voor met het bewustzijn van toen. Je zou bijna kunnen zeggen dat ik alles deed om maar niet even bij mezelf stil te hoeven staan. Onbewust, schoof ik op die manier een belangrijk deel van mezelf terzijde. 

Gaandeweg groeide mijn bewustzijn. Aanvankelijk was niet iedereen daar blij mee want ik reageerde niet meer zoals ik altijd had gedaan. Dat was even wennen. Ook voor mij. Maar doordat ik steeds bewuster werd, kon ik ook eerlijke keuzes maken. Eindelijk zei ik ‘Ja’ tegen mezelf. Als je met vriendelijkheid naar jezelf kunt kijken ontdek je dat je niet alleen jezelf geluk gunt maar ook anderen. Loslaten. Niet langer vasthouden aan zaken die je vrijheid beperken. 

Je kunt pas helemaal eerlijk zijn naar jezelf als je bewust bent. Pas dan kun je keuzes maken vanuit jezelf. Wil jij leren om meer vanuit bewustzijn te leven meld je dan aan voor een individueel traject of een van onze trainingen of workshops over mindfulness en intuïtief schrijven. Er is op dit moment een training waarbij we te gast zijn bij EquiJoy in Ell, daar kan niet meer op ingeschreven worden.
Op dinsdagavond 12 januari starten we met een nieuwe training mindfulness in Weert bij Pentacoaching, hier zijn nog 3 plekken beschikbaar.

Op 24 november organiseren we de workshop:
De kracht van schrijven met een vleugje mindfulness. Voor slechts € 10,- kun je hieraan deelnemen. Ook daar zijn nog een paar plaatsen vrij. 

In plaats van je te focussen op hoe je ‘nee’ moet zeggen focus je eens op een ‘ja’. Misschien heb je weleens gehoord over de wet van aantrekkingskracht. Die maakt het niet uit welke gedachten je hebt. De gedachte waar je aandacht aan geeft groeit. Thich Nhat Hahn omschrijft dit als ‘de goede zaden water geven’. 

Een mooie meditatieoefening is de liefdevolle vriendelijkheidsmeditatie zoals hij in de mindfulness wordt genoemd. Het is de Metta-meditatie die vanuit het Boeddhisme afkomstig is.  

Ik wens jullie allen een mooi weekend toe!

Lisette

 

Share
Tweet
Forward
+1
Share
Pin
Twitter
Facebook
Agenda
Email
Copyright © 2015 Jij bent Oké, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp