Copy
View this email in your browser

Kultur för integration

Under slutet av 2016 och hela 2017 genomför Scenkonst Västernorrland flera olika aktiviteter med det gemensamma syftet att integrera människor med hjälp av konstnärliga processer.
 
Filmworkshopar på asylboenden, acting classes i samarbete med fritidsgårdar, kulturskolor och teaterföreningar, öppna och kostnadsfria dansklasser och gratis bussar till teaterföreställningar är några exempel på arbetet.

Samtliga projekt har fått stöd av Landstinget Västernorrland.

Kulturfestivalen Sundsvall – där musik och människor möts


Den 20 januari 2017 invigs den fjärde upplagan av Kulturfestivalen Sundsvall för att skänka ljusglimtar av kultur i januarimörkret. Intresset för festivalen har vuxit under åren och fler och fler tar vara på möjligheten att uppleva högklassig musik i blandade genres under festivaldagarna. Kulturfestivalen är en fortsättning på de samarbeten som initierades mellan de fyra nordliga länen under Kulturhuvudstad 2014.

Bråda dagar innan premiär för KATITZI

Listan kan göras lång när en stor teaterproduktion skall sjösättas. Alla medarbetare bidrar med olika kunskaper och erfarenheter. Alla lika viktiga i den kreativa processen. Och alla har starka band till historien och personliga erfarenheter och tankar kring vad föreställningen betyder för dem.

Katitzi är en musikalisk familjeföreställning baserad på Katarina Taikons böcker. Premiär 27 december på Konsertteatern i Sundsvall.

Film Västernorrland 20 år


I 20 år har Film Västernorrland stärkt och utvecklat filmkulturen i Västernorrland. Sedan 1996 har omkring 200 filmer fått stöd och samproducerats. I lördags bjöds på jubileumsbio där filmer från förr till idag visades. Visionen framåt är att skapa en stark filmregion och att berättelser och bilder från länet sprids över hela världen.
 

Lille Prinsen visas upp på dansbiennal


Norrdans har blivit utvalda av en nordisk jury att delta i dansbiennalen Ice Hot i Köpenhamn med den rosade föreställningen Lille Prinsen av Tina Tarpgaard. Ice Hot presenterar nordisk dans av hög kvalitet för den internationella dansbranschen. Lille Prinsen dansas nu på lördag den 3 december. 

Se trailern.
Copyright © 2015 Scenkonst Västernorrland, All rights reserved.
Avsluta prenumeration på nyhetsbrev


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Scenkonst Västernorrland · Norra Järnvägsgatan 8 · Sundsvall 852 31 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp