Copy
View this email in your browser


"Vårt uppdrag innebär en härlig spänning mellan ytterligheter; fyra konstformer, bredd och spets, kulturarv och nutid, stad och landsbygd, klassrummet och den stora scenen, skapande av professionella produktioner i världsklass och främjande i amatör- och föreningsliv. I vår verksamhetsberättelse presenteras hur vi tog oss an uppdraget under 2016."

- Mikael Flodström, VD Scenkonst Västernorrland 

Verksamhetsberättelse 2016

Scenkonst Västernorrland skapar scenkonst av bredd och kvalitet. Goda exempel från 2016 är musikalen Ingvar! En musikalisk möbelsaga, dansföreställningen Carmen, dokumentärfilmen Kjell Lönnå – ett liv i körsång och Mozarts Requiem.
 
Verksamhetsberättelse 2016 presenterar hela verksamheten och visar mål och måluppfyllelse.

Jazzstjärnor intar Tonhallen

Mingel & möten – mat & musik – utställare, seminarier & workshops. Musik Västernorrland arrangerar i samarbete med Svensk Jazz första upplagan av Jazzfesten 5-7 maj.
 
Jazzfesten inleds med en fullspäckad galakväll som livesänds direkt på Svensk Jazz youtubekanal. På scen står Norrbotten Big Band med Nils Landgren, Isabella Lundgren, Svante Thuresson, Susanna Risberg Trio, Linda Pettersson, Jonas Kullhammar, Georg och Sarah Riedel, Staffan Svensson och Harald Svensson Duo, Miriam Aïda, Quarto Janelas, Grace Kelly med flera.

Norrlands eget danskompani gästar Schweiz


Norrdans är en efterfrågad aktör på den internationella marknaden och en internationellt attraktiv arbets- och uppdragsgivare. Den 22 maj är ensemblen inbjuden till dansfestivalen TanZeiT-ZeiTanZ i Schweiz där de kommer framföra föreställningen Black Forest av Mari Carrasco.

Det våras för filmfestivaler

Det arbetas för fullt med planering och förberedelser av filmfestivaler i länet just nu, Film Västernorrland är delaktig i samtliga. Story Filmfestival i Sundsvall är Västernorrlands tyngsta kortfilmsfestival och den regionala uttagningen till Novemberfestivalen. Höga Kusten Film Festival fokuserar på Avant Garde och experimentell film och i Sollefteå hålls två festivaler samma helg; Sollefteå 100 år och Kulturskolans filmfestival.

Proffsregi i amatörspel

Teater Västernorrland bidrar med regi till sommarteaterföreställningar i regionen. Svartviksspelet presenterar en platsspecifik föreställning baserad på Vibeke Olssons romansvit om Bricken på Svartvik, i regi av Helena Svartling. ATR Västernorrland ger Vredens Dagar, en pjäs om Ådalens dramatiska historia där olika amatörteaterföreningar i länet förenas, i regi av länsregissör Iso Porovic.
Copyright © 2015 Scenkonst Västernorrland, All rights reserved.
Avsluta prenumeration på nyhetsbrev


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Scenkonst Västernorrland · Norra Järnvägsgatan 8 · Sundsvall 852 31 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp