Copy
View this email in your browser

Scenkonst utvecklar lärarutbildningen


Genom ett samarbete mellan Scenkonst Västernorrland och avdelningen för utbildningsvetenskap vid Mittuniversitetet genomförs förstudien ”Kulturella uttrycksformer för kommunikation och lärande”. Syftet är att framtidens lärare ska bli mer rustade att jobba med konstnärliga uttrycksformer. Som första steg i förstudien spelades Norrdans föreställning Black Forest för studenterna, med förskolebarn som publik på scenen.
 

Dans, musik och drama till Ånges unga


I ett samarbete med Ånge kommun och Ånges musikskola kommer samtliga förskolor, skolor och gymnasiet i Ånge kommun att arbeta med kulturella uttrycksformer. Teater Västernorrland bidrar med en dramapedagog, Musik Västernorrland med en slagverkare och Dans Västernorrland tar en dansare med in i projektet. Syftet är att främja integration genom kultur. Projektet kallas ”Bryggan 1617” och pågår under läsåret 16/17.

Västernorrlands tyngsta kortfilmstävling

Story filmfestival arrangerades av Film Västernorrland 17 september. Under eftermiddagen hölls en öppen casting där unga mellan 13-30 år fick chans att provspela mot skådespelaren Adam Pålsson, cirka hundra ungdomar dök upp för att anta utmaningen. Under kvällen visades de utvalda tävlingsbidragen på Sveateatern i Sundsvall och vinnarna korades. Festivalen bjöd även på en inspirerande föreläsning av filmregissören Sanna Lenken och andra samtal. Story Filmfestival är den regionala uttagningen till Novemberfestivalen.

Timrå i fokus för musikavdelningen

Under veckan har Nordiska Kammarorkestern framfört föreställningen Peter och Vargen för alla mellanstadieelever i Timrå kommun. Veckan avslutas med en offentlig konsert i Tonhallen dit nyanlända vid asylboendet på Åstön är inbjudna. Med detta startar musikavdelningens (Nordiska Kammarorkestern och Musik Västernorrland) fokusår i vänkommun Timrå.

Kärlek och olikheter

Länets högstadieelever får under hösten uppleva Teater Västernorrlands uppsättning av Shakespeares klassiska pjäs. Romeo och Julia är en del av Teater Västernorrlands långsiktiga satsning på att stärka relationen till ungdomar. Föreställningen turnerar på skolor i bland annat Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik, Kramfors, Timrå och Hudiksvall. Sammanlagt ges ett 80-tal föreställningar varav ett flertal följs av workshopar där eleverna får möjlighet att ställa några av de frågor föreställningen väcker och sedan undersöka dessa i enkla teaterövningar tillsammans med skådespelarna.
Copyright © 2015 Scenkonst Västernorrland, All rights reserved.
Avsluta prenumeration på nyhetsbrev


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Scenkonst Västernorrland · Norra Järnvägsgatan 8 · Sundsvall 852 31 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp