Copy
Őszi Hírlevél, szeretettel :)
2020. szeptember-október

Köszöntünk a Szentjánosbogár Közösség hírlevelének olvasói között!
Rég nem jelentkeztünk, ezért sok - sok hírt, beszámolót hoztunk az elmúlt időszakból...Főzz egy teát és olvasd el a jó híreinket :)


Rövid Híreink
Lelki Napok 2021
A tervezett időpontok, naptárba velük!
Gyerek- Kamasz Lelki Napok: június 26(27)-július (2)3.
Ifjúsági Lelki Napok: július 10(11)-(17)18.
Közösségerősítő Lelki Napok: kitűzés alatt
Családos Lelki Napok: július 21-25. illetve július 25-29.

Amennyiben van helyszín ötleted, ami megfelel ezen szempontok egyikének:
  • te tudod, hogy felmerült bennük, hogy szeretnék befogadni a gyerek vagy ifi Lelki Napokat.
  • te szerveznéd (helyi vagy).
  • te tudsz olyat, aki szívesen megszervezné és megbeszélted vele.
  • esetleg már volt itt tábor és szeretnétek ismét belevágni.
 és az alábbi doksiban szereplő feltételeknek, várjuk mielőbbi jelentkezésed!  

Reméljük, hogy jövőre semmi nem áll a Lelki Napok megtartásának útjába, igyekszünk minél több eshetőségre felkészülni ennek érdekében. Ehhez hamarosan a ti segítségeteket is fogjuk kérni.
Bogár30 – lelkészi körlevél és kérdőív
Várjuk nagyon a reakcióitokat a jubileumi lelkiségi tervekkel kapcsolatban! 
2021-ben 30 éves lesz a Szentjánosbogár közösség. 30 év komoly mérföldkő egy közösség életében. Hogyan készüljünk az ünneplésre? Szeretnék pár lelkiségi szempontot és ötletet megfogalmazni, ami talán segít bennünket a jubileumi év előkészítésében. Ide kattintva eléritek a körlevelet. Melynek célja, hogy katalizálja a készületet, továbbgondolásra és a cselekvésre ösztönözzön. Kérlek olvassátok el figyelmesen egyénileg, klubban, majd jelezzetek vissza, melyik pontok dobogtatták meg legjobban a szíveteket és hogy mi van még bennetek! Íme egy kb. 5 perc alatt kitölthető kérdőív: https://forms.gle/XfiCohgziNwrXXiH9 
Határidő: november 2.
Hajrá Bogár! Szeretettel az Úrban : Zoli SJ és az Inigo
Adok, mert kaptam! – Légy te is rendszeres támogatónk!
Hálásan köszönjük mindenkinek, aki eddig csatlakozott a felhívásunkhoz és rendszeres adományozónkká vált! 12 fővel (62.300 Ft/hó) indultunk augusztusban, most 61-nél (403.600 Ft/hó) járunk 3 hónap alatt! Új célunk év végéig elérni a 100 támogatót, ami nagymértékben megnövelné a stabilitást!

Téged mi tart vissza? Megosztottad a környezeteddel a felhívást?
Részletek a csatlakozásról.
Idén is rendelhetsz egyedi Szentjánosbogár póló-pulcsit
Most ismét lehetőséged van karácsony előtt egyedi bogár pólóhoz, pulcsihoz jutni. A mappában találod a lehetőségeket, kérlek legkésőbb november 8. vasárnap éjfélig töltsd ki a kérdőívetÉrtelemszerűen, egyszerre egy rendelést tudsz leadni, köszi a türelmet :)
AdjukÖssze köszönet ❤️
Óriási köszönet a támogatóknak és a hírvivőknek! AdjukÖssze kampányunk rekord 1.007.000 Ft összeggel zárult. Köszönjük! Hajrá Bogár!
Adó 1 % köszönet ❤️
Köszönjük a rekord összeget, és üdvözöljük az új felajánlókat!
Légy a Szentjánosbogár nagykövete adó 1% kampányunk sikerrel zárult. 
Interjú a Bogárral a Bonum TV-n
Készült egy interjú velünk, katt ide érte. Dénes Filip, Latinovics Ádi, Kisdi Bence és Zólyomi Kata volt meghívva.

Plusz J8 Bogár Banda felvételt rögzített még az interjúval kapcsolatban.
Ezt itt külön is megnézhetitek.

Bogárklubok
Jóhír, hogy a klubjaink többsége él és virul, túlélték a járvány eddigi nehézségeit. Van, aki személyesen, van, aki online találkozik. Sokan nyáron tudtak kicsit együtt nyaralni is.
Illetve online lelkigyakorlatot szervezni.
Kriston Dóri beszámolója, tapasztalata a programjukról elérhető itt.

A Vezetőképző
csapata mivel a 2019-20-as évadot nem tudtuk megfelelően lezárni, elmaradt a 3. hétvége (júliusban pótoltuk, lást lentebb) és a nyári gyakorlat plusz a járványhelyzet további várható nehezítő körülményei miatt is úgy döntött, nem indít új évadot ősszel. A jelenlegi csapat mentorálása folytatódik. Reméljük, tavasszal lehet lelkigyakorlatunk közösen illetve megtarthatjuk majd az elmaradt 3. hétvégét is és nyáron a gyakorlatszerzésre is sor kerül majd a Lelki Napokon. Köszönjük azok türelmét és megértését, akik ajánlottak volna, vagy szeretnének vezetővé válni.

Bogár Bálok
Sajnos idén nem tudunk Bogárbáli keretek között találkozni. Sem tavasszal, sem a novemberre tervezett alkalmat nem tudjuk megtartani.
Reméljük, hogy áprilisra javul annyit a helyzet, hogy találkozhassunk. Az új csapat már nagyon készülne rá.

Ügyfélfogadás, megközelítés
Irodánkban, ami a Mária u. 25.-ben található várunk titeket szerdánként 13-17.00 között. Ha olyat intéznél, amihez kell aláírás (flotta, igazolás, ajánlás stb.) akkor mindenképp írj előtte emailt!

Kérjük, az épületben viselj maszkot! Illetve a bejáratoknál és nálunk is találsz kézfertőtlenítőt.

Kövessetek minket az alábbi felületeken is friss hírekért:
Facebook
Website
Instagram
YouTube

Lelki Programajánló

INIGO imaest online - keddenként online
Ne felejtsétek el, hogy idén is folytatódnak az INIGO-imaestek. Keddenként, 19:00-kor a Jézus Szíve templomban. Mindenkit nagy szeretettel várunk: Isten igéje nincs karanténban! Illetve a templom Youtube csatornáján.


Program beszámoló

Vezetőképző Pótló alkalom, július 4., további terveink
A vezetőképző 3. hétvégéje tavasszal elmaradt a vírus miatt, de szerettük volna mégis valahogy lezárni az évet, így összetömörítettük egy napba a legfontosabbakat. Jó volt együtt lenni. 😊

Közösségerősítő Lelki Napok Mezőtúr, július 22-26.
Ngoc beszámolója a Közösségerősítő Lelki Napokról és Annamari képei a linken. 🙂

Családos Lelki napok Miskolc, július 22-26.
2 helyett végül 1 turnusban, de megvalósult 22 család, 55 gyerek, 3 pap (Szabolcs, Atitiszi, Alip atya), 17 gyerekvigyázó részvételével a családos tábor. :)
Köszönjük a szervezők Éger-Czope Anna, Éger István, Pallingerné Bartal Kati és Krómer Zsuzsi illetve a segítők munkáját!

Bogár Piknik, augusztus 1.
A gyerek és ifi Lelki napok sajnos elmaradtak, de azért csempésztünk bogár élményt a nyárba! Köszönjük a szervezőknek, Vascsák Fruzsinak, Csicsiri Dorkának és Dominak, Fábri Vilinek és Karczub Marcinak illetve mindenkinek, aki segített a lebonyolításban! Vörös Annamari jóvoltából a Bogárpiknik képei már láthatóak. 🙂

Családos bogármise, szeptember 13.
A Hármashatárhegyi-repülőtéren sikerült összejönni egy őszi közösségi misére Sajgó Szabolcs atyával.

XXI. Országos Szentjánosbogár Métabajnokság, szeptember 19.
A tavasszal elmaradt bajnokságot sikerült őszre áttenni. Két kategóriában mérkőzött meg egymással a  13 csapat. Hála a szervezőknek (Gintner Domi, Latinovics Ádi, Biró Lackó), bíróknak és a csapatoknak! És Hiba Gyurinak, aki az elején a misét mondta nekünk, újmisés áldással a végén :)
Vér Gábor fotói. Gintner Domi fotói. Köszönet érte!

Városjáték, szeptember 26.
"2020 a vírus éve, így mi se tehettünk mást, megküzdöttünk a vírussal a Városjáték keretein belül. A karantén utáni kényelemből, ellustulásból ki kellett rángatni az embereket és szép számban, 9 csoporttal megtartottuk az eseményt a csodálatos Budai vár-Vérmező környékén. Jó szokáshoz híven, az égiek megadták az elején enyhén nyálas, hideg, de aztán néhol napsütötte, esőmentes időt. A csapatoknak a VJ20 vírus ellenszerét kellett mindenféle feladattal összegyűjteniük, mint önkéntes kutatócsoportok, s a végén előállítani saját szérumukat. De csupán csak egy ellenanyag volt teljes mértékben hatásos, melyet a Vidéki Bacik csapata állított össze. Nagyon kreatív megoldások voltak, köszönjük a csapatok lelkesedését. Továbbá hálásak vagyunk állomásainknak, akik nélkül nem lehetett ilyen zseniális maga a játék, vidám kacajuk bearanyozta mindannyiunk napját.

S nagyon nagy hálával tartozok a Teamemnek (Bellus Balázs, Haupt Eszti, Gyombolai Feri, Kárpáti Kata, Lányi Boti, Vilonya Bianka), akik segítségével végigcsináltuk ezt az eseményt. Nagy öröm volt velük dolgozni és remélem sikerült nekik átadni azt a tudást, amivel ilyen eseményeket lehet alkotni. Ezennel átadom a stafétát 5 év után Haupt Eszternek és Lányi Botondnak, hogy továbbvigyék a játék örömét. 

Köszönöm az alábbi embereknek, akik ebben az elmúlt 5 évben a Városjáték Teamben szolgálták a Bogarat: Bellus Balázs, Gyombolai Ferenc, Haupt Eszter, Hornisch Aliz, Jurasits Júlia, Kárpáti Katinka, Kriston Dorottya, Lányi Botond, Rosta Dániel, Szöllős Borbála, Vilonya Bianka és az Iroda.
Az idei Városjáték képeit köszönjük Vér Tominak!"

Gintner Kinga

Köszönjük a munkátokat, Kinga és csapata! 🥰

Évkezdő bogármise, október 4.
Október elején a Filozófusok kertjében megnyitottuk az idei fura évadot egy szabadtéri bogármisével Koronkai Zoltán SJ-vel. Legyen rajta áldás.

Várjuk visszajelzésed, ne tartsd magadban! :)
Üdvözlettel,
Kata és Bence
Facebook
Website
Instagram
YouTube


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Szentjánosbogár KHE · Horánszky utca 20 · Budapest, Budapest 1085 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp