Copy
Karácsonyi levél, évösszegzés szeretettel :)
2020.

Kedves Szentjánosbogár!
Az idei adventben is ebben a formában fordulunk hozzád, hogy beszámoljunk az év eseményeiről, jövő évi terveinkről, és egyúttal kérjük és megköszönjük támogatásod ezek megvalósításában.

2020-ban is mennyi jó hír!

Annak ellenére, hogy ez az év sokak mellett nekünk sem kedvezett, a járvány nagyon megnehezítette a találkozást, elmaradtak a missziónk fő programjai, mégis akadtak benne örömre okot adó események, hírek.

Lelki Napjaink 
melyek közül a közösségi szállásra szervezetteket tudtuk a kialakult helyzet miatt megtartani.
A Közösségerősítő Lelki Napok Mezőtúron
48 bogár részvételével zajlott Mezőtúron a vezetők Lelki Napja. Az elején lelkigyakorlattal, a hétvégén csapatépítéssel, játékkal, tanulással a speciális igényű gyerekekről és egymásról.
Köszönjük a szervező csapat és a tábori sapka (Szödényi Ákos, Koronkai Zoltán SJ és az Inigo csapat,  illetve Mucsi Julika és Finta Zsolt) munkáját! 
Ngoc beszámolója a Közösségerősítő Lelki Napokról és Annamari képei a linken.

A Családos Lelki Napok Miskolcon
2 helyett végül 1 turnusban, de megvalósult 22 család, 55 gyerek, 3 pap (Szabolcs, Atitiszi, Alip atya), 17 gyerekvigyázó részvételével a családos tábor. :)
Köszönjük a szervezők Éger-Czope Anna, Éger István, Pallingerné Bartal Kati és Krómer Zsuzsi illetve a segítők munkáját!

Rajzás helyett most Bogár Pikniket szerveztünk Budapesten augusztus elején, ahol a lelki napokból kedvelt elemekkel (akadályverseny, tábortűz, szentmise, játék stb.) és egymással is találkoztunk. 
Vezetőképzőt tartottunk, amely jövő nyáron fog végül a táborokban szerzett gyakorlattal zárulni az idei helyett; osztályfőnökök hívására 2 alkalommal iskolai 2 napos lelkigyakorlaton szolgáltunk összesen 60 fiatalt; valamint online és élő, kirándulós Bogármiséket, online vezetői lelki napokat, Városjátékot, őszre áttéve Métabajnokságot szerveztünk.

Emellett a klubélet is a nehézségek ellenére tovább virágzik, sok összefonódással, egyéni kezdeményezésekkel, szervezésekkel, lelkigyakorlatokkal, online és amikor lehetett személyes találkozással telt az év. Nagy örömünkre az idei évben is alakult egy klub kisgyerekeknek, akik most nem tudnak találkozni, ezért a kapcsolattartás egy a közösség kialakulásához visszakacsintó módját választják és leveleznek. :)
Lelkiség
2018. szeptemberétől Koronkai Zoltán lett a Szentjánosbogár közösség lelki vezetője, amely szolgálatot az Inigo csoporttal közösen látja el. Gyertek, ismerjétek meg őket személyesen is a lelki programokon, és hagyjátok, hogy közelebb vezethessenek Istenhez. Ősztől Bogártársaink, Emri Dorka és Hódsági Kristóf is bekapcsolódtak a csapatba.
Megújult a honlapunk, a szentjanosbogar.hu
Sok éve megálmodtuk, hogy a bogár honlapot szeretnénk frissíteni, praktikusabbá, fiatalosabbá és könnyen átláthatóvá tenni, ahol akár sok blogbejegyzés, cikk is helyet kaphat a hírek, események mellett. Sokan dolgoztak az ügyön az eltelt idő alatt, hálásak vagyunk nekik ezért, viszont ezidáig valahol mindig elakadt a dolog. 

Köszönjük folyamatos, áldozatos munkáját Oltványi Gábornak és Venczel Zsoltnak nélkülük, nem működött volna egyáltalán a honlapunk! 

Tavaszra első sorban Szebellédi Áronnak, Végh Istvánnak és Vér Gábornak köszönhetően megvalósult a tervezett projekt!!!
Hálásan köszönjük munkájukat!!! Illetve mindenkinek, aki még segített! 

Várjuk azok jelentkezését, akiknek lenne kedve tartalmat gyártani (cikkek, beszámolók stb.). Írj nekem, ha kipróbálnád magad! Használjuk ki, hogy teremtődött rá hely és lehetőség :)
Szentjánosbogár az Instán!
A 2017 tavaszán elindult a Bogár Instagram oldala továbbra is dübörög. Kövess minket, hogy képben legyél az aktualitásokkal! Csatlakozz a 689 követőnk mellé :)  #szentjánosbogár #bogárinsta
Interjú a Bogárral a Bonum TV-n
Készült egy interjú velünk, katt ide érte. Dénes Filip, Latinovics Ádi, Kisdi Bence és Zólyomi Kata volt meghívva.

Plusz J8 Bogár Banda 2 felvételt rögzített az interjúval kapcsolatban.
Ezt itt külön is megnézhetitek. És itt a másik.

Hálásan köszönjük!

Adó 1%
Idén rekormagas összeg jött össze az év végén érkezett kiegészítéssel együtt: 1.612.363 Ft érkezett 308+? felajánlótól a 2019. évi adó jóváírásokból. Hálásan köszönjük, hogy minket választottatok és másokat is bátorítottatok erre!
Sikeres AdjukÖssze kampány!
Óriási köszönet a támogatóknak és a hírvivőknek! AdjukÖssze kampányunk rekord 1.007.000 Ft összeggel zárult. Kösz kösz köszi! Hajrá Bogár!
Adok, mert kaptam! – Légy te is rendszeres támogatónk!
Hálásan köszönjük mindenkinek, aki csatlakozott a felhívásunkhoz és rendszeres adományozónkká vált! 12 fővel (62.300 Ft/hó) indultunk augusztusban, most 65-nél (431.300 Ft/hó) járunk! A segítségetekkel sikerült növelni a stabilitást, csökkenteni a kiesést, megteremteni az idei veszteséges év után a jövő nyári Lelki Napok szervezésének feltételeit!

Ha tudsz, csatlakozz te is! Segíthetsz abban, hogy várhatóan ne csak 2021 nyarán, de 2022-ben is legyenek Lelki Napok, programok. Részletek a csatlakozásról.

Töretlenül előre!

Mi azon leszünk, hogy legyenek Lelki napok, melybe szeretettel várjuk családjaitoknak, ismeretségi körötöknek fiataljait is! Igyekszünk megtalálni a módot arra, hogy minél kevesebb hatással legyen a szervezésre a járványhelyzet alakulása. Hamarosan jelentkezünk majd részletekkel, szeretnénk felmérni, hogy nektek mi komfortos, mi fér bele, mitől tartotok, hogy meghatározhassuk a főbb szervezési irányokat.

Amennyiben értéket látsz abban, hogy a fiatalok hitükben megerősödve, világítva kerülnek vissza a plébániáikra, kínáld fel a bogártáborok lehetőségét a helyi hitoktatóknak, hogy még több hittanos ismerhesse meg pedagógiánkat, programjainkat. Annak érdekében, hogy a rászoruló gyermekek is minél nagyobb számban vehessenek részt táborainkban tavasszal ismét AdjukÖssze kampányt indítunk, melyben számítunk a ti segítségetekre is. 
Bogár 30 – lelkiségi programja - Inigo vállalások
Köszönjük azoknak, akik kitöltötték a kérdőívet! A válaszaitok alapján a következő vállalásokkal és lehetőségekkel szeretnénk segíteni a közösség 30 éves jubileumának lelkiségi megünneplését:
  • Mindenkit bátorítunk, hogy ajánljatok fel egy szentáldozást hálából a Bogárért az év folyamán
  • Az Irodával közösen szervezünk egy nagy ünnepi hálaadó püspöki szentmisét nyár végén vagy ősz elején
  • Különösen is a kluboknak felajánlunk hétköznapokban végezhető lelkigyakorlatot vagy egyéb lelki programot - igény és megbeszélés szerinti formában
  • Több személyesen vezetett ignáci lelkigyakorlatos lehetőséget ajánlunk fel az év folyamán Bogaraknak (három-, esetleg öt- vagy nyolcnapos)
  • Ősztől beindítunk egy olyan sorozatot, ahol egyszerre tudtok mélyülni az imában és a hitünkről való ismeretekben - szentségimádással egybekötött elmélkedések formájában
  • Ha a járványhelyzet engedi, szeretnénk havi rendszerességgel Bogármisét ünnepelni veletek - ebben nagy segítség, ha egy-egy alkalomra két-három klub összeáll és vállalja a szentmise alatti zenei és utáni házigazdai szolgálatot
  • Készülünk erre az évre egy olyan csomaggal, amelyben nap mint nap végezhető egyszerű kis ima- és szeretetgyakorlatok lesznek, 30 napi adag a 30 év örömére
  • Többen érdeklődtetek a cigánypasztoráció iránt: egy lehetőségként a nyári MAGIS arlói experimentumához tudtok majd csatlakozni

Programajánló

Tervezett időpontok:
(A járványhelyzet alakulása miatt lehet benne változás...)

Bogármise Védőszentünk, Szent János apostol ünneplése (kb. egy hónappal az igazi János nap után, de remélhetően így többen tudunk részt venni a bogárvédőszent ünnepén), 2021.01.24. 17.00

Családos online Lelkigyakorlat 2021. január 4-10.
Közgyűlés 2021. február 20. vagy március 27.
Bogár Lelki Nap 2021. március 6.
Országos Métabajnokság 2021. április 24.
Táborelőkészítő nap 2021. május 29.


Lelki Napok 2021
Gyerek- Kamasz Lelki Napok: június 26(27)-július (2)3.
Ifjúsági Lelki Napok: július 10(11)-(17)18.
Közösségerősítő Lelki Napok: július 21-25.
Családos Lelki Napok: július 21-25. illetve július 25-29.

Reméljük, hogy jövőre semmi nem áll a Lelki Napok megtartásának útjába, igyekszünk minél több eshetőségre felkészülni ennek érdekében. Ehhez hamarosan a ti segítségeteket is fogjuk kérni.

Jelentkezési lap várhatóan májustól lesz elérhető a honlapon: www.szentjanosbogar.hu (az aláírt lap postai beérkezési sorrendje számít!)

Ajánlom figyelmetekbe az alábbi naptárat, itt mindig megtaláljátok a friss infókat és időpontokat! 

A Szentjánosbogár Közösség nevében Nektek és Családjaitoknak áldott karácsonyt és békés, bogaras új esztendőt kívánunk!

Zólyomi Kata, koordinátor és Kisdi Benedek, klub koordinátor

(Fotó: pixabay.com)

✦ Szentjánosbogár Közhasznú Egyesület ✦
✦ 
Székhely: 1085 Budapest, Horánszky u. 20. ✦
✦ T: 1/266 1336
✦Mobil: 30/743 5860 és 30/4310143 ✦ ✦ iroda@szentjanosbogar.hu ✦ www.szentjanosbogar.hu 

✦ CIB bank: 11100104-18689156-35000008 ✦Adószám: 18689156-1-42 ✦

Facebook
Website
Instagram
YouTube


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Szentjánosbogár KHE · Horánszky utca 20 · Budapest, Bu 1085 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp