Copy
Karácsonyi levél, évösszegzés szeretettel :)
2018.

Kedves Szentjánosbogár! Kedves Szülő!
Az idei adventben is ebben a megújult formában, szeretettel fordulunk hozzád, hogy beszámoljunk az év eseményeiről, jövő évi terveinkről, és egyúttal megköszönjük támogatásod ezek megvalósításában.

2018-ban is mennyi jó hír!

Lelki Napjainkon
melyekben több, mint ezer bogár, közülük 889 gyermek és fiatal fordult meg: Bükkszék, Kaposvár, Keszeg, Kocsér, Pálháza, Tokaj, Törökbálint Ságújfalu és Veresegyház vendégszeretetét élvezhettük.  Részletesebb beszámoló itt olvasható. 
Fotó: Éger-Czope Anna

Rajzást szerveztünk Budapest mellett, a helyiek segítségével Alsópetényben és Pécsett. Megrendeztük a tavaszi és őszi Bált; Vezetőképzőt tartottunk; osztályfőnökök hívására 6 alkalommal iskolai 2-3 napos lelkigyakorlaton szolgáltunk összesen 189 fiatalt; valamint Bogármiséket, jótékonysági Irodalmi Zenés Estet, Városjátékot, 16 csapat részvételével Métabajnokságot szerveztünk. Újra volt vezetői lelkigyakorlat és megrendeztük az első lelki napot is. Lezajlott az első Fotópályázat is, köszönjük a beküldött munkákat, gratulálunk a helyezetteknek!

Számos régi és új kezdeményezés valósult meg általatok: pl. Fészekrakó előadássorozat, Kórus tavasszal és ősszel/télen, Röplabda kupa, Társasozás, Jezsuita nyolcas köré szervezett találkozások, Szentjánosbogár FC...köszönjük azoknak, akik hajtják előre ezeket!

Emellett a klubélet is zajlik, sok összefonódással és egyéni kezdeményezésekkel, szervezésekkel, lelkigyakorlatokkal telt az év. Bence sorra látogatja azokat, akik erre nyitottak, hogy még tovább mélyülhessen a kapcsolat. Nagy örömünkre az idei évben a kaposvári Lelki Napok nyomán, 4 új klub alakult, akik a Párbeszéd Házában leltek otthonra.
Változások a lelkiségben
2018. szeptemberétől Koronkai Zoltán lett a Szentjánosbogár közösség lelki vezetője, amely szolgálatot az Inigo csoporttal közösen látja el. Gyertek, ismerjétek meg őket személyesen is, és hagyjátok, hogy közelebb vezethessenek Istenhez.
Szentjánosbogár az Instán!
A 2017 tavaszán elindult a Bogár Instagram oldala továbbra is dübörög. Kövess minket, hogy képben legyél az aktualitásokról! Csatlakozz a 452 követőnk mellé :)  #szentjánosbogár #bogárinsta

Adatvédelem
Gondolom, már mind találkoztatok a GDPR fogalmával, itt olvashatjátok az adatvédelmi nyilatkozatunkat.
Ahogy eddig is bármikor, ezután is szabadon le tudtok iratkozni a hírlevélről, lásd az alján. Örülünk, ha mégis velünk maradtok :)

Köszönjük  szépen!

Adó 1%
Idén új rekord született 292 főtől 1.178.846 Ft felajánlás érkezett a 2017. évi adó jóváírásokból. Hálásan köszönjük, hogy minket választottatok és másokat is bátorítottatok erre!
Sikeres AdjukÖssze kampány!
Köszönjük! 90 nap alatt 636.868 Ft-ot adtatok össze. Hálásan köszönjük Nektek a megosztásokat és az adományaitokat! Jó tudni, hogy ilyen sokan vállaltok ily módon is felelősséget a közösségért!
Nagy öröm számunkra, hogy folyamatosan növekszik azok száma is akik havi egy ebéd árával (1000 Ft) illetve napi egy túró rudi árával (havi 3000 Ft) vagy ettől eltérő összeggel rendszeres banki átutalást állítottak be, ami költségvetésileg nagyon jól tervezhető. Programjaink egyik alapfilozófiája, hogy alkalmat kell teremteni a jócselekedetekre, itt is ezt szeretnénk: ha most belül egy hang azt súgja, hogy ez a közösség olyan erős, hogy saját erejéből ennyi programot szervez, akkor én havi 1-2 ebéd árának átutalásával az ügy mellé akarok állni, rajta! Ez is egy lehetőség a jóra. Hiszünk abban, hogy az adja a legtöbbet, aki nem a feleslegéből ad, ezért az összeg nagysága lényegtelen, a hangsúly a tevőlegességen van. Minden adomány ahhoz segít, hogy minél több gyerek vehessen részt lelki napjainkon, programjainkon ami a közösségünk alapcélját szolgálja (keresztény hit átadása, közösségépítés).
Szentjánosbogár KHE - CIB bank: 11100104-18689156-35000008

Töretlenül előre!

Töretlenül előre! - Természetesen jövőre is lesznek Lelki napok, melybe szeretettel várjuk családjaitoknak, ismeretségi körötöknek fiataljait is! Amennyiben értéket látsz abban, hogy a fiatalok hitükben megerősödve, világítva kerülnek vissza a plébániáikra, kínáld fel a bogártáborok lehetőségét a helyi hitoktatóknak, hogy még több hittanos ismerhesse meg pedagógiánkat, programjainkat. Annak érdekében, hogy a rászoruló gyermekek is minél nagyobb számban vehessenek részt táborainkban tavasszal ismét AdjukÖssze kampányt indítunk, melyben számítunk a ti segítségetekre is. 

Programajánló

Bogármise Védőszentünk, Szent János apostol ünnepén, Budapest, Párbeszéd Háza – Pázmány terem FB esemény 2018.12.27. 17.00

Közgyűlés 2019. február 2.

Tavaszi Bál 2019. február 23.

II. Bogár Lelki Nap 2019. március 31.

Országos Métabajnokság 2019. április 27. Budapest, Hajógyári-sziget

A 2019. évi Lelki Napok várható időpontjai, már most beírhatók a naptárba:
Június 29-július 6. Gyerek és Kamasz Lelki Napok
Július 13-21 Ifi Lelki Napok
Július 24-28. 21+ Lelki Napok
Augusztus 3-7. Családos Lelki Napok, Miskolc 1. turnus
Augusztus 7-11. Családos Lelki Napok, Miskolc 2. turnus

Jelentkezési lap várhatóan májustól lesz elérhető a honlapon: www.szentjanosbogar.hu (az aláírt lap postai beérkezési sorrendje számít!)


Rajzás 2019. szeptember 14. Budapest

 
Klubokhoz csatlakozás
A Szentjánosbogár Közösség főbb alappillérei közé tartoznak a helyi kisközösségek, úgynevezett klubok. Ez nem másról szól, mint hogy adott korosztályú gyerekek vagy fiatalok hétről hétre összegyűlnek és a tábori kiscsoportos témázáshoz hasonlóan játszanak, beszélgetnek, imádkoznak. A hétköznapokban is keresik, és együtt megtalálják azt a fényt, azt a világítást, amit a nyáron a Lelki Napok alatt. Korosztálytól függően a csapatot egy vezetőpáros, vagy nagyobbaknál önmaguk közül egy koordinátor vezeti. Az ország különböző településein vannak jelen, és a felmerülő igényeknek megfelelően indulnak ott, ahol lehetséges, és ahol elegendő számú jelentkező jön össze. Jelentkezni itt: http://szentjanosbogar.hu/klubok lehet.

A Szentjánosbogár Közösség nevében Nektek és Családjaitoknak áldott karácsonyt és békés, bogaras új esztendőt kívánunk!
 

Zólyomi Kata, koordinátor és Kisdi Benedek, klub koordinátor

(Fotó: pixabay.com)

 

✦Szentjánosbogár Közhasznú Egyesület ✦
Székhely: 1085 Budapest, Horánszky u. 20.
✦T: 1/266 1336
✦Mobil: 30/743 5860 és 30/4310143 ✦ szentjanosbogariroda@gmail.comwww.szentjanosbogar.hu

✦CIB bank: 11100104-18689156-35000008 ✦Adószám: 18689156-1-42✦This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Szentjánosbogár KHE · Horánszky utca 20 · Budapest, Budapest 1085 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp