Copy
Nieuwsoverzicht voor volleybaltrainers
Share
Tweet
Share
Forward
Zaterdag 2 en maandag 5 september: Topcoach traint de Trainer en Toptrainers laten plezier winnen. Met licentiepunten! Klik hier.
Scoor beter met de 4 inzichten voor trainers (en coaches) / Waar voldoet de ideale scheidsrechter aan? Klik hier.
Word een nog betere trainer met Nevobo opleidingen en bijscholingen / Laat je als trainer registreren! Klik hier.

Wijzigingen spelregels en reglementen? Welke dan?


Nu de eerste (oefen)wedstrijden weer worden gespeeld, horen we uit diverse hoeken dat de reglements- en spelregelwijzigingen die vanaf dit seizoen gelden, nog niet bij iedereen bekend zijn. Via deze link vind je de belangrijkste reglements- en spelregelwijzigingen nog een keer overzichtelijk bij elkaar. Zorg dat je bij bent!

Topcoach traint de Trainer met Julien van de Vyver

Clinic voor trainers! (met licentiepunten)
Op zaterdag 3 september organiseert Seesing Personeel Orion in samenwerking met de Nevobo en het Talent Team een Masterclass met Julien van de Vyver, trainer van het Nederlandse Talent Team. Het thema van die dag is Communicatie en Mindset en er zijn licentiepunten mee te verdienen! Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

Toptrainers laten plezier winnen!

September is door de makers van TV Sportplezier (online platform met tips om m.n. kinderen zoveel mogelijk sportplezier te geven) uitgeroepen tot Maand van de Trainer/coach. Daarom kun je maandag 5 september in Rotterdam gratis deelnemen aan de sessie ‘Hoe word ik een toptrainer?’. Ga jij ook voor nog meer plezier en betere resultaten in het veld én licentiepunten? Zorg dat je erbij bent! Klik hier voor meer info en om aan te melden.

Scoor beter met de 4 inzichten


Ben jij (beginnend) jeugdtrainer en op zoek naar een goede basis voor het trainen van jouw team(s)? Bij de vier inzichten die TV Sportplezier opstelde voor trainers staan plezier en ontwikkeling centraal. Aan de hand van drie praktische tips per inzicht kun je als jeugdtrainer heel eenvoudig beter structureren, stimuleren, individuele aandacht geven én regie overdragen. En daar wordt iedereen beter van. Hoe? Bekijk het filmpje en/of download het (korte en overzichtelijke) instructieboekje hier. Zo zorg je eenvoudig voor nog meer plezier en betere resultaten!

Waar moet jouw ideale scheids aan voldoen?


Komend jaar is het weer tijd voor een "APK" van de scheidsrechtersopleidingen, te beginnen met de opleidingen tot en met de 1e klasse (V6 En VS2 opleiding). Van alle betrokkenen bij deze klassen horen wij graag wat zij belangrijk vinden aan de scheidsrechter op dit niveau. Help jij ons deze opleiding nog beter te maken? Klik hier om deel te nemen, invullen duurt een paar minuten. Dankjewel voor het meedenken!

Ruimte voor meer tijdelijke contracten in CAO sportclubs

Sinds 1 juli 2015 is door de Wet werk en zekerheid (WWZ) het aantal tijdelijke contracten dat werkgevers mogen aanbieden aan hun werknemers (de ketenbepaling) beperkt. Hoewel het positief is dat werknemers eerder in aanmerking komen voor een vast contract, ervaart een deel van de werkgevers en werknemers in de sport de wijziging als een knelpunt. Meer dan de helft van de werknemers bij sportclubs ziet hun werk als bijbaan en vindt daarom een vast dienstverband niet gewenst. Lees meer.

Verbeter jezelf met Nevobo trainersopleidingen

Al sinds 2012 werkt de Nevobo met volleybalondernemers om de trainersopleidingen niveau 2 en niveau 3 te organiseren en uit te voeren. Bij onderstaande ondernemers kun je terecht met vragen of verzoeken voor een trainersopleidingen in jouw regio. Meer algemene vragen of opmerkingen over onze trainersopleidingen kun je mailen naar volleybalacademie@nevobo.nl. Wij doen ons best om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Regio Noord:
SOL Sports en Events (o.a. Arno van Solkema) of TrainerLeert (o.a. Allard Jongsma)

Regio Oost:
Scope Volleybal (o.a. Roy Wassen) of Go Active Sports (o.a. Henk Goor)

Regio Zuid:
Studio Dubio (o.a. Patrick Tonnaer) of AbilityQuest (o.a. Patrick Collaris)

Regio West:
Scherp Volleybal (o.a. Pim Scherpenzeel) of Pass on chances (o.a. Ine Klosters)

NLcoach organiseert bijscholing voor volleybaltrainers


Op woensdag 2 en 16 november organiseert NLcoach de cursus ‘Optimale Teamtraining Volleybal en de unieke individuele bewegingsstijl’ in Zwolle. Beide avonden beginnen om 18.30 uur en eindigen om 21.30 uur. De cursus wordt verzorgd door Franklin van Doesburg en Jack Edelaar. Lees meer.

Trainer? Laat je registreren!

Zoals bekend zijn we binnen de Nevobo actief met de Volleybalagenda 2012-2016. Deze bestaat uit 21 breedte- en topsportambities. De breedtesportambities richten zich van bestuurders en kaderleden tot scheidsrechters en trainers. Binnen ambitie 6 staan de trainers centraal. Sinds 2014 kunnen clubs hun trainers in Sportlink registreren. Dit is niet alleen overzichtelijk voor het clubbestuur, maar verschaft de vereniging ook inzicht in de stabiliteit en het verloop van haar trainers. Laat je dus registreren!

Volg Volleybaltrainers op Twitter 

@Volleytrainers
Volleybal | Opleidingen | Bijscholingen | Tips | Trainers | Coaches | Begeleiders | Licentie | Diploma | Oefenstof | Nederland
 
Volg jij volleybaltrainers al op Twitter? Hier vind je alles over bijeenkomsten, bijscholingen, technieken, trainingen, filmpjes en ervaringen, speciaal gericht op volleybaltrainers, -coaches en –begeleiders. Bijna 3.000 mensen gingen je al voor als volger van @Volleytrainers op Twitter: Join!
Nederlandse Volleybalbond
Orteliuslaan 1041
Utrecht, 3528 BE
Netherlands

Add us to your address book
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Website
aanmelden voor deze nieuwsbrief   -   afmelden voor deze nieuwsbrief