Copy
Verenigingsnieuwsbrief | 5 november 2019 | Regio Oost
Met jouw club naar het OKT Dames in januari 2020

De Oranje volleybalsters willen naar Tokio! Van 7 t/m 12 januari 2020 zullen onze heldinnen in Omnisport Apeldoorn álles geven om dat ene, laatste olympische startbewijs uit het vuur te slepen. En met Turkije, Duitsland, Bulgarije, Polen, België, Kroatië en Azerbeidzjan op het Oranje-menu zijn spanning en spektakel gegarandeerd! We verwachten weer een run op tickets. Omdat we hopen ook jouw vereniging in Apeldoorn op de tribunes te zien, bieden we jou en alle andere bij ons aangesloten clubs nu de kans om snel tickets te bestellen. En met korting!
Naar de OKT-clubpakketten
Flexibel beachen bij Beach Club Rotterdam

SportOn is gelanceerd! SportOn is hét online sportplatform waar flexibel, divers en laagdrempelig sportaanbod bij verenigingen in Rotterdam kan worden geboekt. Het platform is een uitkomst voor de multisporter, die graag verschillende sporten op een flexibele manier wil beoefenen. Ook Beach Club Rotterdam, dat beachvolleybal en beachtennis serveert, maakt deel uit van de pilot van het platform.
Lees hoe Beach Club Rotterdam nieuwe leden aantrekt met flexibel aanbod
Nevobo talentscouts zoeken toppers van de toekomst

Sinds vorige maand speuren zes ervaren trainer/coaches namens de Nevobo naar toekomstige toppers. Talent is prachtig, maar wil je een grote worden, is het zaak dat dat je talent gezien en ontwikkeld wordt. “Niet al het jeugdige talent krijgt die kans, waardoor hij of zij niet bij ons in beeld komt. En dat is zonde”, licht Jochem de Gruijter, hoofdcoach Talentontwikkeling van de Nevobo toe.
Lees meer
CMV spelregelkaarten beschikbaar

Het seizoen is alweer een tijdje aan de gang en er zijn al diverse CMV wedstrijden en toernooien gespeeld. Dit seizoen zijn er enkele wijzigingen in de spelregels doorgevoerd of zijn bepaalde spelregels duidelijker omschreven. De grootste wijzigingen zijn er vooral bij de niveaus 1 t/m 3, waar er bij een “fout” de speler niet meer het veld hoeft te verlaten maar de tegenstander direct een punt krijgt. Tevens is er bij alle drie de niveaus de mogelijkheid toegevoegd een bonuspunt te verdienen.
Download hier de nieuwe CMV spelregelkaarten en spelregels
Verplicht douchen na de training en/of wedstrijd

Kun je als volleybalvereniging jongeren verplichten tot douchen na de trainingen en wedstrijden? Dit is een veelvoorkomende vraag die speelt bij ouders wanneer hun kind kleuter-af is en gaandeweg meer moeite krijgt met gezamenlijk - en zeker naakt - douchen.
Verplicht douchen: hoe pak je het aan?
Praktisch toepasbare inzichten voor bestuurders, trainers en arbitrage!

Afgelopen weken deelden we op onze social media vier inzichten voor zowel bestuurders, trainers als arbitrage. Graag brengen we ze nogmaals onder de aandacht, zodat niemand ze mist. Klik op jouw rol om direct inzage te krijgen in de vier praktisch toepasbare inzichten: bestuurders, trainers, arbitrage. Haal er je voordeel uit!
Wil je niets missen? Volg ons!
Volley Tilburg pioniert met No Jump Volleybal

De roep om alternatieve sportvormen voor senioren wordt steeds luider. In navolging op Walking Football, Walking Hockey en Walking Korfbal bedacht Herman van der Aa van Volley Tilburg een volleybalvariant voor senioren: No Jump Volleybal. “Behalve zitvolleybal hadden wij nog geen alternatieve vorm voor die doelgroep. Vaak zie je dat senioren uitvallen door blessures aan enkel, knie, heup of rug en omdat je bij No Jump Volleybal niet springt, is het een stuk minder belastend voor je lijf.”
Meer lezen over No Jump Volleybal
Ook interessant

Bijscholingen voor scheidsrechters
Tussen november 2019 en februari 2020 zullen in alle regio's 10 bijscholingen worden georganiseerd voor scheidsrechters (code V6 t/m R1). Ook nationale scheidsrechters zijn welkom.
Kalender

- Bijscholing scheidsrechters, 12 november, Elburg
- Bijscholing scheidsrechters, 13 november, Enschede
- Bijscholing scheidsrechters, 13 november, Hoogeveen
- Vaardigheidstraining voor verenigingsexpert, 15 november, Barneveld
- Bijscholing mentaal trainen, 15 november, Assen 
- Bijscholing scheidsrechters, 19 november, Tubbergen
- Bijscholing scheidsrechters, 20 november, Utrecht
- NK Beach, 3 t/m 5 januari 2020, Aalsmeer
Accountmanagers Regio Oost
Wil je meer weten over bovenstaande onderwerpen of heb je vragen?
Neem contact op met Jeroen of Kira.
Jeroen van der Linden
jeroen.van.der.linden@nevobo.nl
06 1312 8973
Kira Schorn
kira.schorn@nevobo.nl
06 1526 9329
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2019 Nederlandse Volleybalbond, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.