Copy
Verenigingsnieuwsbrief | 2 april 2020 | Regio Oost
Beste lezer,
 
In de huidige turbulente en onzekere periode is volleybal plotseling bijzaak geworden. Wel ervaren we in onze sport dat we met zijn allen voor uitdagingen en beslissingen staan die een aantal weken geleden surrealistisch leken. Gelukkig zien we een grote wil en solidariteit bij volleybalminnend Nederland om het beste van de situatie te maken.
 
Met deze verenigingsnieuwsbrief reiken we je informatie om jouw vereniging te ondersteunen en inspireren zo goed mogelijk door de coronatijd te helpen. De komende periode leent zich daarnaast goed om met een frisse blik te kijken naar de huidige koers en activiteiten van de club. Het inspiratieartikel over uitbreiding van verenigingsaanbod en een artikel over trainersvergoedingen kunnen je hierbij helpen. Als we jouw vereniging ergens hulp bij kunnen bieden: we vernemen het graag.
 
Pas op elkaar en blijf gezond,
 
Guido Davio
Algemeen directeur
Podcast: Corona en de Club

De competities en trainingen zijn geannuleerd, ook alle andere activiteiten zijn stil komen te liggen. Hoe ga je hier als volleybalvereniging mee om? Hoe ga je om met financiële uitdagingen? Hoe houd je leden betrokken? Welke mogelijkheden zijn er voor hulp? Vele verenigingen lopen tegen deze vragen aan. Vele antwoorden, tips en inspiratie komen aan bod in een speciale 'coronapodcast'.
Beluister 'm nu!
Updates coronavirus en volleybal in één overzicht

Alle geplaatste updates rondom het coronavirus en de invloed daarvan op onze sport hebben we in verkorte versies gebundeld op één pagina. Zo kun je de updates gemakkelijk teruglezen. Daarbij vind je op deze pagina ook praktische informatie vanuit NOC*NSF die jouw vereniging, jou als sporter en/of jou als ondernemer in de sport verder kan helpen. Haal er je voordeel uit.
Bekijk hier de corona-updates
Onderzoek naar ondersteuning sportverenigingen

Wat is de impact van de coronacrisis op de sportverenigingen? NOC*NSF, VSG en VWS willen graag de vinger aan de pols houden om te kijken of en zo ja welke ondersteuning nodig is. Doe mee aan het onderzoek en help de sport!
 
Naar het onderzoek
Trainersvergoeding

Hoeveel vergoeding ontvangt een volleybaltrainer voor zijn of haar diensten? En welke aspecten hebben invloed op de hoogte van de vergoeding? 200 van onze circa 1.000 verenigingen vertelden het ons. We hebben de resultaten verwerkt in een benchmark met gemiddelden wat volleybalverenigingen in Nederland hun trainers vergoeden.
Bekijk de benchmark trainersvergoeding
Mastercompetitie aanvulling op verenigingsaanbod

Met de Mastercompetitie biedt jouw vereniging volleyballers de kans om te blijven volleyballen ondanks hun veranderende prioriteiten. Dennis Bosveld, trainer masterteam Volevo, vertelt wat het zijn vereniging oplevert. “Prioriteiten van leden veranderen. Ze willen niet recreatief volleyballen. En om nou twee keer per week te trainen en iedere zaterdag bezig te zijn, daar hebben ze ook geen zin meer in en geen tijd meer voor. Wat dat betreft sluit de opzet van de Mastercompetitie naadloos aan.”
Lees meer
Promotie / degradatie richting seizoen 2020-2021

Deze week namen we het besluit de eindstanden van de competities van het huidige seizoen op basis van wedstrijdquotiënt te laten geschieden. In seizoen 2020-2021 wordt een extra Topdivisiepoule ingevoerd, zodat in de poules t/m de 3e divisie minimaal de nummer 1 én nummer 2 promoveren. Daarnaast blijft degradatie beperkt tot de nummers 12 in de 2e en 3e divisie.
Lees hier over de oplossing
Nieuwe wedstrijdkleding nodig voor de club?

Ben je voor je vereniging opzoek naar nieuwe wedstrijdkleding, dan is Volleybaldirect de juiste partner.
Door jarenlange ervaring met het leveren aan clubs kan Volleybaldirect je stap voor stap begeleiden in het proces naar nieuwe kleding.
Naar de website van Volleybaldirect
VolleyFit

Door het coronavirus ligt de volleybalwereld even stil. Om toch in beweging te blijven, is het VolleyFit programma bedacht. In verschillende trainingen worden iedereen door grote namen uitgedaagd om op een leuke manier fit te blijven.

Week 1, training 1, Rett Larson                         Week 1, training 2, Rett Larson
Lees ook

Beachseizoen niet eerder dan 1 juni van start
Accountmanagers Regio Oost
Wil je meer weten over bovenstaande onderwerpen of heb je vragen?
Neem contact op met Jeroen of Kira.
Jeroen van der Linden
jeroen.van.der.linden@nevobo.nl
06 1312 8973
Kira Schorn
kira.schorn@nevobo.nl
06 1526 9329
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2020 Nederlandse Volleybalbond, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp