Copy
SOB Barendrecht Nieuwsbrief december 2016
Bekijk de webversie
Nieuwsbrief SOB Barendrecht
Dit is de 2e nieuwsbrief van SOB Barendrecht. Deze houdt u op de hoogte van de (loopbaan) activiteiten van het voortgezet onderwijs in Barendrecht. Scholen en bedrijven werken samen zodat leerlingen van 12 tot 18 jaar een kijkje kunnen nemen in de (beroeps)praktijk en hierdoor bewuster een vervolgstudie kiezen.

Bedrijven gezocht voor bedrijfsbezoeken mavoleerlingen

Flextra bedrijfsbezoek
Dalton Lyceum wil graag weer met mavoleerlingen klas 3 op bedrijfsbezoek op woensdag 15 februari 2017. De leerlingen staan voor hun sectorkeuze en dit kan ze helpen om de juiste richting te kiezen. Er komen 10 tot 15 leerlingen en een docent naar uw bedrijf. U kunt contact opnemen met de SOB Pogrammamanager voor meer informatie of om u (weer) aan te melden. Terugblik pilot 13 september 2016.

Sollicitatietraining Focus Beroeps Academie

Flextra bedrijfsbezoek
Op donderdag 12 januari 2017 en dinsdag 14 februari 2017 staat van 13.00 tot 15.30 uur een sollicitatietraining van Focus beroeps Academie op de agenda. Door dit project worden de leerlingen beter voorbereid om zelf een stageplek te zoeken. Want een gesprek oefenen met een onbekende heeft veel meer impact dan met de mentor of docent. Lees meer.

Groene Hart 2e ronde bedrijfsbezoeken en gastlessen

Flextra bedrijfsbezoek

27 maart 2017 gaan de leerlingen van het Groene Hart op bedrijfsbezoek of volgen een gastles in de klas. Het gaat om mavo- en havoleerlingen, klas 2. De leerlingen die in oktober een gastles hadden, gaan nu op bedrijfsbezoek en visa versa. De meeste bedrijven doen weer mee na hun ervaring op 31 oktober 2016. Dit stellen wij heel erg op prijs, want het was een succes. Lees meer.

Logistiek bedrijf gezocht voor 5 vwo

Flextra bedrijfsbezoek

Het Groene Hart wil graag met klas 5 vwo Atheneum naar een bedrijf waar de logistiek een essentiële bijdrage levert aan het succes van de onderneming. Het zou om twee groepen van 20 leerlingen gaan. We kunnen de groepen ook splitsen en met u meedenken over een programma voor de leerlingen. Lees meer.

(Snuffel)beroepsstages vmbo leerlingen

Flextra bedrijfsbezoek

De leerlingen van klas 3 gaan op stage om zich te oriënteren welke beroepsmogelijkheden er zijn. Dit is 13 tot 24 februari 2017 en van 27 maart tot 7 april 2017. Het gaat om basis- en kaderleerlingen Van Focus Beroeps Academie. Zet u ook uw deuren open voor deze leerlingen? Meer informatie over stages van het voortgezet onderwijs lees meer.

Ook de jeugd inspireren?

Flextra bedrijfsbezoek
SOB Barendrecht zet zich in voor concrete activiteiten tussen onderwijs en bedrijfsleven, zodat leerlingen een kijkje kunnen nemen in de (beroeps)praktijk. Hierdoor kunnen leerlingen hun horizon verbreden en bewuster een studiekeuze maken en de bedrijven in de regio beter leren kennen. Wilt u ook iets betekenen voor de nieuwe generatie? Neem dan vrijblijvend contact op met de Programmamanager.

Mensen bedankt

Afgelopen tijd kijken we terug op mooie samenwerkingsactiviteiten tussen het voortgezet onderwijs en het bedrijfsleven. Deze projecten komen tot stand door mensen die zich extra willen inzetten voor de nieuwe generatie. Zij inspireren en motiveren jongens en meisjes, zodat zij hun talenten en interesses ontdekken.

Mensen bedankt voor deze bezoeken, ontmoetingen, beelden en ervaringen!
Bedrijfsbezoek Dalton bij BUVA

AGENDA

Contact SOB Programmamanager

Heeft u interesse om (een keer) mee te doen en op deze manier een bijdrage te leveren aan de nieuwe generatie in Barendrecht? Of loopt de communicatie met de scholen niet zoals u had verwacht, dan horen wij dit ook graag. Neem hiervoor contact op met de SOB Programmamanager Angela van Zaalen, telefoon 06-53221429 of mail naar angela@sobbarendrecht.nl
Twitter
Twitter
website
website
Email
Email
Heeft u ook een bericht voor de SOB nieuwsbrief of voor de website? Laat het ons weten. U kunt contact opnemen met de Programmamanager SOB: Angela van Zaalen 06-53221429 / angela@sobbarendrecht.nl
 
verwijder mij uit de verzendlijst   


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SOB · blala · Pijnacker, Nh 1011 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp