Copy
Tervetuloa lukemaan kuulumiset Nepalista.

Wind of Change International

Joulukuu 2016


Elämä Nepalissa rullaa eteenpäin: Kun Onni Lastentalo viettää jo kahdeksatta vuosipäiväänsä, tilanne Nepalissa kohenee päivä päivältä. Vaikka maanjäristyksestä aiheutuneet korjaustyöt toki jatkuvat vielä vuosikausia, elämä päällisin puolin on jo palaamassa normaaliin. Turistit ovat pikkuhiljaa palanneet, kadut ovat jälleen kiireisiä ja ihmiset taas elämäniloisia.

Onni Lastentalossa lasten ja nuorten arki rullaa hienosti. Kuukaudet kuluvat ja lukuvuodet vierähtävät toinen toisensa jälkeen. Onnin vanhimmat lapset ovat enää vain muutaman vuoden päässä koulutaipaleensa päätöksestä. Näillä nuorilla onkin alkamassa pian aivan uusi aikakausi, joka tulee määrittämään monen tulevaisuutta. Onko seuraavaksi vuorossa yliopisto vai ammattikoulu tai kenties oppisopimuspesti suoraan alan ammattilaiseksi? Näitä kysymyksiä nyt jo kovasti pohditaan kun erilaisia tulevaisuuksia taivaankanteen maalaillaan. Lisäksi Onnitalon vuokrasopimus on purkautumassa syyskuussa 2018, jonka johdosta uusia tuulia myös kovasti suunnitellaan.  

Onnillinen elämä siis muljahtelee mukavasti eteenpäin. Tänä syksynä meitä oli lisäksi piristämässä ihana Sara, joka reippaudellaan ja iloisuudellaan toi rutkasti lisää valoa lasten syksyyn. Tässä uutiskirjeessä pääsettekin lukemaan valloittavan Saran terveisiä Onnista. Olipa mukana lokakuun arjessa ja juhlassa myös jo vuosien takaa tutut Määttäset ja Sirpa, joista ajan saatossa on tullut äärimmäisen suuri ja tärkeä osa koko Onni-perhettä. Aina vaan miljuunat kiitokset teille kaikille pyytettömästä ajastanne ja siitä loputtomasta positiivisesta energiasta, valoisuudesta ja iloisuudesta, jonka kerta toisensa jälkeen meille tuotte.    

Näissä mieltä lämmittävissä tunnelmissä toivotamme ihanaa ja rauhallista joulunaikaa kaikille ja oikein Onnillista Uutta Vuotta 2017. Kiitos, että olette mukana!

Mukavia lukuhetkiä ja oikein hyvää juhla-aikaa toivotellen,  

Tuuli ja Carl

Onnin 8. Vuosipäivä

Onni juhlii Onnistunutta taivaltaan: 26.lokakuuta juhlimme jo kahdeksatta Onni Lastentalon syntymäpäivää. Päivään mahtui paljon iloa ja touhua. Aamu auringon noustessa kohtasimme toisemme kiihkeässä jalkapallo-ottelussa - Onni vastaan Onni. Röhönaurujen siivittämän matsin tiimellyksissä oli hyvä herätellä ruokahalua ja virittäytyä synttäritunnelmaan. Orimattilan Marttojen lahjoittamalla synttärirahastolla koko Onniperhe söi yhteisen juhlalounaan paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen perinteisin menoin leikkasimme synttärikakun. Päivä oli ikimuistoinen ja lämmin, täynnä tanssia, menoa ja meininkiä, mutta ennen kaikkea kiitollisuutta yhteisistä ajoista, menneistä ja tulevista vuosista. 
Kuvassa talon mahtava henkilökunta, joka varmistaa, että tämä uskomaton unelma Onnista toteutuu - joka päivä.

Jäsenyydet 2017:

Wind of Change International Ry:n jäsenyydet uusiutuvat: Jälleen on se aika vuodesta kun yhdistyksemme jäsenyydet erääntyvät. Halukkaille tarjoamme jatkoa tuttuun tapaan:

Henkilökohtainen jäsenyys 10€
Perhejäsenyys 20€.

Jäsenmaksun voi suorittaa Nordean tilillemme:
FI60 1745 3000 0694 94
Viite: 26107
Viesti: Jäsenten nimet 
 
 

Taas toivotus hyvän joulun..

Lämpöä, rauhaa, talven juhlaa. Sydämen tunnetta, paljon tuhlaa.  

Wind of Change kiittää lämpimästi menneestä vuodesta ja toivottaa oikein Hyvää Joulua ja Onnillista Uutta Vuotta kaikille tukijoilleen. Suurkiitos, että olette mukana tukemassa työtämme Nepalissa!

Muistathan, että myös ensi vuonna voit seurata kuulumisiamme Wind of Changen kotisivujen kautta osoitteessa www.windofchangeinternational.org.

Retki Begnas-järvelle

Ganga ja Jamuna Begnaksen syleilyssä
Parhaiten saat tuoreimmat kuulumiset Nepalista Facebook-kotisivultamme.    

Tykkää 

Saran Terveiset

Hei Onni-perheen ystävät!

Mie olen Sara. Valmistuin keväällä ylioppilaaksi ja päätin viettää välivuoteni aivan uudessa miljöössä; Suomen syksyn vaihdoin Nepalin sadekauteen ja viilenevään "talveen". Täällä vuorten keskellä aurinko laskee aikaisin, puoli kuuden aikaan huiput ovat ruusunpunaiset! Valoisan ajan olen saanut viettää mitä ihanimmassa paikassa, Onni-kodissa.

Ensikerran näin tämän upean sinivalkoisen rakennuksen tyhjillään lasten koulupäivän aikana ja rakastuin sen avaruuteen ja maalauksiin. Täällä on hyvät puitteet elää, muistan miten keittiö ja ruokavarasto olivat lämpimän kutsuvia. Vaikutti siltä, että täällä asuu tasapainoisia ja ahkeria ihmisiä. Viimein lapset saapuivat koulupuvuissaan, tervehtivät ja alkoivat harjata kenkiään. Seurasin heitä tallomassa pyykkejä ja lukemassa läksyjä kovaan ääneen. Ajattelin antaa heille aikaa tottua minuun, olinhan uusi jäsen heidän arjessaan. Pian Alina ja Kiran tulivat istumaan viereeni ja juttelemaan.

En tiennyt yhtään miten täällä suhtauduttaisiin hoidettaviin askareisiin ja miten iso apu olisi tarpeeksi. Aluksi siivosinkin itseni ja talon puhki pahentaen jet lagiani ja sain tietenkin mahani epäkuntoon. Alku oli heikko. Pikkuhiljaa tutustuin kuhunkin persoonaan ja loin oman identiteettini perheeseen. Ymmärsin, että en ole täällä palvelija vaan "auntie". Yhä enemmän jaoin askareita lasten kanssa ja huomasin että työskentely perustuu oma-aloitteisuuteen ja maalaisjärkeen. Perunoiden kuorimisesta tuli päivän piristys ja moppaamisesta rauhoittava aamurutiini.

Oli hyvin vaikeaa kuulla lasten menneisyyksistä. Uskomatonta oli, ettei monenkaan kohdalla mitään huomannut. Vaikka teini-ikä painaa, ei se ole yhtä uhmaava kuin kotimaassa. Lapsilla on todella vahvoja henkisiä voimavaroja, sen näkee jo siitä miten he luottavat uusiin ihmisiin. En ole kohdannut näin toimivaa yhteistyötä aikaisemmin. Erityisen tärkeä tekijä on sosiaalinen verkosto, jonka tukipylväitä olette te! Onnilaisten silmistä näkee, että he tietävät olevansa arvokkaita.

On juhlittu Onnin synttäreitä, käyty elokuvissa ja joka päivä pelattu Rummikubia. Erityisen ihanaa oli, kun Tuuli, Mira, Antti, Maria ja Sirpa tulivat käymään. Lapset odottivat tätä hartaasti. Se oli minullekin tärkeä viikko, jonka aikana upposin Onnin syliin ja liityin osaksi tätä näkymätöntä "sukua".

Kolme kuukauttani ovat nyt lopuillaan. Niiden aikana on syntynyt niin vahvoja siteitä, etten voi sanoa että lopetan nyt vapaaehtoistyöni ja palaan omaan elämääni. Tosin en kutsuisi itseäni enää vapaaehtoiseksi.

Toivon, että saan palata pian.

Ihanat naiset puistossa.
Copyright © 2016 Wind of Change International, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp