Copy
Den Kooperative Arbejdsgiver-
og Interesseorganisation i Danmark

Nyhedsbrev

Kooperationens årsmøde 2018

da68da82-81ad-4729-8733-d9e4a00a9036.png

Kooperationen holder årsmøde for medlemmer den 12. juni 2018
på Konventum i Helsingør.


Programmet for årsmødet indeholder generalforsamling, oplæg og hyggeligt samvær. 

Tema: Fremtidens fællesskaber

 • Fremtidens fællesskaber i et teknologisk perspektiv
  v/ IT-guru Preben Mejer.
   
 • Ready to self-disrupt? / Be Digital – Act Human
  v/ direktør Erik Thürmer.
Inden aftenens festmiddag besøger vi Helsingør Ferieby og nyder en drink i de skønne omgivelser med udsigt over Øresund. 

Tilmeldingfrist: Mandag den 23. april 2018. Læs mere og tilmeld dig her

Kooperationen på Folkemødet 2018

Det socialøkonomiske telt er med sit skarpe fokus på socialøkonomi, det naturlige samlingspunkt på Folkemødet for arrangementer om socialøkonomi. Har I noget vigtigt på hjerte om socialøkonomi, så lad det socialøkonomiske telt danne en attraktiv og faglig relevant ramme om jeres arrangement. Kooperationen er medarrangør af teltet, der sidste år var en stor succes. Det samlede 800 besøgende til arrangementerne, mens 10.000 seere fulgte med på livestreams. 

Bag teltet står de tre socialøkonomiske virksomheder Grennessminde, Glad Fonden og Specialisterne sammen med Kooperationen og advokaterne Foldschack, Forchhammer, Dahlager og Barfod Foldskhack.

Vi inviterer alle med et budskab om socialøkonomi til at byde ind med arrangementer. Læs mere om Det socialøkonomiske telt og følg teltets Facebook-side.

Er du interesseret eller har spørgsmål om teltet, kontakt Peter Kellermann Brandorff på pkb@kooperationen.dk eller telefon 22 25 03 53.

Kan du levere løsninger til bæredygtig klimarenovering og byggeri?

Kooperationen er igen i år partner i CoConference, der i sætter fokus på bæredygtigt byggeri. Kom til deres kick-off-møde den 17. maj 2018 i Roskilde, hvor du kan deltage i workshops og få indflydelse på hvad, de store organisationer skal efterspørge i fremtiden indenfor bæredygtighed, energioptimering, indeklima, genanvendelse, genbrug, byggeri og transport.
Se programmet og tilmeld dig her.

Husk medarbejderne på sundhedsordningen i PensionDanmark

Medarbejdere med pension i PensionDanmark har typisk også en sundhedsordning. Men mange venter for længe med at bruge ordningen, fx hvis de har ondt i ryggen. 

Behandlingerne i sundhedsordningen er gratis for medarbejderne, og der ingen krav om lægehenvisning til de første 15 behandlinger. Sundhedsordningen giver blandt andet adgang til behandlinger hos en fysioterapeut, kiropraktor, massør eller zoneterapeut, hvis medarbejderne har problemer i led, muskler og sener. Medarbejderne kan også bruge sundhedsordningen, hvis de fx har problemer med stress, eller alkohol. Eller hvis de har brug for en hurtig diagnose på, hvad de fejler.

Læs mere om PensionDanmarks sundhedsordning

Find løbetrøjen frem til DHL Stafetten 2018

da68da82-81ad-4729-8733-d9e4a00a9036.png

Der er nu åbnet for tilmeldingen til årets DHL arrangementer. Kooperationen følger succesen op fra tidligere år og inviterer til fælles stafet og spisning i Aarhus og København. 

Vi håber, at mange medlemmer igen i år har lyst til at samles med os til en hyggelig og festlig dag!

Tilmeldingsfrist: Tirsdag den 24. april 2018. Læs mere og tilmeld jer her

Introduktionskursus til AB 18

AB 18, afløseren for AB 92, træder i kraft den 1. januar 2019. Introduktionskurset vil blandt andet orientere om de nye regler om:

 • Mellemformer med entreprenørens deltagelse i projekteringen
 • Regler om planlægning af byggeriet både i projekterings- og udførelsesfasen
 • Regler om bygherrens ændringsret
 • Selvrisiko ved forsikring
 • Forcering
 • De nye krav om dagbod
 • Regler for tvisteløsning med en løsningstrappe
 • Regler for a conto begæring
Dato og sted
Den 13. september 2018 i Aarhus.
Den 17. september 2018 i Middelfart.
Den 1. oktober 2018 i København.

Pris:  Deltagelse er gratis.

Tilmeldingsfrist: Den 10. august 2018. Læs mere og tilmeld dig her.

Lær om arbejdsmiljøledelse til efteråret

Modul 1 - den 20. september 2018
Arbejdsmiljøledelse på byggepladsen - 1
Kurset har til formål at give en inspirerende indflyvning til, hvorledes arbejdsmiljøet på byggepladsen kan forbedres gennem ledelse, arbejdet med holdninger og et udvalg af enkle værktøjer.

Modul 2 - den 27. september 2018
Arbejdsmiljøledelse på byggepladsen - 2
Kurset har til formål at stille skarpt på de arbejdsmiljøregler, der skal medvirke til at forebygge ulykker og nedslidning. 

Modul 3 - den 4. oktober 2018
Arbejdsmiljøledelse i virksomheden
Kurset har ikke til formål at forberede den enkelte virksomhed til en arbejdsmiljøcertificering, men at give inspiration og enkle værktøjer, der skal medvirke til at styrke den systematiske arbejdsmiljøindsats.

Dato: Den 20. september, 27. september og  4. oktober 2018.
Sted: Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart.
Pris:  Deltagelse er gratis. Tilmelding er for alle tre moduler samlet.

Tilmeldingsfrist: Den 17. august 2018. Læs mere og tilmeld dig her.

Personalejura for praktikere

På kurset får du indsigt i og kendskab til blandt andet:

 • Ansættelse, fravær, opsigelser og fratrædelser herunder suspension, fritstilling og bortvisning
 • Hovedaftalen, overenskomster og lokalaftaler
 • Ferieloven
 • Ligestillings- og forskelsbehandlingslovgivning
 • Personalepolitik.
Dato: Den 14.- 15. november 2018.
Sted: First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense C.
Pris:  Kr. 2.500 alt inklusiv, også overnatning.

Tilmeldingsfrist: Den 10. oktober 2018. Læs mere og tilmeld dig her.

Ændringer i selskabsloven


I et lovforslag fremsat i marts måned i år lægger regeringen op til en række ændringer i selskabsloven. Ændringerne betyder blandt andet, at kravet til selskabskapital for aktieselskaber (A/S’er) nedsættes fra 500.000 kr. i dag til fremover 400.000 kr. Læs mere her.

Aktindsigt i udbud

I det sidste års tid har flere af Kooperationens medlemmer oplevet, at der er blevet rettet henvendelse fra en offentlig udbyder – fx en kommune – idet der er blevet begæret aktindsigt i de indkomne tilbud.

En anmodning om aktindsigt kan komme fra såvel tilbudsgivere, der har deltaget i udbud, som fra udenforstående. Hvis der er tale om, at anmodningen kommer fra en anden tilbudsgiver, er baggrunden ofte den, at den pågældende ikke er blevet tildelt kontrakten og derfor ønsker at undersøge, om tildelingen er sket til den rette tilbudsgiver. Læs mere her.

Konjunkturbarometer for erhvervene marts 2018

Konjunkturindikatoren for industrien ligger i marts på nettotallet minus 2, hvilket er på niveau med januars minus 3 og februars minus 1. Bygge og anlæg falder svagt, hvilket dækker over, at ordrebeholdningen fortsat stiger, mens beskæftigelsesforventningerne aftager, hvilket kan skyldes det fortsatte vintervejr. Tillidsindikatoren, der sammenfatter erhvervenes og forbrugernes forventninger, falder til 0,81 og er præget af fald i alle sektorer. Læs mere her.

Køkkenleder til Send Flere Krydderier

Send Flere Krydderier skal have en ny holdkaptajn på aftenholdet til at lede og fordele arbejdsopgaverne på aftenvagterne, optimere køkkenstrukturer og - processer samt sikre, at hver eneste kunde, hvad enten der er tale om cateringkunder eller gæster i deres spiseri, får en god madoplevelse.

Den socialøkonomiske virksomhed Send Flere Krydderier er en særlig arbejdsplads, hvor rummelighed og vækst ikke er hinandens modsætninger, men forudsætninger. Læs mere her.

Kontakt os

Kooperationen

Reventlowsgade 14, 2.

1651 København V

T. 33 55 77 30
E. kontakt@kooperationen.dk
Vil du framelde nyhedsbrevet?
Email Marketing Powered by Mailchimp