Copy

100 års fællesskab for en bedre verden


Kære medlemmer

Vores årsmøde nærmer sig med hastige skridt, og vi glæder os til at se jer!

Dette år fejrer vi nemlig noget ganske særligt sammen med jer: Kooperations 100 års-jubilæum. Det fejrer vi med både talere fra nær og fjern, flødeskumsfødselsdagskager fra La Glace, fødselsdagshilsner fra venner og samarbejdspartnere, og rigeligt med godter til ganen og maven.

Vores årsmøde byder også på det medlemsdemokratiske og formelle med generalforsamling. Dagen bliver frem for alt en festdag. Og der er meget at fejre! 

I 100 år har vi sammen udlevet, fejret og udbredt de kooperative principper og den kooperative model.

Kooperationen er født ud af en lang og stolt kooperativ historie, hvis bevægelse har rødder tilbage til 1844, hvor en gruppe arbejdere i den engelske by Rochdale satte sig sammen og formulerede syv principper for, hvordan en virksomhed kunne være til nytte både for sig selv og for medlemmerne. Principper som I udlever hver dag, og som inspirer flere til at følge jeres eksempel. 

I 100 år har vi arbejdet for det nære demokrati, som kan mærkes i ens hverdag, hvad enten det er, når man handler ind eller går på arbejde. Sammen med jer har vi sat medindflydelse og medejerskab i højsædet, fordi vi tror på, at demokratisk kontrol med de ting, der former vores hverdag og danner rammen om vores liv, er vigtige forudsætninger for at skabe en bedre verden. 

På årsmødet vil vi ikke kun se tilbage på alle de ting, som vi har opnået de sidste 100 år. Vi skal også se fremad og blive nysgerrige på, hvordan den kooperative model kan være en del af fremtiden? Hvordan skal fremtidens arbejdsmarked se ud? Hvordan spiller den kooperative tanke sig ind i grøn omstilling og bæredygtige landdistrikter? Det og meget mere bliver vi - forhåbentlig - klogere på den 31. maj 2022!          

Èn ting er sikkert, i 100 år har Kooperationen arbejdet for at skabe en bedre verden, og det vil også være vores mission de næste 100 år. 

Venlig hilsen
Susanne Westhausen

Kooperationen søger en praktikant 

Vi søger en engageret praktikant, der kan hjælpe os i vores arbejde for at skabe bedre vilkår for kooperative, bæredygtige, demokratiske og socialøkonomiske virksomheder i Danmark. 

Vi tilbyder en unik mulighed for at prøve kræfter med videnarbejde, medlemsservice, kommunikation og interessevaretagelse i en værdibaseret arbejdsgiver- og interesseorganisation, hvor du også vil få indsigt i ”det virkelige liv”, som det udspiller sig i vores medlemsvirksomheder.   

Praktikperioden vil i udgangspunktet være fra den 1. september 2022 til den 31. december 2022 med en ugentlig arbejdstid på 34 timer. 
Læs om stillingen her

Medlem i medierne

Licitationen bragte den 9. maj 2022 et interview med medlemsvirksomheden Hustømrerne under overskriften ’Hustømrerne-direktør øjner mere fremgang efter langvarig oprydning’. 

”Hustømrerne er godt på vej mod at gennemføre en genopbygning og rengøring særligt på de indre linjer. Det vidner en resultatfremgang på mere end 10 mio. kr. i den nyligt offentliggjorte 2021-årsrapport om.

De seneste år har været turbulente for den store østjyske tømrervirksomhed, ikke mindst resultatmæssigt. En række projekter gav et tocifret millionsmæk i 2018. Efterdønninger fra dette havde svingende resultater til følge.

– Nu er vi er ovre de tidligere levn, og vi skal sørge for ikke at skabe nye, siger Morten Sort Mouritsen, der har kunnet kalde sig administrerende direktør i Hustømrerne siden starten af 2019.

Selvom 2021-overskuddet på 2,2 mio. kr. før skat stadig ikke vurderes som ”tilfredsstillende”, så er man på rette vej.”
Abonnenter af Licitation kan læse mere her

Lovforslag om nye orlovsformer og mere fleksibilitet 


Regeringen har den 26. april 2022 fremsat et lovforslag, der giver ret til omsorgsorlov i fem arbejdsdage hvert kalenderår og 26 ugers ekstra orlov til medarbejdere, der får tre eller flere børn ved samme fødsel. Derudover er der forslag om, at medarbejdere med et eller flere børn under ni år får ret til skriftligt at anmode arbejdsgiver om ændrede arbejdstider eller -mønster i en periode. 

Lovforslaget implementerer dele af EU’s orlovsdirektiv og gennemfører en politisk aftale fra 2021 om blandt andet omsorgsorlov og fleksible arbejdsordninger. 

Det nye lovforslag forventes at træde i kraft den 2. august 2022, men visse regler gælder først fra 2024.

Kooperationen følger behandlingen af lovforslaget tæt og vender tilbage med yderligere information, når der er nyt.
Læs mere

Red Brick Language School


Red Brick Language School er en ny kooperativ skole i England. Det er  to engelske lærere Bernie Kennedy og Lucy Stephens, der står bag skolen.

Under COVID-19 pandemien besluttede de to lærere sig for at skabe en anderledes skole, hvor eleverne og lærernes behov kommer før profit. En skole, som baserer sig på værdierne om demokrati, ærlighed, åbenhed og respekt.

De to lærere fandt stor inspiration fra Rochdale pionererne.

Målet med Red Brick Language School er at skabe et online fællesskab, hvor eleverne og lærerne bliver behandlet med respekt, og hvor de enkeltes behov bliver lyttet til.  
Læs mere

Brostensløb 


Du kan lige nå det! Kom med til brostensløb med cykelløb og folkefest i weekenden den 21. maj 2022, kl. 12.00 på Blågårds Plads på Nørrebro.

Brostensløbet er arrangeret af medlemmerne af Kooperativt København. Brostenløbet byder foruden cykelløb på madboder, musik, ladcykelrace, firmaløb og håndcykelløb.

Med Brostensløbet vil Kooperativt København gerne vise, at kooperative og socialøkonomiske virksomheder tager socialt ansvar og bidrager positivt til lokalsamfundet.

Tilmelding sker på dagen. Kontakt Kooperativt København for mere information om Brostensløbet. 
Læs mere
Kooperationens årsmøde 2022 

Kooperationens årsmøde 2022 for medlemmer bliver holdt på Vartov med debat, kage og fødselsdagshilsner.

Under årsmødet bliver Kooperationens generalforsamling holdt. 

Der vil være masser af mulighed for at møde kollegaer fra andre kooperative virksomheder.

Årsmødet rundes af med festmiddag og underholdning på Spiseloppen på Christiania. 

Kom til generalforsamling, lyt til oplæg og deltag i fællesskabet.
Program
Kooperationen 100 år

I år fejrer Kooperationen, hele Danmarks arbejdsgiver- og interesseorganisation for kooperative virksomheder, sin 100-års fødselsdag!

I 100 år har vores medlemsvirksomheder og vi udlevet og udbredt de kooperative principper og den kooperative model. Og dét skal fejres!

Eks-Skolens Design og Tryk har, som I ved, udviklet vores jubilæumslogo. Og vi er nu i gang med at udvikle en vifte af 100 års merchandise: Klistermærker, poser, notesblokke, beachflag, bannere m.m.

Om kort tid sender vi en pakke med eksempler på disse ting til alle medlemmer sammen med en bestillingsliste. Så kan I se og mærke, hvad I gerne vil have fingrene i.

Det meste vil være gratis for medlemmer, men på enkelte af tingene vil der være en egenbetaling.

Vi udarbejder også en udførlig guide til forskellige initiativer, som I som medlemmer kan tage for at synliggøre Kooperationens 100-års jubilæum.

Har du allerede nu en glimrende, festlig og kooperativ ide til fejring? Så kontakt Susanne Westhausen sw@kooperationen.dk eller Helena G. Hansen hgh@kooperationen.dk.

Democratic money – all you need to know about money in a cooperative

21. Maj 2022, kl. 12.00-14.00
Program og tilmelding

Cooperative Festival weekend 2022

20. maj - 22. maj 2022 i Aarhus
 
Program og tilmelding

Talk Town:

Demokratisk iværksætteri og kvindelige rollemodeller
26. maj 2022, kl. 14.00 – 15.00
i København 
Se mere

Kommunikation i rollen som bygge- og projektleder

22. september 2022, kl. 09.30 – 16.00 på Hindsgavl Slot.
Program og tilmelding

Konflikthåndtering og løsning

4. oktober 2022, kl. 09.30 – 16.00 på Hindsgavl Slot
.
Program og tilmelding

Styrkebaseret udvikling

8. november 2022, kl. 09.30 – 16.00 på Hindsgavl Slot.
Program og tilmelding
Facebook Facebook
Instagram Instagram
LinkedIn LinkedIn
Email Email
Website Website
Copyright © 2022 Kooperationen, All rights reserved.


Vil du ændre, hvordan du modtager disse e-mails?
Du kan opdatere dine præferencer eller framelde nyhedsbrevet.

Email Marketing Powered by Mailchimp