Copy
Om du har problem med att läsa detta e-brev, se webbversion här.
Torsdag, 10 december 2015

Viktig information – Autodesk upphör att sälja permanenta licenser

Den 31 januari 2016 och 31 juli 2016 är viktiga datum för alla användare av Autodesk-program. Då upphör försäljningen av permanenta licenser för individuella program respektive programsviter. Istället erbjuds prenumerationsbaserade lösningar. Läs nedan om hur detta kan påverka dig.
 
För att du ska sätta dig in i de förändringar som Autodesk genomför kommer här en påminnelse. Du får även information om vilka alternativ som finns så att du kan utvärdera dina behov och eventuellt vidta åtgärder innan ändringarna träder i kraft.
 
Den 31 januari 2016 upphör Autodesk att sälja nya permanenta licenser för individuella program. Från den 31 juli 2016 kommer Autodesk inte längre sälja nya permanenta licenser (varken fristående eller nätverkslicenser) för Autodesk Design och Creation Suites.
 
 
I samband med ändringen kommer Autodesk att erbjuda nya, enklare Subscription-alternativ som ger tillgång till flera produkter. Du kommer att kunna dela licenser på samma sätt som idag.

Varför dessa förändringar?

Autodesk gör detta för att kunna erbjuda nya, smidigare Subscription-alternativ som gör det möjligt för dig att välja en programvaruprenumeration som passar just dina behov på ett bättre sätt. Läs mer om Autodesk Subscription här.

Förändras nuvarande permanenta licenser?

De förändras inte. Du kommer att kunna fortsätta använda befintliga licenser utan begränsning. Detta gäller även nya permanenta licenser som köpts före den 31 januari 2016 (individuella program) och den 31 juli 2016 (programsviter). Du som har en eller flera permanenta licenser med aktiv Maintenance Subscription kommer även fortsättningsvis att få kommande programversioner samt alla andra fördelar, så länge Maintenance Subscription-avtalet förnyas i tid.

Vilka enskilda programvaror påverkas?

Du kan läsa mer om vilka individuella program och programsviter som omfattas av förändringen här. Du kan kontakta oss som din auktoriserade Autodesk-återförsäljare. Vi har svaren på dina frågor.

Vårt löfte till dig

Som din Autodesk Gold Partner kommer vi att samarbeta med dig för att effektivt säkra övergången till prenumerationsbaserade licenser. Vårt mål är att ge dig den information du behöver för att planera och ta ställning till den kommande förändringen.
 
Med vänliga hälsningar
Creative Tools AB
 

E-brevet är skickat från Creative Tools AB, Slottsmöllan, Halmstad. Vill du avregistrera dig från e-postlistan kan du klicka här.