De eerste tien scholen, de Phillipscurve, een toetsenmaker en video uitleg


Op donderdag 31 maart stonden wij met Cumulus op de VECON studiedag in Zwolle. We spraken met veel geïnteresseerde docenten economie. Velen schreven zich direct in voor een proefaccount om Cumulus uit te proberen. Ook interesse? Bezoek onze gratis proefperiode pagina!


Tien scholen

Wij zijn erg trots om te melden dat er inmiddels tien scholen met het complete Cumulus product werken, verspreid over heel Nederland. We bezoeken regelmatig scholen om over de invoering van Cumulus te spreken en verwachten komend schooljaar met meer dan 15 scholen te starten. Ook een keer over Cumulus spreken? Neem contact met ons op.
 

Veel nieuwe inhoud


De inhoud van Cumulus wordt continu verbeterd. Elke week worden lessen aangepast en aanvullingen, zoals actuele video’s en artikelen, toegevoegd. Recent bijvoorbeeld verbeterde lessen en opgaven voor de Phillipscurve, geldschepping en vrijhandel en surplus, maar ook een interessante Tegenlicht aflevering over het rendement van geluk.

Zowel docenten als leerlingen hebben toegang tot het overzicht van updates zodat je makkelijk kunt zien wat er recentelijk is gewijzigd. Je kunt nu ook direct doorklikken, handig!

 

Binnenkort

Cumulus toetsengenerator

Toetsenmaker

We kennen ze allemaal: docenten die met schaar, papier en lijm een toets of schoolexamen maken. Maar ook digitaal knippen-en-plakken is veel werk. En waarom delen scholen en docenten eigenlijk zo weinig toetsopgaven? Binnenkort is dit allemaal verleden tijd!

Het duurt veel langer dan gedacht (misschien een reden waarom het nog steeds niet bestaat...) maar we zijn bijna klaar met de ontwikkeling van een online toetsenmaker. Hiermee kun je eenvoudig een toets samenstellen, bewaren, downloaden en aanpassen. En natuurlijk bijdragen aan de ontwikkeling van een continu groeiende database van opgaven. Binnenkort meer hierover!

 

Begrippen linken naar lessen

Uit de feedback die wordt ingezonden, komen verschillende verbeterpunten naar voren. De behoefte om vanuit het begrippenoverzicht door te linken naar de gerelateerde lessen is daar één van. Zo kun je als Cumulus gebruiker snel één, of vaak meerdere, lessen inzien waarin een begrip aan bod komt. Binnenkort beschikbaar in Cumulus.
 

Video uitleg

De basis van Cumulus staat en wordt continu verbeterd. Lessen, aanvullingen, opgaven en de nieuwe toetsenmaker helpen de docent om betere lessen te geven. Tegelijkertijd is er bij gebruikers behoefte aan meer functionaliteit voor leerlingen. Eén daarvan is het opnemen van uitlegvideo's.
Omdat de kwaliteit van de bestaande online video's wisselend is, gaan we binnenkort zelf een aantal video's maken. Leerlingen kunnen deze gebruiken ter voorbereiding op een les, toets of examen. Wil je ook meehelpen om een uitlegvideo te maken of ben je onder de indruk van bestaande online video's? Laat het ons weten!
 

Onlangs verschenen op het Cumulus blog

Wij nodigen je uit om lid te worden van de LinkedIn groep.
35 docenten meldden zich reeds aan!

Iemand op Cumulus attenderen? 
Stuur deze nieuwsbrief door
 naar een vriend of collega!

LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Cumulus
Warmoesstraat 149
Amsterdam, NH 1012 JC
Netherlands

Add us to your address book


afmelden    profiel bijwerken

Email Marketing Powered by Mailchimp