Een nieuw schooljaar: veel nieuwe inhoud, onderbouw methode en examentraining


Na vijf jaar ontwikkelen en een jaar testen is het zover: vanaf deze week starten 15 scholen met Cumulus! Een spannend jaar met nieuwe onderwerpen in het examenprogramma. De Cumulus redactie gaat de komende maanden aan de slag met een onderbouw methode en een examentraining module.


Van Aruba tot Zevenbergen

Verspreid over heel Nederland (en Aruba) starten 15 scholen vanaf het begin van het schooljaar met de Cumulus lessen en toetsmaker. De meeste docenten introduceren Cumulus in de vierde klas naast een bestaande lesmethode, zoals Praktische Economie, LWEO of De Kern van de Economie. Anderen gebruiken Cumulus ook meteen in de examenklassen. Binnenkort verschijnen op onze website een aantal interviews met docenten. Wilt u ook eens spreken met een Cumulus gebruiker? Neem contact met ons op.

 

Wat is nieuw in Cumulus?

Cumulus toetsengenerator

Nieuwe werkboeken

De werkboeken voor het nieuwe schooljaar staan sinds eind juli online. Naast kleine verbeteringen en aanvullingen, zijn extra havo-instapopgaven per onderwerp toegevoegd

Docenten kunnen de werkboeken downloaden, eventueel aanpassen en afdrukken op school. Ook is het mogelijk om te printen met Peecho, een print-on-demand service. De werkboeken worden, gebonden en met een kleurenkaft, afgeleverd op school.

 

Verbeteringen na examens 2016

De jaarlijkse eindexamens leveren elk jaar niet alleen nieuw oefenmateriaal op, maar ook inzicht in de interpretatie van de (soms vage) landelijke eindtermen. Dit jaar liet het CvTE zich van zijn mindere kant zien bij het havo eindexamen door bij vraag 19 en 20 feitelijk vwo-stof te toetsen. Dit werd gerechtvaardigd met verwijzing naar een zeer algemene eindterm. Er is nu in ieder geval duidelijkheid: de lessen 'Overheidsingrijpen' in het thema Markt zijn aangepast.
 

Toetsmaker: bijna 350 opgaven

In juni lanceerden we de toetsmaker waarmee docenten digitaal toetsen en schoolexamens kunnen samenstellen, bewaren, downloaden en (eventueel) aanpassen. De reacties waren overweldigend.
Sindsdien hebben we hard gewerkt aan het vullen van de toetsmaker met bijna 350 havo en vwo opgaven. Een aantal docenten wil de toetsmaker als los product aanschaffen. Dat kan vanaf dit schooljaar. Interesse? Laat het ons weten.

 

Wat kun je de komende tijd verwachten?

  • Onderbouw methode economie: op 1 januari 2017 lanceren we Cumulus voor de onderbouw havo / vwo. Binnenkort lees je hier meer over op ons blog. Wil je als eerste toegang krijgen tot de onderbouw methode? Meld je dan nu aan.
  • Examentraining: in het eerste kwartaal van 2017 verschijnt een examentraining module, onder andere met samenvattingen per onderwerp, videouitleg en de mogelijkheid voor docenten en leerlingen om examenbundels (met nog meer nieuwe opgaven) te printen.

Wij nodigen je uit om lid te worden van de LinkedIn groep.
43 docenten meldden zich reeds aan!

Enthousiast geworden? 
Stuur deze nieuwsbrief door
 naar een vriend of collega!

LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Cumulus
Warmoesstraat 149
Amsterdam, NH 1012 JC
Netherlands

Add us to your address book


afmelden    profiel bijwerken

Email Marketing Powered by Mailchimp