Cumulus bij jou op school!


We zijn begonnen met het bezoeken van deelnemende docenten. Goede gesprekken over lesgeven, vakinhoud, ervaringen met de test en ideeën voor verdere verbetering van Cumulus. De eerste scholen melden zich aan om in het nieuwe schooljaar Cumulus te introduceren als lesmethode. Wil je ook dat we bij jou op school langskomen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak!


Goede vragen en antwoorden

We ontvangen veel vragen van deelnemende docenten. Enkele vragen en antwoorden die voor iedereen interessant zijn:

  • Kan ik na 1 januari ook nog gebruikmaken van de Cumulus testversie? Ja, de Cumulus test loopt door tot en met augustus 2016. Veel docenten willen Cumulus graag nog langer uitproberen in hun lessen.
  • Is alle Cumulus inhoud op tijd af voor het nieuwe schooljaar? Zeker weten! Op 1 januari zijn de lessen voor alle thema’s beschikbaar. In januari en februari maken we de toets- en schoolexamenmodule af.
  • Komt er ook een examentraining module? Digitaal maakt het mogelijk om Cumulus continu verder te verbeteren en uit te breiden met nieuwe modules. Een examentraining module met bijvoorbeeld samenvattingen en een aparte examenbundel verschijnt in 2016.

Nieuw in Cumulus!

 

Thema Markt

Een aantal weken geleden is de inhoud van het thema Markt toegevoegd aan Cumulus. Het thema Markt is een groot en belangrijk thema in het eindexamen. Het is voor veel leerlingen bovendien een moeilijk thema, waarbij de docent een grote en actieve rol speelt. Probeer nu het thema Markt uit in de voorbereiding op de schoolexamens in de 5e en 6e klas!

 


Wat kun je de komende periode verwachten?

  • Op 1 januari is de gehele methode gereed (natuurlijk op basis van de nieuwe syllabus economie 2017). Nog geen toegang? Vraag een account aan!
  • Inspraak op de verdere ontwikkeling. We sturen een enquête aan de testscholen om meer te weten te komen over hun ervaringen en wensen. Deze komt er snel aan.
  • Toetsen en schoolexamens maken. Elke docent weet hoeveel tijd het kost: toetsen en schoolexamens maken. In de praktijk is het vaak veel knip-en-plak werk. Cumulus werkt daarom aan een 'toetsen en schoolexamen module' waarbij de docent zelf, online toetsen kan samenstellen uit een continu groeiende collectie losse opgaven. Deze module is begin 2016 beschikbaar.

 

Cumulus op De Onderwijsdagen 2015

 
Tijdens De Onderwijsdagen 2015 presenteerde Cumulus oprichter Henk Douna een ander perspectief op gepersonaliseerd en flexibel leren: niet de leerling maar de docent moet centraal staan bij nieuwe digitale lesmethodes. Maatwerk voor de docent betekent dat de docent maatwerk kan leveren aan de leerlingen. Bekijk de presentatie.

Recent aangepaste inhoud in Cumulus

Velen kennen dit onderdeel in Cumulus maar we merken dat dit voor anderen nog onbekend terrein is, de updates! Hier vind je een overzicht van alle nieuw toegevoegde, aangepaste of verwijderde lesmaterialen in Cumulus. Je kunt er nu ook direct op doorklikken!

Cumulus updates

Onlangs verschenen op het Cumulus blog

Wij nodigen je uit om lid te worden van de LinkedIn groep
Hiermee kun je makkelijk met elkaar contact leggen en ervaringen uitwisselen. 30 docenten meldden zich reeds aan.

Iemand op Cumulus attenderen? Stuur deze nieuwsbrief door naar een vriend of collega die geïnteresseerd is.

LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Cumulus
Warmoesstraat 149
Amsterdam, NH 1012 JC
Netherlands

Add us to your address book


afmelden    profiel bijwerken

Email Marketing Powered by Mailchimp